Τριήμερο με εκδρομή και τσίπουρα στο καζάνι του Σαγιά στη Δίρφη
Το Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά διοργανώνει την 1η Γιορτή Τσίπουρου
1η Γιορτή Τσίπουρου στο Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά μέσα στον ελαιώνα των Μανιταριών Δίρφυς
Μετά τη συγκομιδή των σταφυλιών το Σεπτέμβριο ήρθε η ώρα να γίνει το μικρό θαύμα που το λένε τσίπουρο. Τώρα είναι η εποχή που τα καζάνια σε όλη την Ελλάδα σιγοβράζουν και στα χωριά γιορτάζουν τη γέννηση του τσίπουρου. Μια τέτοια γιορτή θα γίνει το τριήμερο 26,27 και 28 Οκτωβρίου. Μόνο που αυτή δεν θα μοιάζει με καμία άλλη.
Στο 8ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Ν. Αρτάκης-Κύμης υπάρχει το Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά, μέσα στον ελαιώνα των Μανιταριών Δίρφυς. Φέτος συμπληρώνει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και για να το γιορτάσει, αλλά και για να καλωσορίσει τη νέα αποστακτική περίοδο διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή τσίπουρου. Σε αυτή τη γιορτή, που θα κρατήσει τρεις μέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά την τέχνη της απόσταξης του τσίπουρου, να δοκιμάσουν cocktails και ζεστά ροφήματα με βάση το τσίπουρο (αλλά και διάφορες νοστιμιές που θα έχουν ετοιμάσει οι σεφ των μανιταριών Δίρφυς), να πάρουν μέρος σε πεζοπορίες, αλλά και σε μια μοναδική…. μανιταροεξερεύνηση!
Η πεζοπορία θα γίνει το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου (ώρα 11.00 και 15.00) ξεκινώντας από το Αποστακτήριο ΣΑΓΙΑ δίπλα στον πανέμορφο ελαιώνα των Μανιταριών Δίρφυς. Για 3,4 χιλιόμετρα θα ακολουθήσει ένα δρόμο γεμάτο πεύκα και θα φτάσει στα ΕΡΙΑ, έναν τόπο μοναδικής φυσικής ομορφιάς με ποτάμι και καταρράκτες στη δροσερή σκιά ενός πλατανόδασους.
Η μανιταροεξερεύνηση από την άλλη θα γίνει την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 10:15. Εδώ οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στους θαλάμους των μανιταριών από τον γεωπόνο των μανιταριών Δίρφυς και έπειτα θα πάνε μια βόλτα στο δάσος για να δουν πως είναι τα άγρια μανιτάρια και να μαζέψουν τα δικά τους. Και τις τρεις μέρες (26,27,28/10) από τη 13.00 έως τις 14.00 το ελαιοτριβείο του κου Αλαφάκη θα είναι επισκέψιμο για όποιον θέλει να δει τη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου.
Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ και να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο 6945186841. Η είσοδος στη γιορτή είναι ελεύθερη.
8ο χλμ επαρχιακού δρόμου Ν. Αρτάκης - Κύμης, Καθενοί Ευβοίας (μια ώρα από την έξοδο Βαρυμπόμπη Αθήνα)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.