Στα πλαίσια του Gastronomy Tuesdays μια φορά το μήνα διάσημοι σεφ αναλαμβάνουν την κουζίνα του Athénée. Την Τρίτη 19/11 είναι η σειρά του Βασίλη Μουρατίδη
Το καλοκαίρι το Island ξεκίνησε την παράδοση των “Gastronomy Tuedays” ανοίγοντας την κουζίνα του σε διάσημους έλληνες και ξένους chef. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται τον χειμώνα στο Athénée, όπου μία φορά τον μήνα βραβευμένοι chef ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού. Η αρχή έγινε τον Οκτώβριο με τον Αθηναγόρα Κωστάκο, η συνέχεια έρχεται τώρα με τον Βασίλη Μουρατίδη.
Ο Βασίλης Μουρατίδης από την αρχή της καριέρας του έχει δουλέψει σε διάστερα και τριάστερα εστιατόρια του εξωτερικού -τα La Rive (2* Michelin) και Parkheuvel (3* Michelin) είναι μόνο μερικά παραδείγματα- και από το 2010 βρίσκεται στην κουζίνα του κοσμοπολίτικου Squirrel μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο Δανάη στη Χαλκιδική. Στην πορεία του έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις.
Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 21.00 ο ταλαντούχος σεφ ετοιμάζει ένα μενού degustation 6 πιάτων: καπνιστό χέλι με κουρκουμά και παντζάρι, σκουμπρί με yuzu, σουσάμι και μαύρο σκόρδο, foie gras με pop corn, πορτοκάλι και τσάι, λαυράκι με μπανάνα, πατάτα και λευκή τρούφα, περιστέρι με κρεμμύδι, γλυκόριζα και φουντούκια και κίτρο με αμύγδαλο και blood orange. Τιμή μενού : €65/άτομο.
Athénée: Βουκουρεστίου 9, Σύνταγμα, 210 3251430
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.