- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Banana Moon: Στον τροπικό της Αθήνας
Tο ότι το «Banana Moon» έχει ανοίξει και σε περιμένει είναι άλλος ένας λόγος για να καταλάβεις ότι το καλοκαίρι είναι εδώ και σου χτυπάει την πόρτα.
Banana Moon: Mαγαζί πιστό στα καλοκαίρια, μεταφέρει το χάι των τροπικών νησιών στα δρώμενα της αθηναϊκής νύχτας.
Mαγαζί πιστό στα καλοκαίρια, έχει τοποθετηθεί κατά περιόδους σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης και επιμένει με το διάκοσμο, το στυλ και την ατμόσφαιρά του να μεταφέρει το χάι των τροπικών νησιών (λέμε τώρα) στον κόσμο και στα δρώμενα της αθηναϊκής νύχτας. Φέτος θα το βρεις κάτω στην Iερά Oδό, λίγο παραδίπλα από τα «Prosopa» και τις γραμμές του τρένου, ανοιχτό, ξώχαρο, με τα κρεμαστά του banana moon φωτιστικά, τις μπανανιές του και τις άφθονες πρασινάδες του, την άπλα του και την τεράστια μπάρα του βεβαίως βεβαίως. Φέτος, επίσης, έχει συμπληρώσει το concept και με φαγητό. Έτσι, τη φορά που θα πας και θα θέλεις να κάνεις ολοκληρωμένη έξοδο μετά ποτού και φαγητού, θα καθίσεις στα πλάγια του καταστήματος και σε ελαφρώς υπερυψωμένο επίπεδο, το οποίο, εκτός των μεγάλων και άνετων τραπεζιών και καρεκλών που διαθέτει, συνεπικουρείται και από άπλετη θέα στα δρώμενα της μπάρας (και του ντόρου που εκεί πραγματοποιείται), ακριβώς λοξά μπροστά σου. Eκεί θα έχεις τη δυνατότητα να δειπνήσεις με πρώτα –ζεστά και κρύα–, με σαλάτες ολόδροσες όσο και τεραστίων διαστάσεων (έφαγα αυτή με ψητό κοτόπουλο, μαρούλι, μπέικον, φλούδες παρμεζάνας, κρουτόν και ντρέσινγκ καίσαρα) και με κυρίως πιάτα των οποίων η περιγραφή στον κατάλογο ξεπερνά τις δύο γραμμές και χαρακτηρίζονται τόσο από μια διάθεση μοντερνιτέ όσο και από ένα tropic-exotic άγγιγμα. Δηλαδή, και τα ωραία σου bali kebabs θα φας, αρνίσια σουβλάκια που συνοδεύονται από αραβικές πιτούλες και μάνγκο, και θα προχωρήσεις σε ριζότο με γαρίδες και σαφράν, και θα καταλήξεις σε ένα banana moon steak με κρεμμύδια, μανιτάρια σχάρας και πατάτες wedge, τύπου country δηλαδή. Aν θες μπορείς να συνοδεύσεις με κρασί (λίγες ετικέτες ελληνικών) και να κλείσεις το γευστικό αυτό ταξίδι σου με κάποια από τα επίσης tropic χροιάς γλυκά που το «BM» διαθέτει. Όμως το πιο δυνατό σημείο του «Banana Moon» είναι η μπάρα και τα γνωστά κοκτέιλ της, που τα χωρίζει σε κατηγορίες, δηλαδή χυμούς, χυμούς με γάλα χτυπημένους, φρούτα-χυμούς με αλκοόλ, και φρούτα με παγωτό και αλκοόλ, θάνατος αυτά τα τελευταία. Έτσι, ακόμη και αν το πρώτο σου κοκτέιλ το απολαύσεις καθήμενος στα τραπέζια του φαγητού, άνθρωπος είσαι και θα λυγίσεις από τα ακούσματα της κονσόλας (mainstream, 80s, rock και λίγα ελληνικά), αλλά και από τα λικνίσματα και τους χορούς των ορθίων (μαθαίνω μάλιστα ότι τις Kυριακές κάνουν latin party, όπου και μαζεύονται σχολές χορού και γίνεται το σώσε από mambo, salsa κτλ.), οπότε και θα περάσεις στην πρώτη γραμμή κι εσύ για να απολαύσεις ένα moon delight, βρε παιδί μου, δηλαδή φρέσκια μπανάνα χτυπημένη στο μπλέντερ με ρούμι, μπατίντα, χυμό πορτοκάλι και παγωτό βανίλια ή ένα banana power, μπανάνα πάλι με γάλα και μέλι χτυπημένη, ποτό αφροδισιακό και μεγάλου σουξέ στο «Banana Moon», όπως μου λένε. Aυτά συμβαίνουν κάθε βράδυ στον τροπικό της Aθήνας, και κλείνοντας να σου πω πως στις 27 Μαΐου ημέρα Παρασκευή το «Banana Moon» έχει πάρτι για τα γενέθλιά του, φέτος κλείνει 9 χρόνια (άρα είναι Δίδυμοι και γι’ αυτό και τόσο γλεντζέδικο, χαλαρό και επικοινωνιακό) και περιμένει όλους μας με χορούς, δώρα και κεράσματα.
Kράτηση για φαγητό απαραίτητη. Σερβίρει κάθε βράδυ από τις 8.00 μ.μ. μέχρι τις 2.00-3.00 το πρωί.
Banana Moon, Iερά Oδός & Mεγ. Aλεξάνδρου 13, Γκάζι, 2103411003, 3411513
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.