Θεματα

Κυριακάτικα μεσημέρια στου Βασίλαινα

Πιάτα με γεύση Ελλάδας και μνήμες οικογενειακής θαλπωρής

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vasilainas-anoigma.jpg

Κάθε Κυριακή μεσημέρι στο εστιατόριο Βασίλαινας πίσω από το Χίλτον σερβίρονται τα αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας

Είναι ωραία όταν ο καιρός κρυώνει, η κατσαρόλα μπαίνει στη φωτιά και η παρέα μαζεύεται γύρω από ένα σπιτικό τραπέζι. Αυτές τις μνήμες ανασύρει και ο Βασίλαινας και από μεθαύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου, 13.00-17.00, στρώνει κυριακάτικα τραπέζια με όλα τα καλά και τα ελληνικά. Πιάτα απλά, που σε όλους θυμίζουν οικογενειακά τσιμπούσια, ποτήρια που τσουγγρίζουν, στιγμές οικογενειακής θαλπωρής. Η αρχή γίνεται με προζυμένιο ψωμί ξυλόφουρνου και η συνέχεια περιλαμβάνει τσιγαριαστά χόρτα εποχής, φάβα Φενεού με σουτζούκι και πίκλες, αρνάκι Βόνιτσας με χειροποίητες παπαρδέλες, σουτζουκάκια σχάρας με ψητές πιτούλες και  harissa, λεμονάτο κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα με βελούδινο πουρέ πατάτας, γιουβετσάκια γαρίδας, παραδοσιακές πίτες και πολλές ακόμα λιχουδιές. Όλα μοιράζονται, όλα στη μέση, γιατί την Κυριακή το μεσημέρι χαλαρώνουμε, τιμάμε τις παρέες και θυμόμαστε τα οικογενειακά τραπέζια…

Βρασίδα 13, όπισθεν Χίλτον, 2107210501

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.