- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το brunch δεν είναι μόδα, είναι έρωτας
Τι είναι όμως αυτό που το κάνει ανάρπαστο εδώ και τόσα χρόνια;
Τα καλύτερα εστιατόρια για brunch στην Αθήνα.
Γεγονός αναμφισβήτητο και τσεκαρισμένo: το brunch έχει έρθει για να μείνει. Από τότε που οι δυνατές προσωπικότητες του πρωινού και του μεσημεριανού συναντήθηκαν πάνω από ένα πιάτο με αυγά, οι γευστικές μας συνήθειες άλλαξαν, οι κανόνες ξαναγράφτηκαν και ο αθηναϊκός food κόσμος πέρασε σε άλλη εποχή. Σήμερα τα περισσότερα στέκια της πόλης βρίσκονται σε έναν μόνιμο (και υπέροχο για εμάς) ανταγωνισμό για το ποιος θα σερβίρει τα καλύτερα pancakes, θα φουρνίσει τα πιο φρέσκα κρουασάν, θα «ψαρέψει» τα καλύτερα υλικά της αγοράς για να φτιάξει λαχταριστά μπραντσοπιάτα.
Τι είναι όμως αυτό που κάνει το brunch ανάρπαστο εδώ και τόσα χρόνια; Μα… το γεγονός ότι μπορείς να χαρείς λιχουδιές που συνήθως συνδέονται με το πρωινό, χωρίς όμως να χρειαστεί να ξυπνήσεις νωρίς! Κάποιος, κάπου, κάποτε, είπε πως επιτρέπεται να τρώμε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα ακόμα και αν η ώρα έχει πάει δύο και ο υπόλοιπος κόσμος συμφώνησε. Τέρμα οι τύψεις! Δεύτερον, το brunch πάντα συνοδεύεται με την cozy αίσθηση της ειδικής περίστασης. Κάνει την κάθε μέρα να θυμίζει λίγο Κυριακή και σου προκαλεί τη διάθεση να παραγγείλεις κάτι το πραγματικά απολαυστικό, χωρίς να σκεφτείς οποιαδήποτε ξενέρωτη συνέπεια. Σοκολάτες, κέικ, σφολιάτες, κρέμες, μέλι, μπισκότα για τους γλυκατζήδες. Μπέικον, αβοκάντο, λιωμένα τυριά, σολομός, αβγά για τους αλμυρούς. Και για όσους επιμένουν στο fit, υπάρχουν τα φρούτα, τα γιαούρτια, οι γκρανόλες. Το brunch ικανοποιεί όλα τα γούστα και τις διαθέσεις.
Gypsy Jungle
Εξωτικό brunch στη… ζούγκλα!
Το νέο hot spot του κέντρου, που αγαπήσαμε για το φανταστικό εξωτικό του περιβάλλον, για την ανεβασμένη διάθεση όλες τις ώρες της ημέρας και, κυρίως, για την εξαιρετική κουζίνα του (ελληνικό σούσι που θα σου μείνει αξέχαστο), έχει κι άλλους άσους στο μανίκι που μας κάνουν να πηγαίνουμε ξανά και ξανά. Brunch κυρίες και κύριοι, καθημερινά από τις 8 και μισή έως τις 3 μετά το μεσημέρι, με τέλειο μενού, πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Το brunch menu, που λέτε, εδώ έχει για πρωταγωνιστές τα superfoods, τους ξηρούς καρπούς και τα εξωτικά φρούτα, μα πάνω απ’ όλα βασιλιάς είναι το χρώμα! Μεταξύ άλλων θα συναντήσεις μια κόκκινη παραλλαγή του καγιανά με βρώσιμα λουλούδια, μερικά χειροποίητα φύλλα ρυζιού με μους φέτας, που περιχύνονται με μια εκπληκτική χρωματιστή σος “Gypsy Jungle”, το πιο δυναμωτικό healthy bowl της Αθήνας, αλλά και ένα… μπλε γιαούρτι που έχει πάρει το εξωτικό μπλε χρώμα του από τα μαγευτικά blueberries. Άλλωστε κανένα από τα υπέροχα χρώματα που θα δεις στο πιάτο σου δεν οφείλεται σε χρώματα ζαχαροπλαστικής, είναι όλα τους φυσικά. Ναι, ακόμα και αυτά τα κατακόκκινα pancakes!
Τα pancakes είναι μεγάλη υπόθεση στη ζούγκλα του Gypsy Jungle. Θα τα βρεις σε δύο εκδοχές: 1. Βαμμένα κόκκινα από τα φρούτα του δάσους, με σιρόπι σφενδάμου, dragon fruit, βρώσιμα λουλούδια και αποξηραμένα σύκα και 2. Με superfoods, nutella, μπανάνα και σος καραμέλας. Κι επειδή είναι μεγάλο το δίλημμα μπορείς να παραγγείλεις και τις δύο εκδοχές τους κι εκείνα θα φτάσουν στο τραπέζι σου σε ένα βουνό από pancakes που ακούει στο όνομα “Jane”. Η αλμυρή εκδοχή αυτής της υπερπαραγωγής είναι (προφανώς) ο «Ταρζάν». Όπως ίσως κατάλαβες όλα τα πιάτα του καταλόγου έχουν ονόματα της ζούγκλας. Διάβασέ τα προσεκτικά γιατί έχουν εξωτικές ιστορίες να αφηγηθούν και πολλές γευστικές εκπλήξεις να αποκαλύψουν.
Και μην ξεχνάς ότι εκτός από αυτό το ιδιαίτερο brunch και τη φημισμένη, ήδη, κουζίνα του, το Gypsy Jungle ετοιμάζει αξεπέραστα signatures κοκτέιλ, προσκαλεί συχνά quest djs και αγαπάει πολύ τις σπέσιαλ βραδιές και τα πάρτι.
● ΑΑιόλου 27, Μοναστηράκι, 2103252335, 6987454777, fb: GypsyJungle Athens, Insta: gypsyjungleathens
BlackTail
Νεοϋορκέζικος αέρας στο νέο all day στέκι της Γλυφάδας
Φρέσκια άφιξη στη Γλυφάδα το Blacktail, άνοιξε τον Ιούνιο και έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις. Με minimal μοντέρνα αισθητική και μεγάλες αφίσες στους τοίχους θα σας θυμίσει κάποιο all day cocktail bar της Νέας Υόρκης, με το Blacktail να δίνει έμφαση στην ποιότητα που συνδυάζεται με προσιτές τιμές. Να το επισκεφθείτε για το εξαιρετικό του πρωινό, που σερβίρεται μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι, χορταστικό και νόστιμο, με τα αυγά σε διάφορες εκδοχές να πρωταγωνιστούν, από τα κλασικά αλλά πάντα υπέροχα τηγανητά έως τα πιο ιδιαίτερα croquet madame, benedict και άλλα.
Δίπλα σε αυτά θα βρείτε αλμυρά και γλυκά pancakes, σάντουιτς, γλυκά, αλλά και φοβερό καφέ 100% gourmet Arabica ποικιλία της Delmocca (πολύ συχνά φιλοξενούνται και μονοποικιλιακοί από Λατινική Αμερική). Να θυμάστε ότι η comfort κουζίνα του Blacktail δεν περιορίζεται στο πρωινό, καθώς υπάρχουν επιλογές σε pizza, burgers, σαλάτες, κρέας και ψάρι, ενώ πολύ δυνατή είναι και η χειμερινή λίστα των signatures cocktail, κάποια εκ των οποίων είναι ζεστά!
Το Blacktail, που πήρε το όνομά του από ένα είδος αμερικάνικου ελαφιού με μαύρη ουρά, είναι ανοιχτό καθημερινά έως τη μία, εκτός από τα Σάββατα που το ξενυχτάει λίγο παραπάνω με funky, house και jazz μουσικές.
● Δημ. Γούναρη 137Α, Γλυφάδα, 2110120884
IT
The place to be, όταν μιλάμε για brunch
Το εστιατόριο που σύστησε στους Αθηναίους την έννοια του brunch, συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα, επιμένοντας πάντα στη φιλοσοφία που μας έκανε να το αγαπήσουμε: το φαγητό μας μπορεί να είναι και healthy και νόστιμο. Η δημιουργική κουζίνα του ΙΤ, γεμάτη ελληνικά, αγνά και ολόφρεσκα υλικά, ενισχύει το κυριακάτικο brunch με νέες, πεντανόστιμες επιλογές που θα εκπλήξουν τους ουρανίσκους σας.
Τα πικάντικα μάτια φούρνου Shakshuka, οι vegan προσθήκες όπως τα pancakes βρώμης, αλλά και οι κλασικές αγαπημένες γεύσεις όπως το λαχταριστό Sunday burger συνεχίζουν να κάνουν το εστιατόριο the place to be. Το IT, αναμφίβολα ο πιο cozy και eco-friendly χώρος στο Κολωνάκι, σας περιμένει με ανανεωμένο μενού που σε συνδυασμό με τα all time classic συνοδευτικά cocktail του είναι σίγουρο ότι θα σας κερδίσουν από την πρώτη στιγμή.
Ακολουθήστε το ΙΤ σε Facebook(@ITkolonaki) & Instagram (@it_restaurant) μένοντας συντονισμένοι για να μάθετε πρώτοι τα εορταστικά brunch & τις εκπλήξεις που μας περιμένουν!
● Σκουφά 29, Κολωνάκι, 2103635773
Nice n easy
Ο απόλυτος brunch προορισμός σε Κηφισιά και Κολωνάκι
Τα πρωινά στα nice n easy, ενός από τα πρώτα εστιατόρια που έφεραν το brunch στην Ελλάδα, είναι πιο απολαυστικά από ποτέ! Στο νέο brunch menu του αγαπημένου organic bistro στο Κολωνάκι και στην Κηφισιά θα βρείτε τις χαρακτηριστικές all-time-favorite γεύσεις που τo καθιέρωσαν σαν τον απόλυτο brunch προορισμό, άφθονες vegan και gluten-free επιλογές, όπως και νέες λαχταριστές προτάσεις εμπνευσμένες από τις αγνότερες πρώτες ύλες τοπικών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, όπως άλλωστε επιτάσσει η sustainable φιλοσοφία του ομίλου nice n easy group.
Πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε: τον καγιανά Πελοποννήσου, με ντομάτα, ξινομυζήθρα, καπνιστό χοιρινό, χωριάτικο ψωμί, ντομάτα κονφί και πικάντικο σαλάμι Κερκύρας, το healthy & delicious Acai Bowl με γκρανόλα, γάλα αμυγδάλου, goji berry, μύρτιλο, μπανάνα, σπόρους Chia και γύρη και το vegan πειρασμό Chili Sin Carne με κιμά σόγιας, φασόλια, μπισκότο και καλαμπόκι.
● Ομήρου 60, Κολωνάκι, 2103617201 / Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, 2108082014
Piccadilly
Το all day στέκι της Αγ. Παρασκευής έχει brunch που θα λατρέψεις
Από τις πιο cozy γωνιές των βορείων προαστίων, το μοντέρνο και φιλόξενο Piccadilly έχει μια πολύ καλή πρόταση για όλες τις ώρες της ημέρας. Ανοιχτό καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Στο Piccadilly υπάρχουν δύο εξαιρετικές ποικιλίες καφέ από τη Λατινική Αμερική. Aποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για ένα aperitivo ή ένα signature cocktail μετά το γραφείο ή πριν τη βραδινή έξοδο με soul και funky μουσικές. Έχει γίνει πολύ αγαπητό και για την ανοιχτή κουζίνα του, η οποία ετοιμάζει απολαυστικό brunch και όχι μόνο.
Θα βρείτε απολαυστικά πιάτα με αυγά, όπως croque monsieur, croque madame, καγιανά, healthy eggs με κρέμα αβοκάντο (να θυμάστε ότι τα πιάτα με αυγά σερβίρονται έως τις 4), αλλά και γλυκά και αλμυρά pancakes, healthy bowl με γιαούρτι, smoothies με superfoods και άλλα, τα οποία έχει επιμεληθεί ο ταλαντούχος σεφ, Γιάννης Τσεπελάκης. Επίσης για τις επόμενες 60 ημέρες θα σερβίρεται ευφάνταστο χριστουγεννιάτικο μενού. Οι άνθρωποι είναι ευγενέστατοι, εύκολα θα γίνει το στέκι σας.
● Αγίου Ιωάννου 63, Αγία Παρασκευή, 2114110941, fb: piccadilly63 Insta: piccadilly_cafe_bar
Follow Back
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.