Θεματα

Κυριακάτικα μεσημέρια στου Βασίλαινα

Πιάτα με γεύση Ελλάδας και μνήμες οικογενειακής θαλπωρής

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vasilainas-anoigma.jpg

Κάθε Κυριακή μεσημέρι στο εστιατόριο Βασίλαινας πίσω από το Χίλτον σερβίρονται τα αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας

Είναι ωραία όταν ο καιρός κρυώνει, η κατσαρόλα μπαίνει στη φωτιά και η παρέα μαζεύεται γύρω από ένα σπιτικό τραπέζι. Αυτές τις μνήμες ανασύρει και ο Βασίλαινας και από μεθαύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου, 13.00-17.00, στρώνει κυριακάτικα τραπέζια με όλα τα καλά και τα ελληνικά. Πιάτα απλά, που σε όλους θυμίζουν οικογενειακά τσιμπούσια, ποτήρια που τσουγγρίζουν, στιγμές οικογενειακής θαλπωρής. Η αρχή γίνεται με προζυμένιο ψωμί ξυλόφουρνου και η συνέχεια περιλαμβάνει τσιγαριαστά χόρτα εποχής, φάβα Φενεού με σουτζούκι και πίκλες, αρνάκι Βόνιτσας με χειροποίητες παπαρδέλες, σουτζουκάκια σχάρας με ψητές πιτούλες και  harissa, λεμονάτο κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα με βελούδινο πουρέ πατάτας, γιουβετσάκια γαρίδας, παραδοσιακές πίτες και πολλές ακόμα λιχουδιές. Όλα μοιράζονται, όλα στη μέση, γιατί την Κυριακή το μεσημέρι χαλαρώνουμε, τιμάμε τις παρέες και θυμόμαστε τα οικογενειακά τραπέζια…

Βρασίδα 13, όπισθεν Χίλτον, 2107210501

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.