![42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg 42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg)
![59135-117923.jpg 59135-117923.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/01/22/59135-117923.jpg)
Την πρώτη φορά που η σερβιτόρα μου έφερε έναν καπουτσίνο με καρδιές, φύλλα, κι άλλα μάτζαλα τζάτζαλα ζωγραφισμένα στο αφρόγαλο, ενθουσιάστηκα τόσο που παραλίγο να ζητήσω αυτόγραφο από τον barista. Ευτυχώς είχε πολύ δουλειά.
Από τότε βέβαια, πέρασε καιρός, έγινε μόδα και αυτό που κάποτε θεωρείτο τέχνη, έγινε απλά άλλο ένα κριτήριο της επαγγελματικότητας ενός μπουφετζή. Δε σερβίρεται πλέον καπουτσίνο, ζεστός ή κρύος, χωρίς σχέδιο στο αφρόγαλα. Ποιος δίνει σημασία τώρα;
Κάπου εδώ μπαίνουν όμως οι γιαπωνέζοι Kohei Matsuno και Kazuki Yamamoto, για να ταράξουν τα νερά λανσάροντας ένα νέο είδος τέχνης, αυτό των τρισδιάστατων σχεδίων σε ζεστό καφέ με κρύο αφρόγαλα. Η συγκεκριμένη μορφή τέχνης πήγε σε άλλη διάσταση την latte art, που κυριολεκτικά σκάει έξω από τα φλιτζάνια του καφέ.
Οι Ιάπωνες έχουν ξεφύγει θα μου πεις, ευτυχώς που δεν έχουμε τέτοια εδώ…. Ναι ε; Να σε δω τι θα κάνεις άμα πας για καφέ την άλλη βδομάδα και σου σκάσει latte με χταπόδι ή βιβλίο από πάνω.
Και σε περίπτωση που νιώθεις μια έμπνευση και θέλεις να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου, ορίστε το tutorial.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.