- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Base grill: Το κρέας βασιλεύει
Οι αδελφοί Λιάκου (ο ένας αρχαιολόγος κι ο άλλος οικονομολόγος) γυρνάνε όλη την Ελλάδα και διαλέγουν τα καλύτερα
Στο Base Grill πήγα μιλημένη. Ζευγάρι φίλων καλοζωισμένο, με ιδιαίτερη αδυναμία στα καλά κρεατικά, μου μίλαγε για το εν λόγω κι απ’ τον ενθουσιασμό τούς τρέχανε τα σάλια. Στο Μπουρνάζι λοιπόν, όπου το Base Grill μπορεί και να το προσπεράσεις έτσι όπως είναι περικυκλωμένο από ψηλές πρασινάδες. Μέσα όμως, μόλις περάσεις την πόρτα, πέφτεις σε απλή ταβέρνα – στο μοντέρνο της. Τραπέζια πολλά, τακτικά βαλμένα, τσίγκινες παλιές αφίσες, χρώματα απαλά, τίποτα εξεζητημένο. Ένα άλμπουμ με επώνυμους πελάτες (από τον Νταλάρα μέχρι τον Νικοπολίδη) φανερώνει ότι το μαγαζί έχει φανατικό κοινό.
Οι αδελφοί Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος είναι οι ιδιοκτήτες, δίδυμοι και ολόιδιοι, συμπαθείς και λαλίστατοι, βοηθούν στις αποφάσεις της παραγγελίας. Ο κατάλογος χαριτωμένος, με διάφορες ατάκες: ας πούμε, έχει ένα κατεβατό από κρεατικά, περνάει δίπλα το μάτι σου στην άλλη στήλη και διαβάζεις: από θαλασσινά έχουμε μόνο… αλάτι! Ξεκινάμε με ψημένο ψωμάκι με λάδι και ριγανίτσα. Συνεχίζουμε με τεράστια σαλάτα τίγκα στις πρασινάδες, από πάνω και τριμμένη φρέσκια ντομάτα. Προχωράμε ακάθεκτοι στο πιάτο σουξέ του Base, φωλίτσα από πατάτες τηγανητές και πάνω τους αυγά μάτια τηγανητά! Ο νεαρός σερβιτόρος χειρίζεται το θέμα με τέχνη, σπάει μ’ ένα κουτάλι τα αυγά και τα απλώνει στις ζεστές πατάτες, τρέχανε τα δικά μας σάλια μέχρι να το γευτούμε – καταπληκτικό. Η πραγματική δύναμη όμως του Base είναι τα κρεατικά. Σπαλομπριζόλες, rib eye, φιλέτα, χοιρινές (αδύνατο να τη φας μόνος σου λέει στον κατάλογο και λέει αλήθεια), συκώτι μοσχαρίσιο, λουκάνικα, μπιφτέκια. Μαζί και κάποια βραζιλιάνικα, όπως η καταπληκτική «πικάνια». Οι αδελφοί Λιάκου (ο ένας αρχαιολόγος κι ο άλλος οικονομολόγος) γυρνάνε όλη την Ελλάδα και διαλέγουν τα καλύτερα, από τη Νάξο τα θρεμμένα με το αλάτι της θάλασσας, από τη Βοιωτία μέχρι και τη Βόρεια Ελλάδα. Το κρέας το ψήνουν με εξαιρετική μαεστρία και όπως χρειάζεται σε κάθε είδος, σε κάθε κομμάτι. Κι ύστερα στο φέρνουν στο τραπέζι και είναι απόλαυση να τους βλέπεις με τα καλοτροχισμένα τους μαχαίρια να στο κόβουν πάνω σε ξύλο σε φέτες λεπτές. Πανδαισία, που λες, στο Base, που εμείς συνοδέψαμε με μπίρες, πάνω από 40 ετικέτες και σε ωραίο μικρό βιβλιαράκι με πληροφορίες για την καθεμιά – εγώ ήπια την πρώτη μου «Βεργίνα» κι ήταν πολύ καλή. Έχει και αρκετά καλά εμφιαλωμένα, καθώς και δικό τους χύμα. Στο τέλος κερνάνε λικέρ μαστίχα και μους σοκολάτας, ενώ υπάρχει και χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι και «πατσαβούρα» με την αυθεντική σιφνέικη συνταγή. Φύγαμε με την υπόσχεση για ταχεία επάνοδο, και με τη σειρά μου το συστήνω μια και το Base Grill απεδείχθη πολύ καλό σε ποιότητα, νοστιμιά, περιποίηση, και μαζί με όλα αυτά εξαιρετικό και στις τιμές του, περίπου € 30 το άτομο (χωρίς κρασί) με τρομερή πολυφαγία – μερίδες XXL. Ανοιχτά κάθε μέρα από το μεσημέρι, μέχρι 1 το βράδυ, κειστά Δευτέρα. Μόλις ζεστάνει «γερά» ο καιρός θα είναι κλειστά Κυριακή, ανοιχτά Δευτέρα.
BASE GRILL, Κωνσταντινουπόλεως 64, Μπουρνάζι, 210 5757.455
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.