Brio: H πρώτη briocherie της Αθήνας άνοιξε στο Ψυχικό
Και έχει τα πιο νόστιμα γλυκά και αλμυρά μπριός
![christiperri.jpg christiperri.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/christiperri.jpg)
![img_6733.jpg_1.jpg img_6733.jpg_1.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/12/12/img_6733.jpg_1_0.jpg)
Brio: η πρώτη briocherie της Αθήνας από τον σεφ Jean-Charles Metayer βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό
Αν είσαι παιδί του κέντρου και σου αρέσει να τρως εκτός σπιτιού, οι επιλογές νοστιμιάς που σου προσφέρονται είναι αμέτρητες. Τα καλά εστιατόρια, στριτφουντάδικα, γλυκατζίδικα, μπιστρό και καφέ αυξάνονται πιο γρήγορα από την όρεξή σου και όλα μοσχοβολάνε μυρωδιές που πρέπει να γίνουν γεύσεις εδώ και τώρα. Μην επαναπαυτείς όμως στις κοντινές σου περιοχές, χωρίς να εξερευνήσεις οτιδήποτε βρίσκεται λίγο πιο μακριά. Μεγάλο σφάλμα. Λίγο παραδίπλα σου υπάρχει ένας νοστιμότατος κόσμος!
![img_7343.jpg_1.jpg img_7343.jpg_1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_7343.jpg_1_0.jpg)
Το Νέο Ψυχικό λοιπόν αποτελεί σίγουρη στάση στην βόλτα σου, αποκλειστικά και μόνο για να δοκιμάσεις τις τρομερές λιχουδιές του Brio. Το νέο μαγαζί του σεφ Jean-Charles Metayer έχει γεμίσει την οδό Σολωμού με ακαταμάχητες μυρωδιές, με το φρέσκο ζυμάρι που ψήνεται να αποτελεί την πιο δυνατή και οικεία. Τα βήματά σου σε κατευθύνουν σχεδόν από μόνα τους στην πόρτα της εξαιρετικής αυτής briocherie (η πρώτη της Αθήνας) αλλά μην νομίζεις ότι θα φύγεις από εκεί εύκολα. Θα σου πάρει αρκετή ώρα μέχρι να αποφασίσεις ποια λαχταριστή γέμιση αξίζει να γεμίσει το μπριός σου.
![img_6565.jpg_1.jpg img_6565.jpg_1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_6565.jpg_1.jpg)
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: τι στο καλό είναι το μπριός;! Πρόκειται για ένα στρογγυλό ψωμάκι γαλλικής προέλευσης, στρουμπουλό και αφράτο, το οποίο ΦΥΣΙΚΑ τρώγεται και σκέτο, αλλά κυρίως αποτελεί την πιο ωραία βάση για σάντουιτς και διάφορες άλλες αμαρτίες. Ο Jean Charles Métayer μεγάλωσε δίπλα σε ένα μαγαζί της Γαλλίας που πουλούσε τέτοια υπέροχα ψωμάκια και τελικά αποφάσισε να συλλέξει τις μνήμες του και να τις τοποθετήσει μέσα στους τοίχους του Brio. Με τον ίδιο να έχει αναλάβει τις συνταγές και τους γευστικούς συνδυασμούς των μπριός και τον αρτοποιό αδερφό του να ψήνει τις βάσεις, το αποτέλεσμα είναι τρομερά γευστικό και πρωτότυπο.
![image1_4.jpg image1_4.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/image1_4_0.jpg)
Υπάρχουν συνολικά 14 γεύσεις (7 αλμυρές και 7 γλυκές) και θα θέλεις να τις δοκιμάσεις όλες. Εμείς ξεχωρίσαμε το μπριός που θυμίζει σε όψη βρετανικό Scotch egg και στην γέμισή του κρύβει σπανάκι, μανιτάρια και ένα αβγό ποσέ. Συνεχίσαμε με ένα τρομερό τοστ (από μπριοσένια ζύμη φυσικά) με γαλοπούλα, γραβιέρα Κρήτης και λάδι τρούφας. Και τα πράγματα απογειώθηκαν όταν αντικρίσαμε το pain au lait, που κάτι θυμίζει από hot dog και γεμίζει από καβούρι, σπαράγγια και σος μουστάρδας. Δεν θα αναφέρουμε σε πόσες μπουκιές εξαφανίστηκε, αλλά ήταν πολύ λίγες. Υπάρχει ακόμα και ελληνικό τσουρεκάκι σκέτο ή με ξηρούς καρπούς, ανατολίτικα bao ψωμάκια ψημένα στον ατμό και γεμιστά με σπιτική μερέντα που φτιάχνεται επί τόπου, ένα τύπου burger με μπιφτέκι εξαιρετικής ποιότητας.
![img_6733.jpg_1.jpg img_6733.jpg_1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_6733.jpg_1.jpg)
Αν τύχει και βρεθείς στο Brio και είναι Παρασκευή, τότε είσαι έξτρα τυχερός. Μόνο εκείνη την ημέρα ετοιμάζεται ένα αριστούργημα με γέμιση από pulled pork (το οποίο ψήνεται για 18 ώρες σε κόκκινο κρασί), τσιπς κρεμμυδιού και αγγουράκια τουρσί. Είναι διαθέσιμο μέχρι τις 6:30 επομένως τρέξε.
![brio.1_1.jpg brio.1_1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/brio.1_1.jpg)
Και φυσικά το πιο σημαντικό όλων... τα γλυκά. Υπάρχουν πολλά και θα κάνουν το ματάκι σου να γυαλίσει επικίνδυνα. Cinnamon rolls με κανέλα και σταφίδες. Μπριός στον ατμό με πραλίνα φουντουκιού και μαρμελάδα φράουλα. Μπριός «μάρμαρο» για την απόλυτη σοκολατένια εμπειρία (78% σοκολάτα και όλα καλά). Για όσους αγαπάνε τα γευστικά υβρίδια, υπάρχει το μπριοσάν: o συνδυασμός δηλαδή του κρουασάν και του μπριός, που απέξω κάνει κραντς και στην συνέχεια λιώνει στο στόμα. Κι όλα αυτά μπορείς να τα πάρεις σε ατομικές ή οικογενειακές μερίδες των 700 γραμμαρίων (δηλαδή για να τις φας μόνος σου μέσα στην ημέρα). Το μπριός του Δεκέμβρη είναι εμπνευσμένο από το ιταλικό πανετόνε
ενώ τον Ιανουάριο την τιμητική της θα έχει μία πρωτότυπη εκδοχή της βασιλόπιτας.
![brio.3_1.jpg brio.3_1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/brio.3_1_1.jpg)
Το Brio μέχρι στιγμής προσφέρει μόνο takeaway απολαύσεις, όμως σύντομα θα προσθέσει τραπεζάκια και την επιλογή του delivery. Ανοίγει κάθε μέρα από τις 7 το πρωί με εκλεκτό καφέ από βραβευμένη για την ποιότητά της φάρμα της Βραζιλίας, υπάρχουν και δυναμωτικά «ποτά» αλλά και ροφήματα που παίρνουν πόντους χάρη σε τρομερά μέλια που προμηθεύεται το Brio από μικρούς παραγωγούς ανά την Ελλάδα. Καλές δοκιμές!
Σολωμού 9, Ν. Ψυχικό
Aνοιχτά από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο από τις 10 εώς τις 6.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.