Θεματα

Rock ’n’ Balls

Κεφτέδες που... ροκάρουν

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 465
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
58574-127852.jpg

Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, το πιο hot σημείο της πόλης, ό,τι ανοίξει αυτή τη στιγμή έχει εξασφαλισμένη πελατεία, ενώ η Manhattan-Soho-industrial αισθητική είναι υπέροχη ακόμη και στη χιλιοστή της εφαρμογή, όταν έχει την υπογραφή ενός καλού αρχιτεκτονικού γραφείου όπως το K-Studio. Μ’ αυτές τις σκέψεις κατηφορίζω προχτές στο «αγαπημένο κέντρο», με τρελές λιακάδες, πολύ κόσμο, λεφούσια από νεανικά φατσάκια, στην άκρη έχει το ολοκαίνουργιο Rock ’n’ Balls. Ούτε ένα μήνα ανοιχτό και ακούω ντόρο μεγάλο, τον ίδιο που κάμποσες σεζόν πριν θα άκουγα για τον τριάστερο σεφ που άνοιξε το τάδε καινούργιο στέκι. Τούτο εδώ είναι all day, είναι φρέσκο, φωτεινό και πολύχρωμο, έχει γνωστούς ροκ σταρς αποτυπωμένους σαν γκραφίτι στη λαμαρίνα της εισόδου του, έχει εντυπωσιακό, τεράστιο φωτιστικό πάνω από την επίσης τεράστια μπάρα του, παντού τραπέζια, stools, πάγκους, και ζωή από τους νεολαίους θαμώνες του. Οι «του καφέ» έχουν πιάσει θέση στα έξω τραπεζάκια και κάνουν χάζι στην κίνηση της πλατείας, αυτοί που τσιμπολογάνε (και κρυώνουν) γεμίζουν τον εσωτερικό χώρο.

Στο καινούργιο πρωταγωνιστούν... κεφτέδες και κοκτέιλ. Οι πρώτοι είναι φουρνιστοί, σε 5 παραλλαγές –κλασικοί, veggie με φακές και μανιτάρια, με κοτόπουλο, από χοιρινό και από σπαλομπριζόλα με μπέικον–, συνδυάζονται με 6 σαλτσούλες –ντομάτας, pesto, μανιταριών, παρμεζάνας, bbq spicy, cheddar– και κοστίζουν 5 ευρώ (4 στρογγυλά μπαλάκια η μερίδα). Μαζί υπάρχουν 12 γαρνιτούρες, από ομελέτα και ριζότο, μέχρι κριθαράκι, σπαγκέτι, Ceasars, στα 3 ευρώ. Τα του φαγητού συμπληρώνονται με σαλάτες (6 ευρώ) και με σούπες (λαχανοντολμάδες και σούπα ημέρας γράφει ο κατάλογος) στα 6 ευρώ. Η μπάρα, μαθαίνω, φτιάχνει πολύ καλά κοκτέιλ (δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, η περιοχή φημίζεται για τα πολύ προχώ μπαρ της).

Εγώ πήγα μεσημέρι, οπότε στην μπάρα καθόταν κόσμος που έτρωγε, να φανταστώ όμως ότι ζει τις πιο ένδοξες στιγμές της από απόγευμα και μετά. Οι μουσικές ήταν πολύ καλές και μαθαίνω ότι ροκάρουν περισσότερο όσο πλησιάζει το βράδυ. Όσα δοκιμάσαμε ήταν νόστιμα –έχει πλάκα ο συνδυασμός κεφτεδάκι-σαλτσούλα-γαρνιτούρα– και μπορούν ωραιότατα να σταθούν πλάι σου ένα απομεσήμερο που βρέθηκες στο κέντρο και πείνασες. Στα συν το ιδιαίτερα ωραίο περιβάλλον, το ευγενικό και κατατοπισμένο προσωπικό, οι φιλικές τιμές (και στα κρασιά), τα σάντουιτς παγωτού (επιλέγεις κι εδώ μπισκότο-παγωτό-σάλτσα και κάνεις το δικό σου συνδυασμό με 4 ευρώ), που μου ξέφυγαν, ενώ το μάτι μου πρόλαβε να τα λιγουρευτεί από τη διπλανή παρέα.

Rock ’n’ Balls Πλατεία Αγίας Ειρήνης & Βασιλικής, 210 3211112, ανοιχτά κάθε μέρα από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.