- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Η Πάττυ Ισμυρλόγλου και τα μικρά γευστικά της θαύματα
Ένα «μαγικό» κατάστημα με βότανα και ξηρούς καρπούς
![Ξηροκαρπάδικο - Βοτανομπαχαράδικο Ισμυρλόγλου Ξηροκαρπάδικο - Βοτανομπαχαράδικο Ισμυρλόγλου](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/12/20/dsc_2490.jpg)
Το Ξηροκαρπάδικο - Βοτανομπαχαράδικο Ισμυρλόγλου προτείνει δώρα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Τα καταστήματα της Πάττυ Ισμυρλόγλου στη Γλυφάδα και το Παλαιό Φάληρο δεν είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι όταν διαβάζεις «ξηροκαρπάδικο - βοτανομπαχαράδικο». Λίγα λεπτά μέσα στο χώρο αρκούν για να καταλάβεις τη μαγεία των οσμών και να αρχίσεις να αναζητάς εκείνη που ξεχωρίζεις περισσότερο.
![Ξηροκαρπάδικο - Βοτανομπαχαράδικο Ισμυρλόγλου Ξηροκαρπάδικο - Βοτανομπαχαράδικο Ισμυρλόγλου](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_2231.jpg)
Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα που θυμίζει κάτι από Κωνσταντινούπολη, από όπου και κατάγεται η Πάττυ, θα βρεις μικρά γευστικά θαύματα, όπου κι αν κοιτάξεις. Από τα μπαχαρικά και τα βότανα μέχρι τις πραλίνες και τις χειροποίητες σοκολάτες οι γεύσεις είναι μοναδικές και προσεκτικά ελεγμένες από την ίδια την ιδιοκτήτρια, η οποία είναι εξειδικευμένη στο αντικείμενο.
![Ξηροκαρπάδικο - Βοτανομπαχαράδικο Ισμυρλόγλου Ξηροκαρπάδικο - Βοτανομπαχαράδικο Ισμυρλόγλου](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_2393.jpg)
Ο κόσμος έχει αγαπήσει τις συνθέσεις των δώρων, αφού συναντά μερικές από τις πιο πρωτότυπες ιδέες στην αγορά. Συνθέσεις δώρων με μπαχαρικά, με ξηρούς καρπούς, κρασιά και λικέρ κάνουν το γύρο των social media και μεταφέρουν λίγη από την αγάπη με την οποία έχουν δημιουργηθεί και τα δύο καταστήματα.
![Ξηροκαρπάδικο - Βοτανομπαχαράδικο Ισμυρλόγλου Ξηροκαρπάδικο - Βοτανομπαχαράδικο Ισμυρλόγλου](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_2430.jpg)
Η ποιότητα των προϊόντων είναι αδιαπραγμάτευτη, ενώ τη μεγάλη ποικιλία την αντιλαμβάνεσαι με το που μπεις μέσα. Πάνω από 150 διαφορετικά είδη ανατολίτικων μπαχαρικών και μια τεράστια ποικιλία ξηρών καρπών και βιολογικών προϊόντων σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Κι όλα αυτά ενώ η συλλογή από τα διαφορετικά είδη τσαγιού, οι πραλίνες και τα σοκολατάκια σε «φωνάζουν» να τα γευτείς.
![Ξηροκαρπάδικο - Βοτανομπαχαράδικο Ισμυρλόγλου Ξηροκαρπάδικο - Βοτανομπαχαράδικο Ισμυρλόγλου](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_2290_2.jpg)
Αγ. Αλεξάνδρου 24, Π. Φάληρο, 2130259613 / Γούναρη 181, Γλυφάδα, 2111160803, Fb: @Ismyrloglou, Instagram: ismyrloglou_
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.