Ο Αθηναγόρας Κωστάκος για ένα βράδυ στο Athénée
Ο φημισμένος σεφ σηκώνει την αυλαία των Gastronomy Tuesdays
Ο ταλαντούχος σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος μαγειρεύει στο Athénée για ένα βράδυ
To Athénée ανοίγει δυναμικά την αυλαία της σεζόν, συνεχίζοντας τις Gastronomy Tuesdays που ξεκίνησε ο όμιλος Πανά το καλοκαίρι στο Island. Αυτό σημαίνει ότι μια φορά το μήνα η κουζίνα του γνωστού εστιατορίου θα φιλοξενεί έλληνες και ξένους σεφ που θα ετοιμάζουν ένα εντελώς ξεχωριστό μενού. Την αρχή κάνει αυτή την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 21.00 ο ταλαντούχος σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος που έρχεται από το Λονδίνο όπου ζει (και μεγαλουργεί) τα τελευταία χρόνια.
Οι Gastronomy Tuesdays μας δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πιάτα γνωστών και εξαιρετικά ταλαντούχων σεφ και η σεζόν προμηνύεται άκρως ενδιαφέρουσα. Το όνομα του Αθηναγόρα ακούστηκε πρώτη φορά ηχηρά όταν κέρδισε στον τηλεοπτικό διαγωνισμό Top Chef. Από τότε ο ίδιος ακολουθεί ανοδική πορεία κρατώντας το τιμόνι διάσημων εστιατορίων της Ελλάδας, συνεχίζοντας σε λαμπερές κουζίνες της Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια ηγείται της κουζίνας του λονδρέζικου εστιατορίου Meraki, στο οποίο σημειώνει τεράστια επιτυχία με γεμάτη τη λίστα αναμονής και ουρές να σχηματίζονται έξω από την είσοδό του κάθε βράδυ.
Ακολουθεί το μενού, δείτε το, και φροντίστε να κάνετε την κράτησή σας έγκαιρα.
Menu Degustation
- Στρείδι / σπινιάλο
- Καπνιστός ταραμάς / καμένα λαχανικά / ντομάτα
- Χταπόδι / burrata / οξύμελι / ψωμί
- Χριστόψαρο / αυγολέμονο / αγκινάρα / πίκλα καρότο - αρακάς
- Μάγουλο μπρεζέ / μελιτζάνα miso / πατάτα / κρέμα γραβιέρας
- Ελληνικός καφές / λευκή καραμελωμένη σοκολάτα / κάρδαμο / λεμόνι
Βουκουρεστίου 9, Σύνταγμα, 210 3251430
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.