Θεματα

Le Coq: Τα φρεσκοψημένα γαλλικά κρουασάν που τρέλαναν τη Θεσσαλονίκη

Κρουασάν και λαχταριστές μπαγκέτες γεμιστά με τα καλύτερα

kroyasan-anoigma.jpg

Το Le Goq μόλις άνοιξε και γέμισε τη Θεσσαλονίκη με αφράτα, γαλλικά κρουασάν και ωραία ψωμιά

Αν ξέρεις να φτιάχνεις κάτι καλά, αυτό να φτιάχνεις. Αν είσαι άφθαστος στην τέχνη σου, αυτή να ακολουθήσεις… Οι Γάλλοι, ας πούμε, ξέρουν από κρουασάν και καλό φαγητό. Το ίδιο όμως και οι Θεσσαλονικείς, όπως ο Μιχάλης και η Φωτεινή που μόλις άνοιξαν το αρτο-σκευαστήριο Le Coq στην καρδιά της συμπρωτεύουσας. Κρουασάν και γαλλικές μπαγκέτες, made in “Salonique”, αυτά σου προσφέρει μόνο, αλλά αποδεικνύονται αρκετά ώστε να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του «κολατσιού».

Κρουασάν βουτύρου, καυτό, μόλις βγήκε από το φούρνο
Κρουασάν βουτύρου, καυτό, μόλις βγήκε από το φούρνο

Τι να πρωτοπούμε; Για το αφράτο ζύμωμα; Για το άρωμα που σε συνεπαίρνει; Κάθε κρουασάν, είναι τόσο λαχταριστό, που το δοκιμάζεις με μικρές κοφτές μπουκιές, μη και τελειώσει γρήγορα. Θα περάσεις ξανά, θα ξαναπάρεις, και την άλλη μέρα θα διαλέξεις άλλη γεύση, κι άλλες διαφορετικές, γιατί από την πρώτη κιόλας δαγκωνιά έχεις εθιστεί στην τελειότητα και την εκλεκτή φινέτσα αυτού του γαλλικού κρουασάν.

Μεγάλη ποικιλία γλυκών και αλμυρών γεύσεων για τα κρουασάν βουτύρου και τα μίνι κρουασάν
Μεγάλη ποικιλία γλυκών και αλμυρών γεύσεων για τα κρουασάν βουτύρου και τα μίνι κρουασάν

Όσο για τη γέμιση και τα αλείμματα, αμέτρητες επιλογές - γλυκές και αλμυρές - αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια του πεινασμένου περαστικού. Αγαπημένο φιστίκι, λατρεμένη χειροποίητη μαρμελάδα φραγκοστάφυλο. Οι μπαγκέτες εξίσου λαχταριστές και τραγανές, εκτίθενται με χάρη, ντυμένες με κορυφαίας ποιότητας υλικά. Όπως καπνιστή γαλοπούλα, τυρί τσαλαφούτι, παστουρμά και μους τομάτας. Εννοείται ότι και στη κλασική εκδοχή τους, ζαμπόν-τυρί και φρέσκο μυρωδάτο βούτυρο Κερκύρας, δύσκολα θα αντισταθείς.

img_0883.jpg

Σε πιο μεσογειακά μονοπάτια θα σε οδηγήσει η μαύρη focaccia με ελιές, λιαστές τομάτες και ρίγανη! Μοιάζει ταπεινός και γνώριμος ο συνδυασμός, ίσως νοιώσεις να μην ικανοποιεί οπτικά την όρεξή σου, αλλά θα αποζημιωθείς και με το παραπάνω για την επιλογή σου από την πρώτη κιόλας μπουκιά.

img_0879.jpg

Δεν είναι όμως μόνο οι εκπληκτικές γεύσεις, είναι το ίδιο το μαγαζί, ο χώρος, η αύρα του. Μικρό μεν, αλλά ελκυστικό, κομψό, ζεστό και ζωηρό ταυτόχρονα, πλημμυρισμένο από τα αρώματα εκλεκτού βουτύρου και φρεσκοψημένης ζύμης. Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μάνου Ζαρούκα της ACT Architecture που επιμελήθηκε τη διακόσμηση και του Μίνου Δουγιά στο κατασκευαστικό κομμάτι, ενώ για την ιδιαίτερη προσωπικότητά του που ακολουθεί τον παλμό της πόλης ευθύνεται ο Πανάγος Νικολακάκης της Bob studio - και όλα μπερδεύονται σε μια φρέσκια και ευχάριστα οικεία αίσθηση που σε κυκλώνει καθώς περνάς... 

lecoqthessaloniki-travelfoodpeople.jpg

Λασσάνη 2, Θεσσαλονίκη, Fb: @lecoq.frenchbakehouse

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.