- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Αποφάσισε να αφήσει προσωρινά την πολιτική για να ασχοληθεί με το χόμπι του, την μαγειρική. Από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ο Μπάμπης Αποσκίτης αποφάσισε πριν 2 μήνες να ανοίξει τον Βασιλικό, ένα μικρό warm and cosy μεζεδοπωλείο με ελληνική κουζίνα, υπέροχους μεζέδες και ζωντανή μουσική. Όπως μου είπε ο ίδιος «εδώ και χρόνια είχα στο μυαλό μου ανοίξω ένα μαγαζί με φαγητό και τώρα που βρήκα ελεύθερο χρόνο το έκανα. Παρόλο που οι εποχές για τις επιχειρήσεις είναι πολύ δύσκολες εγώ είπα να το τολμήσω» Άλλωστε, θεωρεί ότι ένα από τα σύγχρονα προβλήματα είναι ότι μας αρέσει να «κλαίμε την μοίρα μας» και να μην αναλαμβάνουμε δράση.
Τι γεύσεις θα βρούμε στον Βασιλικό;
Το μενού έχει βγει από συνταγές δικές μου, κάποιες που μου έχουν πει φίλοι, συνεργάτες μου ακόμα και της μητέρας μου. Είναι σπιτικές συνταγές σερβιρισμένες με έμπνευση. Αλλά το βασικό που ήθελα και νομίζω ότι το έχω πετύχει είναι όποιος μας επισκέπτεται να νιώθει ότι τρώει σπιτικό φαγητό και σε γεύση και σε ποιότητα. Ψωνίζω ο ίδιος τα υλικά κάθε μέρα και είμαι σχολαστικός στην ποιότητα της πρώτης ύλης.
Από πολιτικός, δηλαδή, σεφ;
Κάπως έτσι! Στο μαγαζί μαγειρεύω εγώ τις περισσότερες ήμερες μαζί με έμπειρους επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης. Σαν ερασιτέχνης, αυτοδίδακτος μάγειρας και λάτρης της καλής κουζίνας νομίζω τα πηγαίνω αρκετά καλά.
Και οι τιμές;
Οι τιμές είναι άλλο ένα σημείο που έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Δημιουργήσαμε με τους συνεργάτες μου ένα μαγαζί στο οποίο κάποιος να μπορεί να φάει καλό σπιτικό φαγητό και να μπορεί εύκολα να ξαναέρθει και την επόμενη εβδομάδα, αφού θα έχει πληρώσει μικρό αντίτιμο. Είναι δύσκολες εποχές και πρέπει να προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και όχι να τον εκμεταλλευτούμε.
Info: Λεωφόρος Παναγή Τσαλδάρη απέναντι από το μετρό στάση Περιστέρι 210 5787057. Καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 15.00 το μεσημέρι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.