- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Banana Moon: Στον τροπικό της Αθήνας
Tο ότι το «Banana Moon» έχει ανοίξει και σε περιμένει είναι άλλος ένας λόγος για να καταλάβεις ότι το καλοκαίρι είναι εδώ και σου χτυπάει την πόρτα.
Banana Moon: Mαγαζί πιστό στα καλοκαίρια, μεταφέρει το χάι των τροπικών νησιών στα δρώμενα της αθηναϊκής νύχτας.
Mαγαζί πιστό στα καλοκαίρια, έχει τοποθετηθεί κατά περιόδους σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης και επιμένει με το διάκοσμο, το στυλ και την ατμόσφαιρά του να μεταφέρει το χάι των τροπικών νησιών (λέμε τώρα) στον κόσμο και στα δρώμενα της αθηναϊκής νύχτας. Φέτος θα το βρεις κάτω στην Iερά Oδό, λίγο παραδίπλα από τα «Prosopa» και τις γραμμές του τρένου, ανοιχτό, ξώχαρο, με τα κρεμαστά του banana moon φωτιστικά, τις μπανανιές του και τις άφθονες πρασινάδες του, την άπλα του και την τεράστια μπάρα του βεβαίως βεβαίως. Φέτος, επίσης, έχει συμπληρώσει το concept και με φαγητό. Έτσι, τη φορά που θα πας και θα θέλεις να κάνεις ολοκληρωμένη έξοδο μετά ποτού και φαγητού, θα καθίσεις στα πλάγια του καταστήματος και σε ελαφρώς υπερυψωμένο επίπεδο, το οποίο, εκτός των μεγάλων και άνετων τραπεζιών και καρεκλών που διαθέτει, συνεπικουρείται και από άπλετη θέα στα δρώμενα της μπάρας (και του ντόρου που εκεί πραγματοποιείται), ακριβώς λοξά μπροστά σου. Eκεί θα έχεις τη δυνατότητα να δειπνήσεις με πρώτα –ζεστά και κρύα–, με σαλάτες ολόδροσες όσο και τεραστίων διαστάσεων (έφαγα αυτή με ψητό κοτόπουλο, μαρούλι, μπέικον, φλούδες παρμεζάνας, κρουτόν και ντρέσινγκ καίσαρα) και με κυρίως πιάτα των οποίων η περιγραφή στον κατάλογο ξεπερνά τις δύο γραμμές και χαρακτηρίζονται τόσο από μια διάθεση μοντερνιτέ όσο και από ένα tropic-exotic άγγιγμα. Δηλαδή, και τα ωραία σου bali kebabs θα φας, αρνίσια σουβλάκια που συνοδεύονται από αραβικές πιτούλες και μάνγκο, και θα προχωρήσεις σε ριζότο με γαρίδες και σαφράν, και θα καταλήξεις σε ένα banana moon steak με κρεμμύδια, μανιτάρια σχάρας και πατάτες wedge, τύπου country δηλαδή. Aν θες μπορείς να συνοδεύσεις με κρασί (λίγες ετικέτες ελληνικών) και να κλείσεις το γευστικό αυτό ταξίδι σου με κάποια από τα επίσης tropic χροιάς γλυκά που το «BM» διαθέτει. Όμως το πιο δυνατό σημείο του «Banana Moon» είναι η μπάρα και τα γνωστά κοκτέιλ της, που τα χωρίζει σε κατηγορίες, δηλαδή χυμούς, χυμούς με γάλα χτυπημένους, φρούτα-χυμούς με αλκοόλ, και φρούτα με παγωτό και αλκοόλ, θάνατος αυτά τα τελευταία. Έτσι, ακόμη και αν το πρώτο σου κοκτέιλ το απολαύσεις καθήμενος στα τραπέζια του φαγητού, άνθρωπος είσαι και θα λυγίσεις από τα ακούσματα της κονσόλας (mainstream, 80s, rock και λίγα ελληνικά), αλλά και από τα λικνίσματα και τους χορούς των ορθίων (μαθαίνω μάλιστα ότι τις Kυριακές κάνουν latin party, όπου και μαζεύονται σχολές χορού και γίνεται το σώσε από mambo, salsa κτλ.), οπότε και θα περάσεις στην πρώτη γραμμή κι εσύ για να απολαύσεις ένα moon delight, βρε παιδί μου, δηλαδή φρέσκια μπανάνα χτυπημένη στο μπλέντερ με ρούμι, μπατίντα, χυμό πορτοκάλι και παγωτό βανίλια ή ένα banana power, μπανάνα πάλι με γάλα και μέλι χτυπημένη, ποτό αφροδισιακό και μεγάλου σουξέ στο «Banana Moon», όπως μου λένε. Aυτά συμβαίνουν κάθε βράδυ στον τροπικό της Aθήνας, και κλείνοντας να σου πω πως στις 27 Μαΐου ημέρα Παρασκευή το «Banana Moon» έχει πάρτι για τα γενέθλιά του, φέτος κλείνει 9 χρόνια (άρα είναι Δίδυμοι και γι’ αυτό και τόσο γλεντζέδικο, χαλαρό και επικοινωνιακό) και περιμένει όλους μας με χορούς, δώρα και κεράσματα.
Kράτηση για φαγητό απαραίτητη. Σερβίρει κάθε βράδυ από τις 8.00 μ.μ. μέχρι τις 2.00-3.00 το πρωί.
Banana Moon, Iερά Oδός & Mεγ. Aλεξάνδρου 13, Γκάζι, 2103411003, 3411513
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.