Κι εκεί που το μόνα πράγματα που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος για το Περού ήταν οι Άνδεις, οι Ίνκας, οι κονκισταδόρες, ο πλεκτός σκούφος (chullo), το πόντσο, ο Μάριο Βάργας Λιόσα και ότι έχει πρωτεύουσα τη Λίμα, η περουβιανή κουζίνα έρχεται με δύναμη για να καθιερωθεί ως το νέο γαστρονομικό hot της Αθήνας.
Το Breeder Feeder (Πέρδικα 6, Μεταξουργείο), το φιλικό εστιατόριο που λειτουργεί εντός της γκαλερί Breeder, πάντα «ανήσυχο» και στο κυνήγι για νέες κουζινές και γεύσεις, μας συστήνει την κουζίνα του Περού, με όχημα τα μαγικά χέρια της natachef.
Το πρώτο Σάββατο του Φεβρουαρίου (1η του μήνα), γιορτάζεται στο Περού η ημέρα του Pisco Sour, του εθνικού cocktail της χώρας. To Breeder Feeder θα την γιορτάσει με ένα περουβιανό δείπνο από τη natachef και κέρασμα Picso Sour στην υποδοχή, χορηγεία της Πρεσβείας του Περού.
Η περουβιανή κουζίνα εξελίχθηκε από τις τοπικές παραδόσεις και τις επιρροές που έφεραν στον τόπο οι διαφορετικών εθνικοτήτων μετανάστες. Τροφές που καταναλώνονταν από αρχαίους πολιτισμούς παραμένουν δημοφιλείς, ενώ τυπικά περουβιανά πιάτα έχουν αφομοιώσει ευρωπαϊκές, αφρικανικές και ασιατικές επιρροές.
Η γεωγραφία του Περού συγκεντρώνει ετερόκλιτα συστατικά: αφθονία θαλασσινών από τον Ειρηνικό, τροπικά φρούτα απο τη ζούγκλα, και ασυνήθιστες ποικιλίες από δημητριακά και ρίζες από τις Ανδεις. Η περουβιανή κουζίνα αναγνωρίζεται ως μία απο τις καλύτερες στον κόσμο και ήταν ένα από τα αδιαμφισβήτητα “hot trends” στο Fancy Food Show που μόλις ολοκληρώθηκε στο San Francisco.
Το μενού που θα παρουσιάσει η natachef στο Breeder Feeder, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου έχει βασιστεί σε παραδοσιακές συνταγές της οικογένειας Lari από την Lima - που είναι και η γαστρονομική πρωτεύουσα της Λατινικής Αμερικής - φέρει την έγκριση του περουβιανού πρέσβη στην Ελλάδα και περιέχει τις υπερτροφές που ανακαλύπτει η σεφ στην αναζήτηση της ευεξίας.
Τη natachef μπορεί να την έχετε ακούσει να τραγουδάει σε κάποιο bar της πόλης με τις Berlin Brides ή να την έχετε δει να παρουσιάζει ταινίες σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, αλλά ο τίτλος της chef της έχει μείνει από την εποχή που έκανε catering από τη μικροσκοπική της κουζίνα. Αγαπά να πειραματίζεται με ήχους και γεύσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.