Θεματα

5 αθηναϊκά εστιατόρια γιορτάζουν την Ημέρα των Ευχαριστιών

Αυτή την Πέμπτη θα γίνει του… Thanksgiving

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία: Claudio Schwarz/ Unsplash
Φωτογραφία: Claudio Schwarz/ Unsplash

5 αθηναϊκά εστιατόρια που γιορτάζουν το Thanksgiving

Ξενόφερτη ή όχι μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι αυτή η γιορτή είναι πεντανόστιμη. Άρα μας ταιριάζει! Για αυτό και εδώ συγκεντρώσαμε 5 εστιατόρια που γιορτάζουν το Thanksgiving όπως ακριβώς πρέπει: πληθωρικά και νόστιμα.

Chefi Boutique Restaurant

chefi-aithrio-hi-resolution.jpg

Το πιο φιλόξενο εστιατόριο του Χαλανδρίου είναι γνωστό ότι αγαπάει το Thanksigiving και το γιορτάζει κάθε χρόνο με το δικό του, λαχταριστό τρόπο. Φέτος, έχει ετοιμάσει ένα υπέροχο μενού 4 πιάτων. Το δείπνο αρχίζει με μια βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ και σπιτικά κρουτόν παρμεζάνας, συνεχίζει με μια πατατοσαλάτα με καλαμπόκι, σταφύλια, Caesar dressing και prosciutto, περνάει στη θρυλική ψητή γαλοπούλα με γέμιση κάστανο, σταφίδες, κάσιους, σος cranberry και γλυκοπατάτα και ολοκληρώνεται με μια μηλόπιτα crumble με σος καραμέλας και παγωτό βανίλια. Το μενού έχει €35/άτομο, ενώ θα πραγματοποιηθούν δύο sittings (το πρώτο 18.30-20.30 και το δεύτερο από τις 20.30 και μετά). Λόγω περιορισμένων θέσεων καλό είναι να κάνετε την κράτησή σας έγκαιρα. Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210 6815774


Po’ Boys

poboys-004.jpg

Γίνεται ένα εστιατόριο με αυθεντικά αμερικάνικο φαγητό, να μη γιορτάσει την Ημέρα των Ευχαριστιών όσο πιο πληθωρικά γίνεται; Προφανώς και όχι! Γι αυτή την ιδιαίτερη μέρα το Po’ Boys στήνει ένα μεγάλο, ενιαίο τραπέζι* στη μέση –ακριβώς όπως συμβαίνει στα οικογενειακά δείπνα- και πάνω του σερβίρει ένα άκρως λαχταριστό μενού πέντε πιάτων: βελουτέ κολοκύθας με κάρδαμο, Cranberry & Brie Cornbread (συνοδεία εκλεκτών αλλαντικών και τυριών), σαλάτα με ρόδι, μήλα, καραμελωμένα pecan και ψητό κατσικίσιο τυρί και επιλογή ανάμεσα σε σιγοκαπνιστή γαλοπούλα ή σιγοκαπνιστό χοιρινό λαιμό με γλάσο μελιού και πουρέ σελινόριζας. Το εορταστικό δείπνο ολοκληρώνεται με ένα Black n White Cheesecake και κοστίζει μόλις €19/άτομο. Θα υπάρχει live μουσική και δύο sittings (20.00-22.00 και 22.00-00.00). Αγαθάρχου 12& Λεπενιώτου, Ψυρρή, 210 3234672

*Για όσους δεν επιθυμούν να μοιραστούν το ενιαίο τραπέζι, θα υπάρχουν και μεμονωμένα τραπέζια στον χώρο. Ενημερώστε σχετικά κατά την κράτησή σας.


Αthénée

athenee.jpg

Το κοσμοπολίτικο εστιατόριο της Βουκουρεστίου γιορτάζει και φέτος την Ημέρα των Ευχαριστιών με ένα ειδικό εορταστικό μενού 4 πιάτων. Το δείπνο αρχίζει με μια σούπα γλυκιάς κολοκύθας με ξινή κρέμα, συνεχίζει με μια δροσερή σαλάτα με blue cheese, πράσινο μήλο και καραμελωμένα φουντούκια, περνάει σε ένα ψητό φιλέτο από στήθος γαλοπούλας με λαχανάκια Βρυξελών, baby καρότα, πουρέ γλυκοπατάτας με cranberry jam και gravy sauce και ολοκληρώνεται με ένα cheesecake κολοκύθας. Βουκουρεστίου 9, Σύνταγμα, 2103251430


La Suite Lounge

thanksgiving-2.jpg

Από τον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus, η πόλη μοιάζει μαγική και η ατμόσφαιρα είναι πάντα γιορτινή. Ειδικά για την Ημέρα των Ευχαριστιών, όμως, ο executive chef του ξενοδοχείου Βασίλης Μήλιος βάζει τα δυνατά του και ετοιμάζει ένα μοναδικό και απολύτως παραδοσιακό Αμερικάνικο δείπνο. Τιμή μενού: €35/άτομο. Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210 7416191


It

it.jpg

Το στέκι της Σκουφά, γνωστό για την προτίμησή του στα βιολογικά, ελληνικά προϊόντα και τις comfort food (αλλά ταυτόχρονα υγιεινές!) συνταγές οργανώνει το δικό του Δείπνο Ευχαριστιών που θα κρατήσει… όλη μέρα! Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου σας περιμένει για ένα μοναδικό Thanksgiving από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 00.00 το βράδυ. Σκουφά 29, Κολωνάκι, 2103635773

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.