![20190914_223404_1.jpg 20190914_223404_1.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/09/26/20190914_223404_1.jpg)
Το θρακόψωμο είναι το νέο μεγάλο trend στο σουβλάκι. Το δοκιμάσαμε στο Πιάτσα Καλαμάκι
Προφανώς και το σουβλάκι είναι τέλειο από μόνο του και δεν χρειαζόμαστε καμία δικαιολογία για να το τιμήσουμε. Ακόμη πιο προφανέστατα όμως, οι ψήστες αυτές της χώρας είναι σατανικά μυαλά και δεν θα σταματήσουν να κατεβάζουν κολασμένες ιδέες μέχρι να μας εξοντώσουν. Σίγουρα έχεις δοκιμάσει σουβλάκι με πίτα ή στριμωγμένο μέσα σε αφράτα ψωμάκια σάντουιτς. Για να μη μιλήσω για τις σκεπαστές (αυτές κι αν μας έκαψαν). Σουβλάκι μέσα σε θρακόψωμο, όμως, έχεις δοκιμάσει ποτέ;
![2.jpg 2.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/2_281.jpg)
Το θρακόψωμο είναι η τελευταία ιδέα που είχαν τα ψητοπωλεία για να μας κάνουν να μάθουμε το τηλέφωνό τους απ’ έξω (λες και δεν το ξέραμε ήδη). Όχι, δεν είναι ένα ψωμί από τη Θράκη, όπως πολλοί νομίζουν (θα μπορούσε όμως). Στα αλήθεια πρόκειται για ένα καρβελάκι ψωμί φτιαγμένο από χωριάτικη ζύμη που ψήνεται στη θράκα. Μόλις ψηθεί, ο σατανικός ψήστης αφαιρεί τη ζεστή ψίχα και κάνει χώρο για να το γεμίσεις με τα υλικά της αρεσκείας σου. Καλαμάκι, λουκάνικα, γύρο, πατάτες, μπιφτέκι, ντομάτα, σος, ό, τι τέλος πάντων στοιχειώνει τα όνειρά σου.
Ποια είναι η διαφορά με ένα οποιοδήποτε άλλο τυλιχτό; Πρώτον το μέγεθος. Καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για ένα μικρό καρβέλι ψωμί, οπότε η ποσότητα της γέμισης αντιστοιχεί σε δύο, ακόμα και τρία τυπικά σουβλάκια. Δεύτερον, το άτιμο αυτό ψωμάκι, έτσι καυτό-καυτό που είναι, έρχεται κριτσανιστό απ’ έξω, μαλακό από μέσα, μια ζεστή αγκαλιά για κάθε κρέας (αναστεναγμός).
![20190914_223113_1.jpg 20190914_223113_1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/20190914_223113_1.jpg)
Εγώ το δοκίμασα για πρώτη φορά στο Πιάτσα Καλαμάκι της Ν. Σμύρνης και αυτό προτείνω για την ποιότητα των υλικών του, για τη μεγάλη ποικιλία (υπάρχουν πάνω από 40 διαφορετικές προτάσεις σε τυλιχτά, ενώ οι χειροποίητες σος φτάνουν τις 13), αλλά και για το γεγονός ότι είναι από τα ελάχιστα ψητοπωλεία που χρησιμοποιούν φρέσκες τηγανιτές πατάτες στα σουβλάκια τους, πράγμα που πολύ εκτιμώ. Θα το βρεις, όμως, κι αλλού. Και μετά από αυτό, η λέξη «δίαιτα» θα διαγραφεί από το λεξιλόγιό σου.
Πιάτσα Καλαμάκι: Ηρακλείου 2, Χαλάνδρι, 210 6801555 και 2ας Μαΐου 34, Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης, 210 9343023, www.piatsakalamaki.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.