- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Σε μια περίοδο που όλοι –επιχειρηματίες και κοινό– έχουνε μαζευτεί, το Κολωνάκι ανθίσταται και παρουσιάζει δύο καινούργια openings. Στο ένα, το Meat bar, Σκουφά και Ομήρου, πήγα πριν λίγο καιρό, αξιοποιώντας μεσημεροαπογευματινή κοπάνα από το γραφείο. Μικρό, φωτεινό, τύπου «νεο-ψησταριά» και με μεγάλη μπάρα, για να πιεις-φας κάτι στα γρήγορα. Στα συν για τους περισσότερους 30something θαμώνες η μοντερνουά διακόσμηση, εγώ δυσκολεύομαι να συνδυάσω τζατζίκι-σουβλάκι, χωριάτικη καθισμένη σε lime βελούδινο καναπέ. Στα συν και το συμπαθέστατο, γρήγορο, νεαρό προσωπικό, καθώς και η καθαριότητα που ήταν παντού εμφανής. Φάγαμε εξαιρετικά χοιρινά μπριζολάκια που ήρθαν σε κομψή ξύλινη τάβλα πασπαλισμένα με μπόλικο χοντρό αλάτι. Στα μείον η αρκετά δυνατή μουσική και το ρακόμελο – κέρασμα της αρχής· δεν θέλεις γλυκό ποτό πριν πέσεις με τα μούτρα στα σουβλάκια. Μεγάλο και τελικό συν οι τιμές, που είναι σχεδόν σουβλατζίδικου.
Σε μια άλλη κοπάνα, πάντα με το άλλοθι του ρεπορτάζ, πήγα στο καινούργιο Doors μέσα στο Εμπορικό Κέντρο Λαιμού στην Καρνεάδου, στο οποίο άκουσα ότι γίνεται ντόρος πολύς, θεωρείται το νέο hot spot της περιοχής. Προφτάσαμε να τσεκάρουμε το χώρο, πολύ ωραίος και λίγο τύπου «εγγλέζικη pub-λέσχη-club», δυστυχώς είχαν πρόβλημα με την κουζίνα, δεν το γευτήκαμε, θα επανέλθουμε.
Τα νηστικά μας βήματα μας οδήγησαν λίγο παραπάνω στο γνωστό Οικείο. Εστιατόριο που είχα να πάω τουλάχιστον κάνα δυο χρόνια –δεν βρίσκω ποτέ τραπέζι– και στον ιδιοκτήτη του οποίου, μετά και την προχτεσινή επανάληψη, δίνω τα θερμά μου συγχαρητήρια. Για την ωραία, ζεστή τύπου «ελληνικό μπιστρό» ατμόσφαιρα. Για τα πεντανόστιμα απίστευτης γκάμας πιάτα (πάρε ντοματόπιτα που θα σου μείνει αξέχαστη). Για το ευγενέστατο, πρόθυμο προσωπικό. Για τις εξαιρετικές τιμές (€ 3 άτομα με λίγα και καλά πιάτα συν € 4 ποτήρια κρασί δώσαμε € 40). Τέλος γιατί στα έξω τραπέζια, που πολύς κόσμος κάθεται και το χειμώνα, εκτός από τις σόμπες-μανιτάρια έχουν εφοδιάσει κάθε καρέκλα με μια αφράτη, χουχουλιάρα, πορτοκαλιά εσάρπα. Και πάλι μπράβο!
Μeat Bar, Ομήρου και Σκουφά, Αθήνα, 210 3611.116
Doors, Εμπορικό Κέντρο Λαιμού, Καρνεάδου, Κολωνάκι
Οικείο, Πλουτάρχου 15, Κολωνάκι, 210 7259.216
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.