- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Διάσημος μεξικανός σεφ μαγειρεύει tacos στο Mama Roux
Ο Fernando Martinez Zavala για λίγες μόνο εμφανίσεις στην Αθήνα
Ο μεξικανός σεφ Fernando Martinez Zavala δημιουργεί ένα pop up tacos menu στο Mama Roux
Η μεξικάνικη κουζίνα είναι από τις πιο νόστιμες αυτού του κόσμου. Δεν είναι εύκολο να αντισταθείς σε ένα πληθωρικό burrito, να μην υποκύψεις στη γοητεία μιας quesadilla ή να μείνεις ασυγκίνητος μπροστά στον βασιλιά του street food, τα tacos. Και μάλιστα όταν μαγειρεύονται από έναν εξπέρ του είδους…
Ο Fernando Martinez Zavala δεν είναι απλά ένας άνθρωπος που ξέρει να μαγειρεύει πολύ καλά την κουζίνα της χώρας του, αλλά ένας αληθινός γνώστης της σύγχρονης μεξικάνικης γαστρονομίας. Έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου chef του Μεξικού για το 2014 και διατηρώντας το εστιατόριο Yuban στο Mexico City (το οποίο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πέντε καλύτερα εστιατόρια σε ολόκληρο το Μεξικό) ο Fernando Zavala θεωρείται σήμερα ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές της σύγχρονης μεξικάνικης κουζίνας.
Σε αυτόν τον σπουδαίο σεφ παραχωρεί την κουζίνα του την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου το Mama Roux. Μαζί με τον σεφ του εστιατορίου, Βασίλη Σπόρο, διάλεξαν τα tacos (το πιο δημοφιλές πιάτο στο Μεξικό) για να μας ταξιδέψουν στις 5 πιο νόστιμες πολιτείες του Μεξικού μέσα από τις γαστριμαργικές παραδόσεις τους. Το ταξίδι αρχίζει από την πολύβουη πρωτεύουσα του Districto Federal, συνεχίζει στον Βορρά και το τμήμα της Ensenada/ Baja California, με ενδιάμεσες στάσεις στο Hidalgo, Michoaca (τη γενέτειρα πόλη του Fernando), αλλά και την Oaxaca την πιο γνωστή γαστρονομικά πόλη του Μεξικού. Για αυτή τη γευστική περιπλάνηση ο Fernando φέρνει μαζί του διάφορα υλικά της πατρίδας του (όπως πιπεριές και μυρωδικά) και χρησιμοποιεί αρχαίες τεχνικές (όπως την τεχνική nixtamal για την ασβεστοποίηση του καλαμποκιού).
Το αποτέλεσμα είναι ένα μενού από 5 δημιουργικά μεξικάνικα tacos με χρήση παραδοσιακών τεχνικών και συνταγών, τα οποία μπορείτε να βρείτε από την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες στο Mama Roux. Η επίσημη παρουσίαση, παρουσία του Fernando Zavala και με live μουσική, θα γίνει την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και καλό είναι να κάνετε έγκαιρα την κράτησή σας. Ακολουθεί το μενού.
#5tacosmenu
1. Chile Relleno Capeado (vegan)
Πιπεριἀ shishito γεμιστἠ με κουνουπίδι στην κατσαρόλα, μἰσχους σε escabeche, adobo μυρωδικὠν, ανθοί κόλιανδρου
Πὀλη του Μεξικό (Mexico City D.F)
2. Repollo Glaseado σε σἀλτσα Chintextle (vegetarian)
Λάχανο γλασαρισμἐνο, πουρἐς απο ρεβίθια, καβουρδισμένη σἀλτσα Chicatana
Οροσειρά Oaxaca
3. Jurel σε Pepian Verde
Μαγιάτικο, πουρἐς απο ψητἀ κρεμμύδια, σέσκουλα στην σχἀρα, κρίταμος
Ensenada, Baja California
4. Cordero Estofado Estilo Mixiote
Αρνἰ στην λαδόκολλα, toasted καλαμπὀκι, adobo απο φυστίκια, λαχανικά σε πίκλα
Hidalgo/ Zona Centro del Pais
5.Taco de Carnitas
Κομμάτια χοιρινοὐ confit, παστές πιπεριές, γουακαμόλε και κλασική pico de gallo
Michoacàn
Mama Roux: Αιόλου 48, 213 0048382
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.