![anoigma.jpg anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/11/12/anoigma_0.jpg)
Το Sunday Roast, τα πληθωρικά κυριακάτικα τραπεζώματα στη σάλα του Vezene επιστρέφουν φέτος και παραμένουν για όλο τον χειμώνα
Τα μεσημέρια της Κυριακής ανήκαν πάντα στη θαλπωρή της οικογένειας. Είτε η οικογένεια αυτή σημαίνει «συγγενείς», είτε φίλοι κι αδερφοί, υπάρχει κάτι βαθιά καθησυχαστικό σ΄αυτό το τραπέζι που γύρω του θα μαζευτούμε όλοι, γεμίζοντάς το με γέλια, αγκαλιές, ιστορίες και πολύ φαγητό. Αυτά ακριβώς τα αξεπέραστα τραπέζια θέλει τα τελευταία δύο χρόνια να αναπαραστήσει ο Άρης Βεζενές στο Vezene. Και η αλήθεια είναι ότι το κάνει με μεγάλη επιτυχία.
![img_3408.jpg img_3408.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_3408.jpg)
![img_5408.jpg img_5408.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_5408.jpg)
Η ιδέα είναι πως κάθε Κυριακή για όλο τον χειμώνα (και όχι μόνο για το Δεκέμβριο, όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι) το Vezene ανοίγει το μεσημέρι από 13.00 με διαφορετικό μενού από αυτό που προσφέρει τις υπόλοιπες μέρες. Αυτή τη φορά, πρωταγωνιστές είναι οι γευστικές αναμνήσεις της οικογένειας του Άρη Βεζενέ, δηλαδή πιάτα με επτανήσιες καταβολές άρα πολλά ζυμαρικά, επικά Sunday Roast της Αγγλικής και Αμερικάνικης κουλτούρας (καθώς εκεί ο σεφ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του), αλλά και «ωδές» στον Fergus Henderson με πιάτα που γεμίζουν μεδούλια, γλυκάδια και καρδούλες. Το μενού ανοίγει με κρεατόσουπα από βοδινή ουρά με φιδέ τύπου Ramen, έναν… αδελφικό «δανεισμός» από την κουζίνα του Birdman.
![img_7490.jpg img_7490.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_7490.jpg)
![img_2572.jpg img_2572.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_2572.jpg)
Ας μην ξεχνάμε ότι το Vezene είναι από μόνο του ένας ύμνος στο κρέας, πράγμα που έτσι κι αλλιώς υπενθυμίζει ο τίτλος “Sunday Roast” αυτών των κυριακάτικων συγκεντρώσεων. Οπότε, οι σπάνιες κοπές (π.χ. Cote de Boeuf, Delmonico, Tomahawk) τις οποίες το Vezene μαγειρεύει βασανιστικά αργά θα έχουν την τιμητική τους, το ίδιο και οι πληθωρικές ράτσες όπως Dexter, Wagyu, Belted Galloway, κατσικίσια μπούτια Βόνιτσας, πάπιες, φραγκόκοτες και κότσια βοοειδών από διεθνείς αρχέγονες φυλές χορτοφαγικής εκτροφής από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία, τη Σουηδία. Στις εκπλήξεις των φετινών Κυριακών και η τεχνική του «χρυσαφένιου τηγανιού» (φανταστείτε το κάτι σαν premium KFC) σε 100 ημερών κοτόπουλα Κρήτης, μαριναρισμένα σε ξινόγαλο. Το μεγάλο φαγοπότι συμπληρώνουν πίτες στον ξυλόφουρνο με κυνήγια και λαχανικά σε διαφόρων ειδών φύλλα, η ένδοξη πατάτα μαγειρεμένη με κάθε δυνατό τρόπο και τα ζυμαρικά.
![img_2853.jpg img_2853.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_2853_0.jpg)
![img_3246.jpg img_3246.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_3246_0.jpg)
Πηγή έμπνευσης είναι ο συνήθης ύποπτος των απανταχού κυριακάτικων μαζεμάτων: η μαμά. Η μαμά που φροντίζει, η μαμά της οποίας το «ψητό στον φούρνο» ονειρευόμαστε, η μαμά που –σε σένα μόνο- σερβίρει μερίδα για δέκα. Τη δική της τεχνική (σε ποιότητα και… ποσότητα) αναπαριστά ο Άρης Βεζενές μαγειρεύοντας με πρωτόγονες, απλές τεχνικές του ξυλόφουρνου, της κατσαρόλας, της σούβλας και της θράκας. Το μενού συνοδεύεται με ωραία κρασιά και κάποια από τα κυριακάτικα cocktail της ομάδας του Birdman Japanese Pub+Grill με after hangover εκτελέσεις σε Bloody Mary, Mimosa και Martini, έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε…
![img_5747.jpg img_5747.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_5747_0.jpg)
Βρασίδα 11, Όπισθεν Χίλτον, 210 7232002
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.