Μάθε τα πάντα γύρω από τα αγαπημένα σου cocktails
Ξέρεις πολύ καλά να τα πίνεις, γνωρίζεις όμως την ιστορία τους;
Mojito, Cuba Libre και Aperol Spritz: Ποια είναι η ιστορία και η καταγωγή τους;
Τα έχεις δει σε ταινίες, έχεις φλερτάρει με την «συνδρομή» τους, έχεις ζήσει μαζί τους μοναδικές νύχτες και γνωρίζεις μέσα σου ότι θα ζήσεις άλλες τόσες. Χειμώνα και καλοκαίρι έχεις ζητήσει από το μπαρ τα αγαπημένα σου κοκτέιλ, ξανά και ξανά και το μόνο που γνώριζες μέχρι σήμερα είναι η γεύση, το χρώμα και οι ιστορίες που ξεκίνησαν με ένα απλό κοκτέιλ. Από εδώ και στο εξής όμως θα γνωρίζεις όχι μόνο πως δημιουργούνται οι αγαπημένοι σου συνδυασμοί αλλά και λίγο από την ιστορία τους.
Mojito
Το Mojito έχει καταγωγή από την εξωτική Κούβα. Κατά την περίοδο της Ποτοαπαγόρευσης η Αβάνα έγινε δημοφιλής προορισμός για τους αμερικάνους και αμέσως το Mojito άρχισε να γίνεται το αγαπημένο τους ποτό. Το mojito ταξίδεψε από τις φάρμες, όπου είχε ξεκινήσει, στις παραλίες, την πρωτεύουσα αλλά και τα ενδότερα της χώρας. Τότε ήταν που του προστέθηκε ανθρακούχο νερό και πάγος ενώ άρχισε να σερβίρεται σε ψηλά ποτήρια. Λίγες δεκαετίες μετά έγινε η αγαπημένη συνήθεια σε όλον τον πλανήτη, ενώ μέχρι και σήμερα η συνταγή του εναλλάσσεται συνεχώς. Η πιο γνωστή πάντως περιλαμβάνει Brugal Blanco Supremo, χυμό Lime, σιρόπι από ζάχαρη και συμπλήρωμα από Schweppes Soda Water.
50ml Brugal Blanco Supremo
Schweppes Soda Water
20ml χυμό lime
20ml σιρόπι ζάχαρης
Γαρνίρισμα: Μέντα και φέτες lime
Aperol Spritz
To ίσως πιο γνωστό απεριτίφ του πλανήτη, έρχεται από τη Βενετία του 19ου αιώνα με κάπως διαφορετική συνταγή, αφού στην αρχική συνταγή υπήρχε το νερωμένο κρασί. Διάσημο έγινε στην ίδια περιοχή 100 χρόνια μετά. Τη δεκαετία του 1950 οι Ιταλοί άρχισαν να γοητεύονται από το συνδυασμό αφρώδη οίνου και σόδας και το κοκτέιλ αναπτύχθηκε αρκετά. Πώς το απολαμβάνουμε σήμερα; Με Aperol, Cinzano Dry, Schweppes Soda Water και μια φέτα πορτοκάλι.
50ml Aperol
50ml Cinzano Dry
20ml Schweppes Soda Water
Γαρνιτούρα: Φέτα πορτοκάλι
Cuba Libre
Κι αν οι περισσότεροι πιστεύατε πως λόγω της ονομασίας του, το δημοφιλές ποτό έχει καταγωγή από την πατρίδα του Φιντέλ Κάστρο, εντούτοις κάνατε λάθος! Το Cuba Libre (ε.μ. Ελεύθερη Κούβα) λέγεται ότι ξεκίνησε να καταναλώνεται κατά τη διάρκεια του Ισπανοαμερικανικού πολέμου στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο «Mister X» ανέμιξε ρούμι μαζί με το νέο –τότε- αναψυκτικό του Dr Pemberton, την Coca-Cola και το αποτέλεσμα ήταν η… Ελεύθερη Κούβα. Βέβαια και για το Cuba Libre κυκλοφορούν αρκετές φήμες για την προέλευση του. Για τη συνταγή του πάντως τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα…
50ml Brugal Anejo
125ml Coca-Cola
10ml χυμός lime
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.