Θεματα

5 πάρτι για την Dia de los Muertos που πεθαίνεις να πας

Οι νεκροί ξυπνούν στην πόλη

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dos Hermanos
Dos Hermanos

5 μεξικάνικια στέκια για να γιορτάσεις την Hμέρα των Nεκρών

Η Μέρα των Νεκρών ή αλλιώς “Dia de los Muertos” είναι μία από τις σημαντικότερες μεξικάνικες γιορτές και έχει χαρακτηριστεί ως «Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας» από την UNESCO. Αυτή την ξεχωριστή για το Μεξικό μέρα, οι άνθρωποι βάφονται σκελετοί και ενώνονται σε ξέφρενη, χορευτική πομπή. Χιλιάδες κεράκια φωτίζουν τον δρόμο των νεκρών καθώς η παράδοση λέει ότι για μία και μόνο μέρα οι νεκροί μπορούν να περάσουν στον κόσμο των ζωντανών και να ξανασυναντήσουν τους αγαπημένους τους. Η  γιορτή έχει περάσει τα σύνορα του Μεξικού και τώρα πια γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, από την Αμερική μέχρι την… Αθήνα! Για αυτό κι εμείς βρήκαμε όλα εκείνα τα αθηναϊκά  πάρτι που θα πέθαινες να πας.

Dos Hermanos

 
dsc_4351.jpg

Το πρώτο αυθεντικό μεξικάνικο εστιατόριο της πόλης δηλώνει βροντερό «παρών» στη Dia de los Muertos. Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στο Dos Hermanos η live latin μουσική δίνει τον ρυθμό, make up artists αναλαμβάνουν το πατροπαράδοτο face painting, χορευτές ντύνονται με παραδοσιακές στολές και, δείχνοντάς μας τα βήματα,  παρασύρουν τον κόσμο σε  ανεπανάληπτο μεξικάνικο χορευτικό show. Από το υπερθέαμα δεν θα λείπουν τα απολαυστικά μεξικάνικα πιάτα του Dos Hermanos, ούτε και τα special of the day cocktails… Ζήτα το “Los Muertos”, το “Zombie” και την “Kinky Margarita” και γιόρτασε τη Dia de los Muertos σαν να ήσουν στο Μεξικό. Αν θες να κερδίσεις ένα δωρεάν γεύμα και cocktails για 4 άτομα πάρε μέρος στον διαγωνισμό του Dos Hermanos πατώντας εδώ. Κυριαζή 24, Κηφισιά, 210 8087906, Fb: @doshermanos.gr

 

Che

che.jpg
che-2.jpg

Το μεξικάνικο του Πειραιά -που πρωταγωνίστησε στο Instagram για την τεράστια τοιχογραφία της Φρίντας Κάλο-,  γιορτάζει την Ημέρα των Νεκρών την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου από τις 20.00 το βράδυ έως τις 3.00 τα ξημερώματα. Το dress code υπαγορεύει “dare to scare” και προτείνουμε να το ακούσετε και να ντυθείτε ανάλογα, μια που πολλά και τρομακτικά θα συμβούν…  Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 210 4296660, Fb: CHE Cocina y Barra Sudamericana

Dos Gardenias

dos-gardenias-2.jpg
dos-gardenias.jpg

Από τα πιο ερωτικά bar restaurant του κέντρου, άνοιξε και έφερε νότες Καραϊβικής στους πεζόδρομους του Ψυρρή. Το αγαπήσαμε για τις τρομερές καϊπιρίνιες και τα λαχταριστά pinxtos (μικροσκοπικά tapas), αυτή την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου θα το αγαπήσουμε ακόμα παραπάνω για το ξεχωριστό Dia de los Muertos πάρτι που ετοιμάζει. Με ζωντανή μουσική και face painting από την Christene Drak. Ήβης 21, Ψυρρή, 210 3235349, Fb: DOS Gardenias

Coyoacan

coyoacan.jpg

Στο ατμοσφαιρικό αίθριο του Coyoacan την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου οι νεκροί θα μπλεχτούν με τους ζωντανούς ακούγοντας funky μουσικές, πίνοντας τεκίλες και cocktails και χορεύοντας μέχρι να… αναστηθούν! Ηρακλειδών 10, Θησείο, 210 3457102, Fb: @CoyoacanAthens

Mamacita

mamacita.jpg

Η γιορτή των νεκρών εδώ γιορτάζεται δύο μέρες… Το πάρτι αρχίζει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου από το μεσημέρι με latin μουσικές, παραδοσιακό μεξικάνικο φαγητό, πολύ χορό και ακόμα περισσότερα cocktails, άσε που τα Paloma Shots είναι κερασμένα από τη Joce Cuervo. Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου το πάρτι συνεχίζεται με face painting για μικρούς και μεγάλους, nachos, tacos και quesadillas για όλους και δεν σταματάει πριν το ρολόι να δείξει 01.00. Απόλλωνος 9Β, Σύνταγμα, 210 3210240, Fb: mamacita.athens

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.