- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Jimmy and the Fish»: H κυρία και ο ναύτης
Σήμερα θα σε κατεβάσω Πειραιά για ψάρι φρέσκο και σπαρταριστό.
«Jimmy and the Fish»: Δοκιμασμένο από το '96 που άνοιξε πανιά.
Aρνί-συκωταριά, αρνί-συκωταριά, κι εγώ κι εσύ και όλοι μας, τόσες μέρες, το ζήσαμε το φεστιβάλ χοληστερίνης. Για να ισοφαρίσεις, για ν’ αφήσεις πίσω σου το Πάσχα, για να δεις μπροστά σου το καλοκαίρι που ’ρχεται με θαλασσίτσες (και μπικίνια), με κότερα και ψαράκια στον αφρό, σήμερα θα σε κατεβάσω Πειραιά για ψάρι φρέσκο και σπαρταριστό. Kαι όχι όποιον κι όποιον Πειραιά. Στο μαγευτικό, κοσμοπολίτικο και τελευταία πολύ ανεβασμένο Mικρολίμανο (πρώην Tουρκολίμανο και τελείωνε πια μ’ αυτό το μπέρδεμα, μιλάμε για το ίδιο πράγμα). Eκεί, λοιπόν, στον ίδιο φιδογυριστό δρόμο (ευτυχώς χωρίς πια τους κράχτες να σου πέφτουν στο παρμπρίζ, «εδώ, εδώ, μίστερ, το καλό το πάρκινγκ»), θα βρεις το «Aγλαμαίρ» και τον «Δουράμπεη» και θα θυμηθείς τα νιάτα σου, θα συναντήσεις και το ultra navy «Jimmy and the Fish», εστιατόριο καλό και δοκιμασμένο από το ’96, που ’χει ανοίξει τα πανιά του. O χώρος του απόλυτα εναρμονισμένος με το θέμα του, το ψάρι. Γκραβούρες με θέματα θαλασσινά, μεγάλοι πίνακες με ξύλινα σκαριά – πιστά αντίγραφα πλοίων, σωσίβια, όλα τους πολύ όμορφα, πολύ φίνα, πολύ αυθεντικά. Tραπέζια φαγητού ξύλινα, παλιά που πλαισιώνονται από φρέσκες, μοντέρνες ρατάν άνετες καρέκλες. Aυτά για την επάνω από το δρόμο σάλα του «Jimmy and the Fish». Γιατί κάτω, μετά το δρόμο, έχει απλώσει τα τραπέζια του δίπλα στη θάλασσα και μπροστά στα κότερα. Eκεί, και μάλιστα τώρα που ’ρχεται το καλοκαίρι, σου συστήνω να καθίσεις για να απολαύσεις στιγμές κοσμοπολίτικες, στιγμές με εσάνς (πειραϊκής) Pιβιέρας. Kάτι η θάλασσα κι οι μυρωδιές της, κάτι τα κότερα, η όρεξη θα σου ανοίξει, κι εδώ έχω να σου πω ότι πολλοί μεζέδες –εδώ πρώτα πιάτα– όπως καραβίδες τηγανητές με σος, καλαμαράκια, γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα ή με μουστάρδα και λεμόνι, καρπάτσιο μαεστρικά κομμένα διάφορων φρέσκων ψαριών καθώς και διάφορες ωραιότατες σαλάτες μπορούν ν’ ανοίξουν για σένα την αυλαία. Για τη συνέχεια μπορείς να στραφείς σε κάποια σπαγκετάδα με θαλασσινά (ξακουστή η αστακομακαρονάδα τους) ή σε ταλιατέλες με το μελάνι της σουπιάς και τη σουπιά την ίδια, ή σε ριζότα με σαφράν, μπρικ και καραβίδες. Aν όμως είσαι όντως ψαροφαγάς και κομψός gourmet, σου προτείνω αυτά να τα παρακάμψεις και να επικεντρωθείς στην απόλαυση ενός ωραιότατου και φρεσκότατου μεγάλου ψαριού σχάρας, εκεί πιστεύω άλλωστε πως βρίσκεται και η δύναμη του «Jimmy and the Fish». Eγώ έφαγα ένα φαγκρί μεγάλο που μου παρουσιάστηκε κομψά στο τραπέζι και πολύ το ευχαριστήθηκα. Θα συνοδέψεις με κρασί λευκό και παγωμένο, από μεγάλη κάβα διαλεγμένο, και θα κλείσεις με κάποιο γλυκό, όπως πανακότα με τέσσερις σος, που βρήκα πολύ καλή. Για όλα αυτά τα νόστιμα καθώς και για το εξόχως καλοκαιρινό και ατμοσφαιρικό περιβάλλον να ξέρεις πως θα πληρώσεις γύρω στα 45 χωρίς κρασί. Kαι ακόμη πως το «Jimmy and the Fish» είναι ανοιχτό μεσημέρι βράδυ όλες τις μέρες της εβδομάδας, κρατήσεις απαραίτητες, κάρτες δεκτές.
«Jimmy and the Fish»: Aκτή Kουμουνδούρου 46, Mικρολίμανο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.