- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Soulfood NG, το στέκι στο Παγκράτι με τα τέλεια σάντουιτς
O Νεκτάριος και ο Γιώργος μαγειρεύουν τροφή για την ψυχή
Στο Soulfood NG στο Παγκράτι θα βρεις υπέροχα σάντουιτς και πολλή μουσική
To Soulfood NG είναι μια σταλιά. Μόλις δύο τραπέζια για να βολευτείς στο πεζοδρόμιο της Ευφράνορος κι ένα σταντ με σκαμπό. Αυτό, όμως, καθόλου δεν σημαίνει ότι του λείπει μια τεράστια ψυχή και η δική του, φανατική πελατεία. Οι θαμώνες πάντα πιάνουν κουβεντολόι. Χαιρετούν τον Γιώργο και τον Νεκτάριο με ένα κλείσιμο του ματιού, κάτι ψιθυρίζουν μεταξύ τους και έπειτα σκάνε στα γέλια. Έχω την αίσθηση ότι μπήκα σε μια κουζίνα σπιτική, όπου οι ιδιοκτήτες έχουν καλέσει τους φίλους τους για φαγητό. Και αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Ο Γιώργος είναι Ελληνοτεξανός (και όχι ακριβώς Ελληνοαμερικάνος όπως μου τονίζει μια που «το Τέξας είναι για τους Αμερικάνους ό,τι η Κρήτη για την Ελλάδα. Είμαστε λίγο διαφορετικοί από τους υπόλοιπους»). Μεγάλωσε στο Τέξας, σπούδασε αρχιτεκτονική, δούλεψε σε πολλά εστιατόρια εκεί, και στα 28 του αποφάσισε ξαφνικά να γυρίσει στην Ελλάδα. Γύρισε, παντρεύτηκε, δούλεψε ως αρχιτέκτονας και μέσα στην κρίση έμεινε άνεργος. Είχε ήδη γνωρίσει τον Νεκτάριο και μαζί είχαν αναπτύξει μια ιερή τελετή: μια φορά τον μήνα μαζεύονταν σπίτι για να μαγειρέψουν τις κουζίνες του κόσμου. Ιταλική, κινέζικη, ελληνική και πάει λέγοντας. Εκεί όμως που ο Γιώργος δεν παιζόταν ήταν στα burgers. Χρόνια συζητούσαν να ανοίξουν μαζί ένα μαγαζί, κάτι που για αυτούς τους δύο σήμαινε να κάνουν αυτά τα σπιτικά τραπέζια προσβάσιμα σε ακόμα περισσότερο κόσμο. Κι έτσι, πριν ένα χρόνο και κάτι το Soulfood NG άνοιξε στο Παγκράτι.
Το μενού είναι απλό, αλλά νόστιμο. Η μέρα ξεκινάει με πρωινό (που όμως μετά από μαζική απαίτηση του κοινού σερβίρεται όλη μέρα) και αυγά με μπέικον και pancakes. Μετά έρχονται τα σάντουιτς. Δοκίμασα το Pagrati Cheesesteak Sandwich (€6,49) με λεπτοκομμένο σοταρισμένο μοσχάρι, ψημένο για ώρες στον φούρνο, πικάντικη soulfood sauce, σοταρισμένες πράσινες πιπεριές & κρεμμύδια και τσένταρ, τόσο νόστιμο που στο τέλος βρέθηκα να μαζεύω με το δάχτυλο τη (σπιτική) sauce που κύλησε στο πιάτο. Στο μάτι όμως έχω βάλει και το Pulled Pork Sandwich (€5,99) με μαριναρισμένο χοιρινό ψημένο στον φούρνο και coleslaw, μετά το Pagrati, είναι μάλλον η πιο λαχταριστή πρόταση του καταλόγου. Ζήλεψα πολύ το Soulfood Cheeseburger (€5,69), ζουμερό και πεντανόστιμο που πήρε η παρέα μου, αλλά και το Veggie Sandwich (€5,99) τη χορτοφαγική πρόταση του μενού με μανιτάρια, σοταρισμένες πράσινες πιπεριές και κρεμμύδι, cheddar, και πικάντικη soulfood sauce.
Οι μερίδες είναι τεράστιες, όλα τα σάντουιτς συνοδεύονται από τηγανητές πατάτες και η κατάψυξη έχει θέση μόνο για παγάκια, γιατί το «σπιτικό φαγητό» ο Γιώργος και ο Νεκτάριος το εννοούν. Θα βρείτε επίσης ένα πιάτο ημέρας (το οποίο μπορεί να είναι από καροτόσουπα μέχρι mac ‘n’cheese) και πάντα (μα πάντα!) μουσική. Αυτό σκόπιμα το απέκρυψα μέχρι εδώ, είναι το μυστικό συστατικό που δένει όλη τη συνταγή. Ο Νεκτάριος δεν είναι μόνο μάγειρας. Είναι και ο Soulnek, ένας από τους σημαντικότερους ράπερ της γενιάς του, οι στίχοι του σου μιλούν ακόμα και αν δεν είσαι φαν του hip hop. Τον ρωτάω πώς τα προλαβαίνει όλα, πώς γίνεται να βρίσκεται καθημερινά εδώ από τις 9 το πρωί, να φτιάχνει όλη μέρα σάντουιτς αεικίνητος, και μετά να βρίσκει το κουράγιο να ραπάρει, να γράφει μουσική, να εξαντλείται από την αρχή. Με κοιτάει και το χαμόγελό του λέει πως τα έχω καταλάβει όλα λάθος. «Η μουσική είναι αγάπη, όπως και το φαγητό. Δεν με ξεκουράζει απλώς. Μου δίνει χρόνια». Και τότε το βλέπω. Η τροφή για την ψυχή, δεν είναι μόνο το τελευταίο του τραγούδι. Είναι μια ιδέα.
Ευφράνορος 8, Παγκράτι, 211 0128900, Δευτέρα-Παρασκευή: 08.00-17.00, Σάββατο: 09.00-16.00, delivery: 09.00-17.00, Fb: @SOULFOODNG
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.