- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Στo Attica μόλις άνοιξε gourmet corner
Θα βρεις από χαβιάρι μέχρι ιταλικές και ελληνικές τρούφες
Σε συνεργασία με την Greek Luxury Products δημιουργήθηκε μια gourmet γωνιά στον 5ο όροφο του Attica
Πού μπορείς να βρεις ελληνικές και ιταλικές μαύρες και λευκές τρούφες; Ολόκληρο foie gras σε βάζα; Τα ωραιότερα marron glacier στον κόσμο και νερό με 9 διαφορετικά herbal infusions; Η απάντηση είναι πιο κοντά απ’ ό,τι φαντάζεσαι… Αρκεί να μπεις στο Attica Department Store, το μεγαλύτερο πολυκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και να ανέβεις μέχρι τον 5ο όροφο. Εδώ το Attica, σε συνεργασία με την Greek Luxury Products, παρακολουθεί την τάση όλων των μεγάλων και γνωστών πολυκαταστημάτων του κόσμου και στήνει ένα gourmet corner που βάζει φωτιά στις επιθυμίες κάθε σωστού foodie.
Ο μοντέρνος και λαμπερός χώρος, σχεδιασμένος από τον αρχιτέκτονα Τάσο Ζέππο και το αρχιτεκτονικό γραφείο Zege Architects, φιλοξενεί εκατοντάδες gourmet προϊόντα από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ενδεικτικά αναφέρουμε το σπάνιο μέλι Βανίλια Μαινάλου, τις καρδιές άγριας αγκινάρας σε λάδι, τις φράουλες confit από την Παύλιανη και τα βιολογικά κρασιά από τον αμπελώνα του Navarino (Navarino Vineyards). Χαβιάρι από τη σειρά της Greek Luxury Products σε 8 διαφορετικές ποικιλίες και προσιτή τιμή, αλλά και χαβιάρι Petrossian Paris, ως γνωστόν τον καλύτερο οίκο χαβιαριού στον κόσμο. Λευκές και μαύρες τρούφες, μαζί και τα προϊόντα τους ( π.χ. λάδι τρούφας), πρώτη φορά συγκεντρωμένα σε τόσο μεγάλη ποικιλία. Τα προϊόντα των Confiture Parisienne, των master των μαρμελάδων και των spreads, βρίσκουν επίσης θέση στο ράφι, με highlight τα περίφημα γλυκά σε σχήμα φρούτων του πιο διάσημου ζαχαροπλάστη στον κόσμο, του Cedric Grolet. Ουσιαστικά μιλάμε για την αφρόκρεμα των gourmet προϊόντων που συγκεντρώθηκε σε ένα χώρο και περιμένει να την ανακαλύψετε. Σημειώνουμε ότι όλα αυτά τα υπέροχα προϊόντα μπορούν να συνδυαστούν και σε καλάθια δώρου-γιορτές έρχονται...
Attica: Πανεπιστημίου 9, Σύνταγμα, 211 1802600
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.