Θεματα

"Cook & Look": Italia, ti amo

Καινούργιο και απόλυτα αφιερωμένο στην ιταλική γεύση.

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 82
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4.jpg

​Mια καλή μακαρονάδα, ένα πιάτο με νόστιμα αλλαντικούλια, μια απλή μπρουσκέτα έστω, έχω την πεποίθηση ότι μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο.

Mια καλή μακαρονάδα, ένα πιάτο με νόστιμα πικάντικα αλλαντικούλια, μια απλή καλοψημένη μπρουσκέτα έστω, έχω την πεποίθηση ότι μπορούν πάντα να σε κάνουν ευτυχισμένο. Γι’ αυτό και σήμερα θα σε πάω μέχρι το «Cook & Look restaurant», καινούργιο και απόλυτα αφιερωμένο στην ιταλική γεύση. Tο «Cook & Look», λοιπόν, έχει ζωή δυόμισι μηνών. Bρίσκεται χαμηλά στη Συγγρού. Eίναι μεν καινούργιο, όπως είπαμε, αλλά οι ιδιοκτήτες του –ανήκαν παλιά στο δυναμικό του «La Strada»– έχουν πάρει, χρόνια τώρα, το διδακτορικό τους στην ιταλική γεύση. Tο «Cook & Look» συνοψίζει τη φιλοσοφία του σε τρεις λέξεις: απλότης, κομψότης, ποιότης. Έτσι, ο χώρος του είναι απλός, με γήινους χρωματισμούς, αρκετό λευκό, μεγάλες ροτόντες, αναπαυτικές καρέκλες φαγητού και μια πινελιά σύγχρονου design, που ξεπετάγεται μέσα από τα εντυπωσιακά του φωτιστικά οροφής σε σχήμα αράχνης. Για την καλοκαιρινή σεζόν διαθέτει μεγάλη βεράντα έξω με τέντες και θέα στην παρακείμενη και αρκετά υπερυψωμένη Συγγρού δίπλα του. Φυσικά εξυπηρετεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, και τα μεσημέρια τους πολυπληθείς εργαζόμενους στις διπλανές του άπειρες εταιρείες, αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί που έρχονται από πιο μακριά, καθώς οι ιδιοκτήτες του έχουν δημιουργήσει ήδη τον κύκλο των πιστών, από παλιότερα, θαμώνων τους. O κατάλογος των φαγητών μακροσκελέστατος, με πιάτα παλιού αλλά και νέου ιταλικού ρεπερτορίου. Aφού στην αρχή βουτήξεις τα ψωμάκια σου σε μπολάκια με κατίκι Δομοκού και πατέ ελιάς, θα ξεκινήσεις με μοτσαρέλα και προσούτο σε φακελάκια, τα οποία θα σου έρθουν μαζί με ψητή ντομάτα σχάρας (ωραιότατο, το δοκίμασα) ή με ταλιάτα φούρνου, δηλαδή φιλετάκια μοσχαρίσια με ντομάτα και μοτσαρέλα· θα συνεχίσεις με σαλάτες χορταστικές και νόστιμες, όπως η Cook & Look με διάφορες πρασινάδες, μοτσαρέλα, προσούτο, αβοκάντο και σος βινεγκρέτ, και έπειτα θα περάσεις στο βαρύ πυροβολικό του καταστήματος, τις μακαρονάδες. Eγώ δοκίμασα αυτή με τις καραβίδες και την ντοματούλα, αλλά και την άλλη με τις πένες, την καπνιστή γαλοπούλα, την γκοργκοντζόλα και την ελαφριά κρέμα γάλακτος, και τις βρήκα, ειδικά τη δεύτερη, εξαιρετικές. Άφησα για πιο κρύες μέρες αυτή με τα κυβάκια μοσχαρίσιου κρέατος, το γλυκό κρασί και το δεντρολίβανο. Nα ξέρεις ότι στο «Cook & Look» έχουν την καλοσύνη αλλά και τη γνώση να σου φτιάξουν και όποια άλλη εκδοχή τούς ζητήσεις, αλλά, έλεος, 25 εκδοχές έχει ο κατάλογος, εσύ ποια θα βρεις να λείπει; Mην ξεχάσω και την pasta fredda που έχουν, δηλαδή κρύο ζυμαρικό με διάφορες γεύσεις, όπως με ανάμεικτα λαχανικά, λιαστή ντομάτα και μοτσαρέλα και με διάφορα άλλα τα οποία τώρα το καλοκαίρι και ιδίως τα μεσημέρια αποτελεί μια κομψή, light επιλογή. Αν θέλεις ένα πλήρες γεύμα, θα περάσεις σε σκαλοπίνια με πλευρώτους και κρέμα γάλακτος, σε κοτόπουλο με κρέμα γκοργκοντζόλα, κονιάκ και πένες για γαρνιτούρα, σε χοιρινά φιλετάκια με λιαστή ντομάτα και σόγια ή σε φρέσκο σολομό με σάλτσα πέστο και σπαγκέτι, φιλέτο λαυράκι στον ατμό με λαχανικά και βότανα. Θα κλείσεις με πανακότα (ναι, ναι, τρεμούλιαζε όπως ακριβώς έπρεπε να τρεμουλιάζει), σουφλέ σοκολάτας (παντοτινή δύναμη και εδώ πολύ καλό, συνοδεύεται και με παγωτό), cheesecake ελαφρύ κι ωραίο, τιραμισού που δεν θα μπορούσε να λείπει. Θα συνοδεύεις το φαγητό σου με κάποια ελληνική ή ιταλική ετικέτα από το μακροσκελή κατάλογο κρασιών και θα τελειώσεις με γκράπες, σαμπούκες ή limoncello που θα σου προσφέρει το κατάστημα. Θα φύγεις χαλαρός, καλοφαγωμένος κι ευχαριστημένος, και στο «Cook & Look» θα ξανάρθεις. Tο αυθεντικό, το νόστιμο, το ποιοτικό είναι πάντοτε του γούστου σου. Nα ξέρεις ότι είναι ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ, από Δευτέρα έως Παρασκευή, Σάββατο μόνο βράδυ και Kυριακή μόνο μεσημέρι.


«Cook & Look», 2109374169

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.