![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![anoigma.jpg anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/11/12/anoigma.jpg)
Στα πλαίσια του Gastronomy Tuesdays μια φορά το μήνα διάσημοι σεφ αναλαμβάνουν την κουζίνα του Athénée. Την Τρίτη 19/11 είναι η σειρά του Βασίλη Μουρατίδη
Το καλοκαίρι το Island ξεκίνησε την παράδοση των “Gastronomy Tuedays” ανοίγοντας την κουζίνα του σε διάσημους έλληνες και ξένους chef. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται τον χειμώνα στο Athénée, όπου μία φορά τον μήνα βραβευμένοι chef ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού. Η αρχή έγινε τον Οκτώβριο με τον Αθηναγόρα Κωστάκο, η συνέχεια έρχεται τώρα με τον Βασίλη Μουρατίδη.
![img_7854.jpg img_7854.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_7854.jpg)
Ο Βασίλης Μουρατίδης από την αρχή της καριέρας του έχει δουλέψει σε διάστερα και τριάστερα εστιατόρια του εξωτερικού -τα La Rive (2* Michelin) και Parkheuvel (3* Michelin) είναι μόνο μερικά παραδείγματα- και από το 2010 βρίσκεται στην κουζίνα του κοσμοπολίτικου Squirrel μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο Δανάη στη Χαλκιδική. Στην πορεία του έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις.
![19.11_athenee_mouratidis_co.jpg 19.11_athenee_mouratidis_co.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/19.11_athenee_mouratidis_co_0.jpg)
Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 21.00 ο ταλαντούχος σεφ ετοιμάζει ένα μενού degustation 6 πιάτων: καπνιστό χέλι με κουρκουμά και παντζάρι, σκουμπρί με yuzu, σουσάμι και μαύρο σκόρδο, foie gras με pop corn, πορτοκάλι και τσάι, λαυράκι με μπανάνα, πατάτα και λευκή τρούφα, περιστέρι με κρεμμύδι, γλυκόριζα και φουντούκια και κίτρο με αμύγδαλο και blood orange. Τιμή μενού : €65/άτομο.
Athénée: Βουκουρεστίου 9, Σύνταγμα, 210 3251430
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.