- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Διάσημος μεξικανός σεφ μαγειρεύει tacos στο Mama Roux
Ο Fernando Martinez Zavala για λίγες μόνο εμφανίσεις στην Αθήνα
![mama-anoigma.jpg mama-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/11/18/mama-anoigma.jpg)
Ο μεξικανός σεφ Fernando Martinez Zavala δημιουργεί ένα pop up tacos menu στο Mama Roux
Η μεξικάνικη κουζίνα είναι από τις πιο νόστιμες αυτού του κόσμου. Δεν είναι εύκολο να αντισταθείς σε ένα πληθωρικό burrito, να μην υποκύψεις στη γοητεία μιας quesadilla ή να μείνεις ασυγκίνητος μπροστά στον βασιλιά του street food, τα tacos. Και μάλιστα όταν μαγειρεύονται από έναν εξπέρ του είδους…
Ο Fernando Martinez Zavala δεν είναι απλά ένας άνθρωπος που ξέρει να μαγειρεύει πολύ καλά την κουζίνα της χώρας του, αλλά ένας αληθινός γνώστης της σύγχρονης μεξικάνικης γαστρονομίας. Έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου chef του Μεξικού για το 2014 και διατηρώντας το εστιατόριο Yuban στο Mexico City (το οποίο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πέντε καλύτερα εστιατόρια σε ολόκληρο το Μεξικό) ο Fernando Zavala θεωρείται σήμερα ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές της σύγχρονης μεξικάνικης κουζίνας.
![Fernando Martinez Zavala Fernando Martinez Zavala](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/chef-mesa.jpg)
Σε αυτόν τον σπουδαίο σεφ παραχωρεί την κουζίνα του την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου το Mama Roux. Μαζί με τον σεφ του εστιατορίου, Βασίλη Σπόρο, διάλεξαν τα tacos (το πιο δημοφιλές πιάτο στο Μεξικό) για να μας ταξιδέψουν στις 5 πιο νόστιμες πολιτείες του Μεξικού μέσα από τις γαστριμαργικές παραδόσεις τους. Το ταξίδι αρχίζει από την πολύβουη πρωτεύουσα του Districto Federal, συνεχίζει στον Βορρά και το τμήμα της Ensenada/ Baja California, με ενδιάμεσες στάσεις στο Hidalgo, Michoaca (τη γενέτειρα πόλη του Fernando), αλλά και την Oaxaca την πιο γνωστή γαστρονομικά πόλη του Μεξικού. Για αυτή τη γευστική περιπλάνηση ο Fernando φέρνει μαζί του διάφορα υλικά της πατρίδας του (όπως πιπεριές και μυρωδικά) και χρησιμοποιεί αρχαίες τεχνικές (όπως την τεχνική nixtamal για την ασβεστοποίηση του καλαμποκιού).
Το αποτέλεσμα είναι ένα μενού από 5 δημιουργικά μεξικάνικα tacos με χρήση παραδοσιακών τεχνικών και συνταγών, τα οποία μπορείτε να βρείτε από την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες στο Mama Roux. Η επίσημη παρουσίαση, παρουσία του Fernando Zavala και με live μουσική, θα γίνει την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και καλό είναι να κάνετε έγκαιρα την κράτησή σας. Ακολουθεί το μενού.
#5tacosmenu
1. Chile Relleno Capeado (vegan)
Πιπεριἀ shishito γεμιστἠ με κουνουπίδι στην κατσαρόλα, μἰσχους σε escabeche, adobo μυρωδικὠν, ανθοί κόλιανδρου
Πὀλη του Μεξικό (Mexico City D.F)
2. Repollo Glaseado σε σἀλτσα Chintextle (vegetarian)
Λάχανο γλασαρισμἐνο, πουρἐς απο ρεβίθια, καβουρδισμένη σἀλτσα Chicatana
Οροσειρά Oaxaca
3. Jurel σε Pepian Verde
Μαγιάτικο, πουρἐς απο ψητἀ κρεμμύδια, σέσκουλα στην σχἀρα, κρίταμος
Ensenada, Baja California
4. Cordero Estofado Estilo Mixiote
Αρνἰ στην λαδόκολλα, toasted καλαμπὀκι, adobo απο φυστίκια, λαχανικά σε πίκλα
Hidalgo/ Zona Centro del Pais
5.Taco de Carnitas
Κομμάτια χοιρινοὐ confit, παστές πιπεριές, γουακαμόλε και κλασική pico de gallo
Michoacàn
Mama Roux: Αιόλου 48, 213 0048382
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.