![taste-police-la-pasteria.jpg taste-police-la-pasteria.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/11/14/taste-police-la-pasteria.jpg)
Τα ιταλικά εστιατόρια La Pasteria τοποθετούν στο τιμόνι τον Ettore Botrini.
Σαν συνέχεια της γενικότερης τάσης η οποία θέλει διάσημους designers να υπογράφουν σειρές ρούχων που προορίζονται για το ευρύ κοινό (όλη η Αθήνα περιμένει διαρκώς την ανοιξιάτικη κολεξιόν του Matthew Williamson για τα H&M), έτσι και η γαστρονομία κάνει τη μεγάλη στροφή και βάζει διάσημους και βραβευμένους σεφ (που μέχρι τώρα λίγοι τυχεροί και έναντι ακριβού αντιτίμου μπορούσαν να γευθούν) να υπογράφουν πιάτα απλά και καθημερινά που απευθύνονται σε όλο τον κόσμο και έχουν τιμές προσιτές. Τα αγαπημένα λοιπόν ιταλικά εστιατόρια La Pasteria, που ταΐζουν καθημερινά τους Αθηναίους μεσημέρι - βράδυ με σπιτική, αυθεντική, ανεπιτήδευτη ιταλική κουζίνα, κάνουν την πρωτοπορία και τοποθετούν στο τιμόνι τον Ettore Botrini, ένα σεφ διάσημο και χιλιοβραβευμένο, ένα σεφ που μέχρι τώρα είχαμε συνδέσει με πρωτοποριακές και ανατρεπτικές προτάσεις. Φυσικά κρατούν το στιλ και την ατμόσφαιρα (αυτή την καθησυχαστική απλότητα και την εικόνα της γνήσιας ιταλικής τρατορίας) και διατηρούν στους καταλόγους τους όλα εκείνα τα πιάτα που χάρισαν φανατικούς πελάτες. Προσθέτουν τη γευστική επιμέλεια του διάσημου σεφ, ο οποίος εκφράζει την ιταλική πλευρά της οικογένειάς του, ανασύρει μνήμες της παιδικής του ηλικίας και μπαίνει στη πρόκληση –αυτός ο ανατρεπτικός– να ακολουθήσει τη λογική μιας κουζίνας απλής, που ταυτόχρονα όμως είναι και απολαυστική και γνήσια, όπως η αληθινή ιταλική κουζίνα. Λέει ο ίδιος: «Μα… να μυθοποιήσουμε κάτι τόσο απλό όσο το φαγητό;», κι εκεί είναι που τον εκτιμώ βαθιά μια και αυτή η μικρή προτασούλα αποτυπώνει και τη δική μου φιλοσοφία. Από τις 15 Μαρτίου, λοιπόν, σε όλα τα La Pasteria μπορεί κανείς να δοκιμάσει το άγγιγμα του Ιταλού σεφ, εμείς σαν «ειδικοί» τα γευτήκαμε πρώτοι την περασμένη βδομάδα. Στο εστιατόριο του Χαλανδρίου, μέσα στη γνωστή ζεστή σπιτική ατμόσφαιρα, με τα καρό τραπεζομάντιλα και την ανοιχτή κουζίνα που σε αφήνει να γευτείς πρώτα με τα μάτια. Από τα παλιά και αγαπημένα ξεχωρίσαμε την ανανεωμένη pesto με κουκουνάρι, βασιλικό, ρόκα και παρμεζάνα. Την πεντανόστιμη ναπολιτάνα, σήμα κατατεθέν που δεν μπορεί ποτέ να λείπει από κανένα ιταλικό που σέβεται τον ευατό του. Δοκιμάσαμε ακόμη –από τα καινούργια πιάτα του Ettore Botrini– λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια, ντοματούλα και κιμά, πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς όσο και ιταλικής μαμαδίσιας απλότητας, και πένες με ψιλοκομμένο φιλέτο χοιρινού με λαχανικά, κρέμα γάλακτος και τρούφα – επίσης πολύ καλό. Ακολούθησε κι ένα πιάτο «τριλογία», έτσι, για να δοκιμάσουμε και τα κρεατικά – κοτόπουλο με σκόρδο, μυρωδικά, κρέμα γάλακτος και λευκό κρασί, ιταλική tagliata σε φιλετάκια με ρόκα, παρμεζάνα, balsamico και maccinata pomodoro, δηλαδή το αυθεντικό ιταλικό μπιφτέκι με ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα. Αυτό το τελευταίο με ενθουσίασε, έδωσα στο διπλανό μου την entrecote, εξασφάλισα και το δικό του μπιφτέκι! Κλείσαμε με γλυκά, όλα τους με μια γεύση σπιτική, το τιραμισού έκλεψε τη παράσταση κι απέσπασε επευφημίες και γερές κουταλιές απ’ όλους μας.
LA PASTERIA, ανοιχτά καθημερινά, και Κυριακή, έως 1.30 π.μ., Παρασκευή & Σάββατο έως 2.00 π.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.