- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ποια είναι η Έφη Κότσαπα που έχει το μπουτίκ ρεστό Chefi στο Χαλάνδρι;
Και γιατί όλη η Αθήνα τρέχει να τσεκάρει τι πάει να πει «We have the best food in the world»;
Συνέντευξη με την Έφη Κότσαπα, ιδιοκτήτρια του μπουτίκ ρεστό Chefi στο Χαλάνδρι.
Ποιο ήταν το μότο της προηγούμενης ζωή σου; Ξέρω πως, πριν το σλόγκαν «Chefi: we have the best food in the world», «μαγείρευες» αριθμούς και ταξίδευες…
Το μότο μου ήταν «One life - live it». Και ως οικονομολόγος και ως «Chefi», η ζωή μου είναι τα ταξίδια. Είναι η απόλυτη εμπειρία χαράς και χαρούμενης ζωής για μένα. Εξάλλου, travel is the only thing you can buy that makes you richer... (είμαι η πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου).
Τι ήταν αυτό που σε έκανε να κάνεις στροφή και να στήσεις μια νέα ζωή στο Χαλάνδρι;
Ο καθαρός αέρας στα 5.300 μέτρα. Είχα πάει στο πρώτο base camp στο Έβερεστ και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κατάλαβα ξεκάθαρα ότι πρέπει να ασχοληθώ με κάτι που αγαπώ πολύ.
Τρία ταξίδια σου που η επαφή με την κουζίνα του τόπου σού άλλαξε την κοσμοθεωρία σου περί γεύσης και σε ενέπνευσε να φέρεις κομμάτι της φιλοσοφίας τους στο «Chefi»;
Ταξίδι στο Τιμπουκτού, σε προσφυγικό καταυλισμό Παλαιστινίων και σε φαβέλα στη Βραζιλία. Είμαστε τόσο ευλογημένοι, που έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε νόστιμο και φρέσκο φαγητό κάθε ημέρα. Μετά από επισκέψεις σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, αποφάσισα ότι το κάθε γεύμα είναι δώρο που πρέπει να απολαμβάνουμε και να γιορτάζουμε κάθε μέρα.
Πόσο Αθηναία είσαι; Απόλυτα ή έχεις και κάποια άλλη ρίζα;
Επιλέγω να ζω στην Αθήνα διότι την αγαπώ. Πιστεύω ότι οι γονείς είναι καλό να δίνουν στα παιδιά τους δύο πράγματα: ρίζες και φτερά. Στη δική μου περίπτωση μου έδωσαν μόνο φτερά...
Εκτός από τη θεσπέσια κουζίνα σου, μ’ αρέσει η μουσική του Chefi –από Σινάτρα και Μπόουι έως Τζιλμπέρτο και Last Shadow Puppets–, είδα και μια φορά τον Γιάννη Πετρίδη σε ένα από τα τραπέζια σου, οπότε είμαι σίγουρος πως κάτι παίζει με σένα και πως το σάουντρακ δεν είναι καθόλου τυχαίο...
Η μουσική (και η σοκολάτα) είναι το πάθος μου. Ακούω την εκπομπή του Γιάννη με μανία πάνω από 40 χρόνια και είναι o ΔΑΣΚΑΛΟΣ μου. Του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ διότι μου έχει μάθει να αγαπώ όλα τα είδη μουσικής. Μια από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου είναι όταν ο Μάκης Προβατάς έφερε τον Γιάννη στο «Chefi» για να τον γνωρίσω. I met Γιάννης Πετρίδης! Wow. Και βεβαίως στο «Chefi» ακούμε αποκλειστικά μουσικές από το Athens Voice Radio 102.5.
Βγαίνεις, δοκιμάζεις, αγχώνεσαι για την τάση της κάθε σεζόν ή έχεις κάποιο όραμα που πάνω του βαδίζει το μενού;
Το μενού στο «Chefi» είναι το σάουντρακ της ζωής μου – με τα greatest hits των αγαπημένων μου πιάτων από όλο τον κόσμο. Η δημιουργία των πιάτων μας βγαίνει ξεκάθαρα και με χαρά, και είναι το αγαπημένο μου κομμάτι στο «Chefi». Δεν παρακολουθώ τον ανταγωνισμό.
Πού σύχναζες πριν το Chefi;
Παλιά έτρωγα έξω σχεδόν κάθε ημέρα και ήξερα όλα τα εστιατόρια στην Αθήνα. Δεν φαντάζεσαι πόσο λατρεύω το φαγητό.
Πες μου τα πιάτα για τα οποία καμαρώνεις…
Είναι σαν να ρωτάς τον Πικάσο ποιο είναι το αγαπημένο του χρώμα. Τώρα δημιουργούμε τα νέα χειμωνιάτικα πιάτα. Ποντάρω στο yummy!
Ποιος είναι ο ιδανικός πελάτης του «Chefi»;
Αυτός που έρχεται στο «Chefi» ως πελάτης και φεύγει ως φίλος.
Αν είχες πρόταση να ανοίξεις το «Chefi» αλλού, σε ποιο σημείο θα διάλεγες;
Το «Chefi» είναι το πρώτο μου εστιατόριο και το τελευταίο. Viva Χαλάνδρι.
Chefi, Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 2106815774, chefi.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.