- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κάνε τα βασικά βήματα της γευσιγνωσίας με οδηγό τα premium αναψυκτικά Schweppes
Η βασική ιδέα της γευσιγνωσίας είναι ότι κάθε γεύση συμπληρώνει μία άλλη. Όταν συνδυάσουμε αυτές τις δύο γεύσεις σωστά, όσο αταίριαστες κι αν μοιάζουν, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε μία εντελώς άλλη γεύση. Ένα καλό παράδειγμα για να το καταλάβουμε αυτό είναι το Peanut butter & Jelly sandwich, δηλαδή σάντουιτς με φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα (ή αλλιώς το αγαπημένο σνακ της Αμερικής). Σε αυτή την περίπτωση έχουμε δύο γεύσεις που φαινομενικά είναι εντελώς αταίριαστες: από τη μία ένα αρκετά αλμυρό υλικό (φιστικοβούτυρο), και από την άλλη ένα πολύ γλυκό (μαρμελάδα). Όταν όμως οι δύο γεύσεις συνδυάζονται μεταξύ τους, δημιουργείται μια νέα, αναπάντεχη γεύση.
Περίπου το ίδιο συμβαίνει και με τους συνδυασμούς ποτών-φαγητών (αν εξαιρέσουμε το κρασί που πάντα είναι καλό να συνδυάζεται με φαγητά που έχουν παρόμοιες γεύσεις και αρώματα με το ίδιο το κρασί). Ένας εύκολος (και άκρως διασκεδαστικός!) τρόπος για να κάνεις τη δική σου γευσιγνωσία, είναι να φωνάξεις φίλους στο σπίτι και να αρχίσετε τους γευστικούς πειραματισμούς. Για αρχή, και πριν φτάσετε στην πολυπλοκότητα των αποσταγμάτων, ξεκινήστε με αναψυκτικά. Για να σας βοηθήσουμε φτιάξαμε μερικές προτάσεις με τα premium αναψυκτικά Schweppes, που αναδύουν έντονα τα αρώματά τους και έχουν πολύ χαρακτηριστική γεύση. Άλλωστε, το πιο σημαντικό κομμάτι σε μια γευσιγνωσία είναι να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τις γεύσεις και τα αρώματα.
Λεμόνι με γεύση περγαμόντο-ιβίσκος
Από τα πιο ενδιαφέροντα new entry στον χώρο των αναψυκτικών, αυτή η λεμονάδα χωρίς ζάχαρη πιθανότατα δεν μοιάζει με καμία άλλη απ’ όλες όσες έχεις δοκιμάσει. Ο ιβίσκος της δίνει ένα μοναδικό άρωμα, ενώ η μακρά επίγευση του περγαμόντο προσφέρεται για δεκάδες γευστικούς πειραματισμούς. Για να το συνδυάσεις σωστά χρειάζεσαι μία ντελικάτη, αλλά ισχυρή γεύση.
Φτιάξε: Σάντουιτς με καπνιστό σολομό, τυρί κρέμα και αγγούρι.
Πορτοκάλι με γεύση άνθος πορτοκαλιού
Υπάρχουν πορτοκαλάδες και πορτοκαλάδες… Κι έπειτα υπάρχει και η Schweppes Oragneade (χωρίς ζάχαρη) με γεύση ανθό πορτοκαλιού. Το άρωμα είναι τόσο υπέροχα έντονο, που ανοίγεις το μπουκάλι και νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε μια… orangerie! Συνδύασέ το με γεύσεις απαλά αλμυρές.
Φτιάξε: Αλμυρά pancakes με καρότο, παντζάρι και σπανάκι.
Το ξέρεις καλά γιατί από τότε που βγήκε, εμφανίστηκε σε όλα τα premium bar απογειώνοντας κάθε cocktail. Το απαλό ροζ χρώμα του δημιουργεί ένα εντυπωσιακό εφέ στο ποτήρι, ενώ το ανεπαίσθητο άρωμα μέντας χαρίζει μια έντονη αίσθηση δροσιάς και είναι αυτό που τελικά κάνει τη διαφορά. Εδώ, μπορείς να παίξεις και με γλυκές γεύσεις, εκτός από αλμυρές.
Φτιάξε: Cheesecake με lime.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.