- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
![4.jpg 4.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/10/31/4.jpg)
Mια καλή μακαρονάδα, ένα πιάτο με νόστιμα αλλαντικούλια, μια απλή μπρουσκέτα έστω, έχω την πεποίθηση ότι μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο.
Mια καλή μακαρονάδα, ένα πιάτο με νόστιμα πικάντικα αλλαντικούλια, μια απλή καλοψημένη μπρουσκέτα έστω, έχω την πεποίθηση ότι μπορούν πάντα να σε κάνουν ευτυχισμένο. Γι’ αυτό και σήμερα θα σε πάω μέχρι το «Cook & Look restaurant», καινούργιο και απόλυτα αφιερωμένο στην ιταλική γεύση. Tο «Cook & Look», λοιπόν, έχει ζωή δυόμισι μηνών. Bρίσκεται χαμηλά στη Συγγρού. Eίναι μεν καινούργιο, όπως είπαμε, αλλά οι ιδιοκτήτες του –ανήκαν παλιά στο δυναμικό του «La Strada»– έχουν πάρει, χρόνια τώρα, το διδακτορικό τους στην ιταλική γεύση. Tο «Cook & Look» συνοψίζει τη φιλοσοφία του σε τρεις λέξεις: απλότης, κομψότης, ποιότης. Έτσι, ο χώρος του είναι απλός, με γήινους χρωματισμούς, αρκετό λευκό, μεγάλες ροτόντες, αναπαυτικές καρέκλες φαγητού και μια πινελιά σύγχρονου design, που ξεπετάγεται μέσα από τα εντυπωσιακά του φωτιστικά οροφής σε σχήμα αράχνης. Για την καλοκαιρινή σεζόν διαθέτει μεγάλη βεράντα έξω με τέντες και θέα στην παρακείμενη και αρκετά υπερυψωμένη Συγγρού δίπλα του. Φυσικά εξυπηρετεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, και τα μεσημέρια τους πολυπληθείς εργαζόμενους στις διπλανές του άπειρες εταιρείες, αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί που έρχονται από πιο μακριά, καθώς οι ιδιοκτήτες του έχουν δημιουργήσει ήδη τον κύκλο των πιστών, από παλιότερα, θαμώνων τους. O κατάλογος των φαγητών μακροσκελέστατος, με πιάτα παλιού αλλά και νέου ιταλικού ρεπερτορίου. Aφού στην αρχή βουτήξεις τα ψωμάκια σου σε μπολάκια με κατίκι Δομοκού και πατέ ελιάς, θα ξεκινήσεις με μοτσαρέλα και προσούτο σε φακελάκια, τα οποία θα σου έρθουν μαζί με ψητή ντομάτα σχάρας (ωραιότατο, το δοκίμασα) ή με ταλιάτα φούρνου, δηλαδή φιλετάκια μοσχαρίσια με ντομάτα και μοτσαρέλα· θα συνεχίσεις με σαλάτες χορταστικές και νόστιμες, όπως η Cook & Look με διάφορες πρασινάδες, μοτσαρέλα, προσούτο, αβοκάντο και σος βινεγκρέτ, και έπειτα θα περάσεις στο βαρύ πυροβολικό του καταστήματος, τις μακαρονάδες. Eγώ δοκίμασα αυτή με τις καραβίδες και την ντοματούλα, αλλά και την άλλη με τις πένες, την καπνιστή γαλοπούλα, την γκοργκοντζόλα και την ελαφριά κρέμα γάλακτος, και τις βρήκα, ειδικά τη δεύτερη, εξαιρετικές. Άφησα για πιο κρύες μέρες αυτή με τα κυβάκια μοσχαρίσιου κρέατος, το γλυκό κρασί και το δεντρολίβανο. Nα ξέρεις ότι στο «Cook & Look» έχουν την καλοσύνη αλλά και τη γνώση να σου φτιάξουν και όποια άλλη εκδοχή τούς ζητήσεις, αλλά, έλεος, 25 εκδοχές έχει ο κατάλογος, εσύ ποια θα βρεις να λείπει; Mην ξεχάσω και την pasta fredda που έχουν, δηλαδή κρύο ζυμαρικό με διάφορες γεύσεις, όπως με ανάμεικτα λαχανικά, λιαστή ντομάτα και μοτσαρέλα και με διάφορα άλλα τα οποία τώρα το καλοκαίρι και ιδίως τα μεσημέρια αποτελεί μια κομψή, light επιλογή. Αν θέλεις ένα πλήρες γεύμα, θα περάσεις σε σκαλοπίνια με πλευρώτους και κρέμα γάλακτος, σε κοτόπουλο με κρέμα γκοργκοντζόλα, κονιάκ και πένες για γαρνιτούρα, σε χοιρινά φιλετάκια με λιαστή ντομάτα και σόγια ή σε φρέσκο σολομό με σάλτσα πέστο και σπαγκέτι, φιλέτο λαυράκι στον ατμό με λαχανικά και βότανα. Θα κλείσεις με πανακότα (ναι, ναι, τρεμούλιαζε όπως ακριβώς έπρεπε να τρεμουλιάζει), σουφλέ σοκολάτας (παντοτινή δύναμη και εδώ πολύ καλό, συνοδεύεται και με παγωτό), cheesecake ελαφρύ κι ωραίο, τιραμισού που δεν θα μπορούσε να λείπει. Θα συνοδεύεις το φαγητό σου με κάποια ελληνική ή ιταλική ετικέτα από το μακροσκελή κατάλογο κρασιών και θα τελειώσεις με γκράπες, σαμπούκες ή limoncello που θα σου προσφέρει το κατάστημα. Θα φύγεις χαλαρός, καλοφαγωμένος κι ευχαριστημένος, και στο «Cook & Look» θα ξανάρθεις. Tο αυθεντικό, το νόστιμο, το ποιοτικό είναι πάντοτε του γούστου σου. Nα ξέρεις ότι είναι ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ, από Δευτέρα έως Παρασκευή, Σάββατο μόνο βράδυ και Kυριακή μόνο μεσημέρι.
«Cook & Look», 2109374169
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.