Πέθανε ο Γιώργος, ιδιοκτήτης της ιστορικής ταβέρνας «Τριφύλλι»
Ταβερνιάρης κλασικός, από τους τελευταίους του είδους
Πέθανε ο Γιώργος Καρούντζος ιδιοκτήτης της ιστορικής ταβέρνας «Τριφύλλι» δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού
Το «Τριφύλλι» είναι η ταβέρνα που οι περισσότεροι ξέραμε από τα νιάτα μας, εγώ η ίδια πήγαινα από τότε που ήμουνα μαθήτρια. Κολλητά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, πρωτάνοιξε το 1962 όταν το νεαρό ζευγάρι τότε, ο Νίκος και η Κούλα, με καταγωγή από την Αρκαδία, αποφάσισαν να ψήνουν στην αυλή τους σουβλάκια για τους φιλάθλους που γέμιζαν το γήπεδο. Στη πορεία μπήκε και ο γιος τους Γιώργος στη δουλειά, γρήγορος, αεικίνητος, φίλος με όλους. Τη δεκαετία του ’70 η ταβέρνα έγινε στέκι φοιτητών, καλλιτεχνών, διανοούμενων, όλοι τους έρχονταν μέχρι εδώ για να φάνε τους αξεπέραστους μεζέδες, από το μικρό αλλά ξελιγωτικό «μενού»: κεφτέδες (το μεγάλο σουξέ), συκωτάκια στο τηγάνι, ντολμαδάκια, μπακαλιάρος - σκορδαλιά (…από την «ντούρα»), σαλάτα, πατάτες τηγανητές. Όλα ένα ποίημα, φαγητό εντελώς σπιτικό και μερακλίδικο, που κατέβαινε ακόμα πιο εύκολα χάρη στη καλή ρετσίνα του μαγαζιού.
Ο Γιώργος συνέχιζε απτόητος και με την ίδια πάντα κοσμοσυρροή στα χρόνια που ακολούθησαν, τον τελευταίο καιρό μάλιστα είχε βάλει και τον δικό του γιο στη δουλειά. Ο Γιώργος Καρούντζος ήταν κλασική περίπτωση ταβερνιάρη, από αυτούς που στην αρχή σου έκοβε τη φόρα, στα πρώτα πάρε-δώσε ήταν βλοσυρός και απόμακρος, γρήγορα όμως έσπαγε τον πάγο, άρχιζε τα καλαμπούρια, στο τέλος της βραδιάς καθότανε και στο τραπέζι σου να πιει ένα κρασί. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως όποτε πηγαίναμε νωρίτερα, κάνα τέταρτο δηλαδή πριν ανοίξει (αυστηρά κάθε βράδυ στις 8.30), μας άφηνε απ’ έξω να περιμένουμε όρθιοι… «τώρα μαγειρεύουμε, είμαστε κλειστά για το κοινό»! Πέθανε από καρδιακή ανακοπή προχτές, η κηδεία του έγινε χτες στο χωριό του, τη Βλαχέρνα Αρκαδίας. Θα μας λείψει το γέλιο του, τα καλαμπούρια του, η φωνάρα του όταν τον παραζορίζαμε με τις παραγγελίες, η καλή του η καρδιά. Θα μας λείψουν και όλα όσα αντιπροσώπευε από μια εποχή που έφυγε και δεν γυρίζει πίσω…
*Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το «Τριφύλλι» εδώ κι εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.