Θεματα

GB Roof Garden: Νέο θεματικό μενού αφιερωμένο στις γαρίδες

Το Shrimp & More είναι το νέο θεματικό μενού του GB Roof Garden

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
garides-anoigma.jpg

Shrimp & More, το νέο θεματικό μενού στο GB Roof Garden βάζει τις γαρίδες σε πρώτο πλάνο

Κατά καιρούς η Μεγάλη Βρετανία εντάσσει στα εστιατόριά της θεματικά μενού που μας εξάπτουν (κι άλλο) το ενδιαφέρον. Το Shrimp & More, που μόλις άρχισε, είναι ένα τέτοιο μενού και έχει στο επίκεντρο το πολύ νόστιμο θαλασσινό…  Έχοντας τις γαρίδες ως κύριο συστατικό ο chef de Cuisine Δημήτρης Μπούτσαλης δημιουργεί πέντε εμπνευσμένα πιάτα, που στην ουσία εξερευνούν όλους τους τρόπους που μπορεί να μαγειρευτεί μια γαρίδα.

garides.jpg

Το μενού αρχίζει με μια σούπα από κολοκύθα και κάστανο αρωματισμένη με σπόρους κακάο, τρούφα και τορτέλι γεμιστά με γαρίδα, περνάει σε ένα καρπάτσιο γαρίδας μαριναρισμένο με χαμομήλι και λεμόνι, γύρη, τσιπς λαχανικών και σαμπαγιόν γαρίδας και προχωράει με γαρίδα tempura  με σαλάτα παντζάρι, ζεστή μαγιονέζα με μανταρίνι και pesto από σταμναγκάθι και φέτα.  Η συνέχεια έρχεται με δύο εκπληκτικά κυρίως πιάτα: το σπιτικό tagliolini με γαρίδα ταρτάρ και ψητές γαρίδες, αυγοτάραχο και κουμκουάτ, αλλά και τις γαρίδες στη σχάρα, που συνοδεύονται από σιγομαγειρεμένες αγκινάρες φρικασέ με μανιτάρια, κάστανα, χόρτα και μυρωδικά.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το Shrimp & More στο GB Roof Garden καθημερινά από τη 13.00 έως τις 01.15 μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου 2019.

Βας. Γεωργίου Α, Πλατεία Συντάγματος, 210 3330000

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.