- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
H Caterina Ceraudo πήρε το πρώτο της Μισελέν στα 24
Η Ιταλίδα chef επισκέφθηκε πρώτη φορά τη χώρα μας ως καλεσμένη της Ιταλικής Πρεσβείας ενόψει της παγκόσμιας εβδομάδας ιταλικής κουζίνας.
Η Caterina Ceraudo ανακηρύχθηκε το 2017 από την Μισελέν ως η πρώτη Ιταλίδα chef.
Προσούτο μέσα σε χώμα από καφέ και ένα μαγικά καλοψημένο ποντίκι μοσχαριού από την Καλαβρία περιφέρονται στο χώρο. Η μυρωδιά τους χορεύει λίγο στους ρυθμούς της live τζαζ και ύστερα κάθεται αρχοντικά μπροστά από τους επίτιμους καλεσμένους του Πρέσβη Luigi Marras και της συζύγου του. Ο σκοπός της βραδιάς είναι ιερός: «Σήμερα τιμούμε την ιταλική κουζίνα και συγκεκριμένα, την καλαβρέζικη» θα πει ο ίδιος σε σπαστά ελληνικά λίγο πριν προκαλέσει όλους να καθίσουν στα λευκά στρογγυλά τραπέζια του.
Με αφορμή την παγκόσμια εβδομάδα ιταλικής κουζίνας, η ιταλική πρεσβεία της Αθήνας διοργάνωσε μια βραδιά αφιερωμένη στην κουζίνα της Καλαβρίας και προσκάλεσε την πλέον κατάλληλη σεφ για να επιμεληθεί τη βραδιά.
Η Caterina Ceraudo στη χώρα της είναι πολύ κοντά στο «κορίτσι θαύμα» αφού στα 30 της χρόνια και όντας μόνιμη κάτοικος της Καλαβρίας -δηλαδή μιας όχι και τόσο famous περιοχής- έχει ήδη κατορθώσει να λάβει δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις. Ένα αστέρι Μισελέν (2013) και τον τίτλο της καλύτερης ιταλίδας σεφ (2017) από τον ίδιο θεσμό.
«Μου άρεσε πολύ να τρώω γι αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ με την μαγειρική. Αδιαμφισβήτητα είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής και μου αρέσει να ξέρω ότι μπορώ να την προσφέρω στον κόσμο και να τον κάνω να νιώθει όμορφα» θα πει η Christina αμέσως μετά την πρώτη μας χειραψία.
Ρατατούι ή αλλιώς «όνειρο στην κουζίνα»
«Ήμουν πολύ μικρή όταν έφτιαξα το πρώτο μου “πιάτο”. Δεν ήταν κάτι τρομερό, αλλά το έκανα με μεγάλη χαρά γιατί ήταν ένα είδος σκανταλιάς. Επειδή ήμουν μικρή δεν με άφηναν να δοκιμάσω καφέ αποφάσισα να φτιάξω μόνη μου το κολατσιό μου και μέσα σε αυτό να βάλω: ψωμί, ζάχαρη και καφέ».
La chef, η σεφ
Η Caterina έφυγε από την Καλαβρία για να μάθει την τέχνη της μαγειρικής δίπλα στους καλύτερους. Βρέθηκε στην κουζίνα του Niko Romito ο οποίος τότε είχε δύο αστέρια Μισελέν ενώ μαθήτευσε δίπλα σε σεφ που την έκαναν όπως λέει η ίδια θέλησαν να την κρατήσουν δίπλα τους. Η ίδια ωστόσο, είχε άλλα σχέδια για τον εαυτό της. «Μόλις τελείωσα τις σπουδές μου επέστρεψα στην Καλαβρία για να βοηθήσω τον πατέρα μου και την οικογένειά μου. Ήξερα από την αρχή ότι θα επιστρέψω».
Το 2013 έφτιαξε το δικό της εστιατόριο. Την ίδια χρονιά, το «Dattilo» κέρδισε το πρώτο του Μισελέν. Σήμερα, οι New York Times το κατατάσσουν στα κορυφαία του κόσμου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.