Στα πλαίσια του Gastronomy Tuesdays μια φορά το μήνα διάσημοι σεφ αναλαμβάνουν την κουζίνα του Athénée. Την Τρίτη 19/11 είναι η σειρά του Βασίλη Μουρατίδη
Το καλοκαίρι το Island ξεκίνησε την παράδοση των “Gastronomy Tuedays” ανοίγοντας την κουζίνα του σε διάσημους έλληνες και ξένους chef. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται τον χειμώνα στο Athénée, όπου μία φορά τον μήνα βραβευμένοι chef ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού. Η αρχή έγινε τον Οκτώβριο με τον Αθηναγόρα Κωστάκο, η συνέχεια έρχεται τώρα με τον Βασίλη Μουρατίδη.
Ο Βασίλης Μουρατίδης από την αρχή της καριέρας του έχει δουλέψει σε διάστερα και τριάστερα εστιατόρια του εξωτερικού -τα La Rive (2* Michelin) και Parkheuvel (3* Michelin) είναι μόνο μερικά παραδείγματα- και από το 2010 βρίσκεται στην κουζίνα του κοσμοπολίτικου Squirrel μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο Δανάη στη Χαλκιδική. Στην πορεία του έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις.
Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 21.00 ο ταλαντούχος σεφ ετοιμάζει ένα μενού degustation 6 πιάτων: καπνιστό χέλι με κουρκουμά και παντζάρι, σκουμπρί με yuzu, σουσάμι και μαύρο σκόρδο, foie gras με pop corn, πορτοκάλι και τσάι, λαυράκι με μπανάνα, πατάτα και λευκή τρούφα, περιστέρι με κρεμμύδι, γλυκόριζα και φουντούκια και κίτρο με αμύγδαλο και blood orange. Τιμή μενού : €65/άτομο.
Athénée: Βουκουρεστίου 9, Σύνταγμα, 210 3251430
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.