- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
![foto_1.jpg foto_1.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/foto_1_0.jpg)
![dan-gold-4_jhdo54byg-unsplash_1.jpg dan-gold-4_jhdo54byg-unsplash_1.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/10/04/dan-gold-4_jhdo54byg-unsplash_1.jpg)
Συμβουλές για να διατηρήσεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα
Σε όλους μας έχει συμβεί να έχουμε όλα τα πιθανά τρόφιμα που μπορεί να χρειαστούμε τις επόμενες μέρες. Κάποια από αυτά περισσεύουν και ύστερα από μία ή δύο βδομάδες χαλάνε. Κάπως έτσι, καταλήγουμε να πετάμε φαγητό και να νιώθουμε ένοχοι για πολλούς διαφορετικούς λόγους, όπως η αίσθηση ότι ξοδεύουμε άσκοπα χρήματα, το περιβαλλοντικό αντίκτυπο και το γεγονός ότι τη στιγμή που άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν φάνε, εμείς ρίχνουμε φαγητό στα σκουπίδια.
Ευτυχώς για εμάς και για την συνείδησή μας, υπάρχουν τρόποι ώστε να περιορίσουμε τις απώλειες. Για τα ζωικά και γαλακτοκομικά προϊόντα δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, αλλά μπορούμε να ακολουθήσουμε ορισμένα βήματα ώστε τα λαχανικά και τα φρούτα μας να αποκτήσουνε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Τύλιξε τα με χαρτί κουζίνας
Ένας βασικός λόγος που συνήθως πετάμε φαγητό είναι ότι αποκτά μία γλοιώδη αίσθηση ή/και βγάζει μούχλα. Αιτία αυτών των «συμπτωμάτων» είναι η υγρασία, η οποία μπορεί εύκολα να περιοριστεί αν τυλίξεις τα λαχανικά σου με χαρτί κουζίνας.
Αποθήκευσε τα βότανά σου σε ποτήρια με νερό
Μαϊντανοί, βασιλικοί και άνηθοι είναι κάποια από τα πιο συνηθισμένα προϊόντα που πάνε για πέταμα και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Λογικό αν σκεφτούμε ότι συνήθως αγοράζουμε ολόκληρα ματσάκια για συνταγές που απαιτούν μία κουταλιά από αυτά. Επειδή οι πιθανότητες είναι ότι θα τα ξαναχρειαστείς και ότι θα φανείς περίεργος αν αγοράσεις πέντε φύλλα, βάλε νερό σε ένα ψηλό ποτήρι, βάλε μέσα το εκάστοτε βότανο, κάλυψε το με μία πλαστική σακούλα και βάλ’ το στο ψυγείο.
Μάθε τι αποθηκεύεται πού και πώς
Ντομάτες, κρεμμύδια, πατάτες, αγγούρια, μελιτζάνες, πιπεριές, σκόρδο, αβοκάντο, ροδάκινα, δαμάσκηνα και κεράσια. Αυτά είναι κάποια μόνο από τα λαχανικά και τα φρούτα που όχι μόνο δεν χρειάζονται ψυγείο, αλλά θα χάσουν σε γεύση ή, ακόμα χειρότερα, θα χαλάσουν αν τα βάλεις σε αυτό.
Επιπλέον, κάποια τρόφιμα πρέπει να μένουν μακριά από άλλα. Τα μήλα, τα αβοκάντο, οι μπανάνες και τα ροδάκινα, όταν αρχίζουν να ωριμάζουν ελευθερώνουν ένα αέριο που ονομάζεται αιθένιο και επηρεάζει την φρεσκάδα των κοντινών τους τροφίμων.
Πλύνε τα μούρα σου με ξύδι
Τα μούρα (μύρτιλα, βατόμουρα, φράουλες) είναι η κατηγορία που συνήθως χαλάει γρηγορότερα. Ανακάτεψε λευκό ξύδι με νερό και ξέπλυνε με το μείγμα τα μούρα, ώστε να φύγει όλο το χώμα από πάνω τους. Μην το δοκιμάσετε στα σμέουρα, καθώς είναι πολύ ευαίσθητα για το ξύδι.
Αποθηκεύστε τα βρώμικα
Για όλα τα υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά, δεν ισχύει η προηγούμενη συμβουλή. Αποθήκευσε τα χωρίς να τα πλύνεις πρώτα, καθώς το αντίθετο μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη βακτηριδίων, λόγω της επιπλέον υγρασίας.
Αποθήκευσε με τη σωστή σειρά
Αυτό σημαίνει το προφανές. Ό,τι νέο τρόφιμο αγοράζεις τοποθέτησε το πίσω από τα παλαιότερα που δεν έχεις καταναλώσει ακόμα. Αυτό πολύ απλά θα σε βοηθήσει να μην ξεχάσεις να φας το φαγητό που έχει μικρότερο πλέον χρόνο ζωής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.