Θεματα

Στην κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου

Ένα μοναδικό live cooking session από τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Παρίκο

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
varoulko-anoigm.jpg

Στο Varoulko ο Λευτέρης Λαζάρου μαγείρεψε live μαζί με τον Γιάννη Παρίκο

Mια Πέμπτη του Οκτώβρη η σάλα στον πρώτο όροφο του Βαρούλκου γέμισε με τυχερούς καλεσμένους που είχαν την ευκαιρία να δουν τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Παρίκο να μαγειρεύουν… live. Στο υπέροχο αυτό live cooking session, οι δυο σεφ αποκάλυψαν τα μυστικά της κουζίνας τους και μύησαν τους επισκέπτες στη γευστική ταυτότητα του εστιατορίου. 

varoulko-2.jpg
varoulko-17.jpg

Ο Λευτέρης Λαζάρου ξεκίνησε ετοιμάζοντας τη signature ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας, τη σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Παρίκος με την ψητή σουπιά με κρέμα από «γεμιστά» και μους φέτας, δύο πιάτα που οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την ίδια στιγμή –κυριολεκτικά- από τα χέρια τους. Το live cooking session ολοκληρώθηκε με ένα σπέσιαλ γεύμα αφιερωμένο στη βραβευμένη κουζίνα του Βαρούλκου. Αυτή τη φορά στο δεύτερο επίπεδο του εστιατορίου με την πανοραμική θέα στη μαρίνα του Μικρολίμανου να ολοκληρώνει την εμπειρία. 

varoulko-16.jpg
varoulko-12.jpg

Το μενού εδώ περιελάμβανε Αθηναϊκή σαλάτα με πίκλες τζίντζερ, νερό ντομάτας και κρέμα παντζάρι, Ψητή σουπιά με κρέμα από «γεμιστά» και μους φέτας, Ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας, και Χριστόψαρο με κρέμα από παντζάρι, μπροκολίνι, μαύρο σκόρδο και σάλτσα μπεαρνέζ. Το γεύμα έκλεισε γλυκά με το… «Γλαστράκι», ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο δια χειρός του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη, με κρέμα αμυγδάλου, μους γιαούρτι, μέλι, καραμελωμένα νεκταρίνια, κρέμα λουίζας και σορμπέ ροδάκινο. 

varoulko-20.jpg
varoulko-22.jpg

 

Όλα τα πιάτα περιλαμβάνονται στο μενού του Varoulko Seaside και εντυπωσιάζουν καθημερινά τους επισκέπτες του εστιατορίου. Ανοιχτό από το μεσημέρι, το Varoulko Seaside αποτελεί μια δυνατή όσο και διαχρονική επιλογή για γεύμα ή δείπνο, με τη θαλασσινή αύρα να συντροφεύει κάθε στιγμή και την εντυπωσιακή θέα να ταξιδεύει το βλέμμα. 

Καθημερινά: 13:00 - 01:00, Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς, 210 5228400  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.