Θεματα

Πάμε σε ένα καυτερό food festival με ρυθμούς Αιθιοπίας;

Το 2ο Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας μας ταξιδεύει με όλες τις αισθήσεις

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
ΤΕΥΧΟΣ 725
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aethiopiamainmain.jpg

Το 2ο Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας φιλοξενείται στην Κυψέλη και φέτος

Λίγα πράγματα εξιτάρουν τους έλληνες foodies περισσότερο από ένα πολύχρωμο φεστιβάλ γεύσης, γεμάτο με δεκάδες πάγκους φαγητών που μπορεί να χωράνε σε κουτάκια, όμως έχουν απέραντη γεύση. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της εποχής, με τα food festivals να «μαγειρεύονται» σε κάθε γωνιά της πόλης και το κοινό τους να μεγαλώνει με ραγδαίους ρυθμούς κάθε χρόνο. Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης θα φιλοξενήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα από τα πιο ζωντανά φεστιβάλ, το οποίο μοσχοβολάει καφέ και σε ταξιδεύει σε υπέροχους κόσμους. Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου, λοιπόν, είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το 2ο Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας, που μετά την ευχάριστη sold out επιτυχία της περσινής χρονιάς επιστρέφει ακόμα πιο πλούσιο. Η Athens Voice θα βρίσκεται εκεί ως χορηγός επικοινωνίας.

aethiopia2.jpg

Μέσα από διήμερες εκδηλώσεις κάθε είδους, το φεστιβάλ προσφέρει μια «ξενάγηση» στα βάθη της Αιθιοπίας συστήνοντας τις δεκάδες πτυχές μιας κουλτούρας με πανάρχαιες ρίζες. Να σημειώσουμε ότι τα μέλη της «αθόρυβης» αιθιοπικής κοινότητας της Αθήνας αποτελούν μία από τις παλαιότερες κοινότητες μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

aethiopiamain.jpg

Σίγουρα, λοιπόν, θα μας γεννηθεί η επιθυμία να εξερευνήσουμε τον κάθε του πάγκο με προσοχή και όρεξη για νέες ανακαλύψεις. Μουσική, χορός και θεατρικά δρώμενα για να ευθυμήσουμε και να... λικνιστούμε σε ρυθμούς Αιθιοπίας. Ανοιχτές συζητήσεις με θέμα την υπερηφάνεια των Ελληνοαφρικανών (ή και Αφρικανοελλήνων) της Αθήνας για την ταυτότητά τους που μπορούν να μας διδάξουν πολλά. Ένα σαγηνευτικό fashion show φτιαγμένο από εντυπωσιακά υφάσματα.

aethiopia1.jpg

Οικολογικά προϊόντα, μικρά αντικείμενα, έργα τέχνης και λαμπερά ενδύματα που έχουν σχεδιαστεί από τις αιθιοπίδες διοργανώτριες του φεστιβάλ και έχουν υφανθεί με τον παραδοσιακό αιθιοπικό τρόπο. Όλα έτοιμα να τυλιχτούν σε χριστουγεννιάτικο χαρτί και να αποτελέσουν τα πιο πρωτότυπα δώρα για τα πρόσωπα που αγαπάμε (αλλά κάθε χρόνο δεν έχουμε ιδέα τι να τους ψωνίσουμε).

5c16a6c7cd3a181d11401c02.jpg

Και, φυσικά, το καλύτερο για το τέλος: το φαγητό. Τα παραδοσιακά αιθιοπικά εδέσματα είναι απίστευτα νόστιμα (και στην πλειοψηφία τους καυτερά) και εδώ μπορούμε να τα δοκιμάσουμε όλα. Θα μυηθούμε στην injera, την αιθιοπική «κρέπα» που είναι απίστευτα θρεπτική και τυλίγει κάθε είδους νοστιμιά, από καλοψημένα κρέατα μέχρι λαχανικά και σάλτσες. Δεν θα μπορούσε από αυτό τον γευστικό χορό να λείπει και ο ξακουστός καφές της Αιθιοπίας, άκρως μυρωδάτος και πολύ δυνατός. Θα παρακολουθήσουμε το coffee ceremony των διοργανωτών και φυσικά μπορούμε να πάρουμε μαζί μας όσα φακελάκια επιθυμούμε για πρωινά γεμάτα ενέργεια.

aethiopiamainmain.jpg

Τα υπόλοιπα τα λέμε στην Αιθιοπία!

INFO

Σάβ. 7/12 & Κυρ. 8/12,

11 π.μ. - 10 μ.μ.

Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42,

πληρ. 6945149203 (ελληνικά & αγγλικά)

6958174753 & 6946429990 (amharic)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.