- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Κυριακάτικα μεσημέρια στου Βασίλαινα
Πιάτα με γεύση Ελλάδας και μνήμες οικογενειακής θαλπωρής
Κάθε Κυριακή μεσημέρι στο εστιατόριο Βασίλαινας πίσω από το Χίλτον σερβίρονται τα αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας
Είναι ωραία όταν ο καιρός κρυώνει, η κατσαρόλα μπαίνει στη φωτιά και η παρέα μαζεύεται γύρω από ένα σπιτικό τραπέζι. Αυτές τις μνήμες ανασύρει και ο Βασίλαινας και από μεθαύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου, 13.00-17.00, στρώνει κυριακάτικα τραπέζια με όλα τα καλά και τα ελληνικά. Πιάτα απλά, που σε όλους θυμίζουν οικογενειακά τσιμπούσια, ποτήρια που τσουγγρίζουν, στιγμές οικογενειακής θαλπωρής. Η αρχή γίνεται με προζυμένιο ψωμί ξυλόφουρνου και η συνέχεια περιλαμβάνει τσιγαριαστά χόρτα εποχής, φάβα Φενεού με σουτζούκι και πίκλες, αρνάκι Βόνιτσας με χειροποίητες παπαρδέλες, σουτζουκάκια σχάρας με ψητές πιτούλες και harissa, λεμονάτο κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα με βελούδινο πουρέ πατάτας, γιουβετσάκια γαρίδας, παραδοσιακές πίτες και πολλές ακόμα λιχουδιές. Όλα μοιράζονται, όλα στη μέση, γιατί την Κυριακή το μεσημέρι χαλαρώνουμε, τιμάμε τις παρέες και θυμόμαστε τα οικογενειακά τραπέζια…
Βρασίδα 13, όπισθεν Χίλτον, 2107210501
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.