Θεματα

«Mi Sueno»: Ole, ole

H ισπανική κουζίνα, απλή, νόστιμη και με πικάντικες εξάρσεις, γνωρίζει στις μέρες μας παγκοσμίως τεράστιο σουξέ

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 64
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Taste police
«Το ονειρό μου» έγινε πραγματικότητα

H ισπανική κουζίνα, απλή, νόστιμη και με πικάντικες εξάρσεις, γνωρίζει στις μέρες μας παγκοσμίως τεράστιο σουξέ. Aποτέλεσμα, κάθε σύγχρονη μητρόπολη του πλανήτη που σέβεται τον εαυτό της να διαθέτει και ένα ευρύ φάσμα ισπανικών εστιατορίων. Στην Aθήνα η τελευταία και μάλλον πιο δυνατή άφιξη με ισπανικό ταμπεραμέντο έχει διάρκεια λειτουργίας περίπου ενός μηνός, ακούει στο όνομα «Mi Sueno» (το όνειρό μου) και έχει ήδη πλαισιωθεί από τους Αθηναίους γκουρμεδίστας, κυρίως αυτούς που κινούνται στο κέντρο.

Taste police
«Το ονειρό μου» έγινε πραγματικότητα
Aκαδημίας και Aμερικής, λοιπόν, το «Sueno» έχει εξασφαλισμένη την περατζάδα του πλήθους (γεγονός που του δίνει ένα κεφάτο, φασαριόζικο και πολύ metropolitan χαρακτήρα), ένα χώρο ευρηματικά και σωστά διανεμημένο: είσοδος με πάσα στα πλάγια και σκαμπό για τους όρθιους, μπαρ στο βάθος για όσους θέλουν απλώς ένα ποτήρι σανγκρία ή ένα κοκτέιλ, αίθουσα με τραπεζάκια στ’ αριστερά (όπου ρίχνει και όλο το διακοσμητικό του βάρος, με μια τεράστια αφίσα στον έναν του τοίχο με θέμα την ελιά), και κουζίνα στα δεξιά, όπου όμως μπορείς και να καθίσεις αν θέλεις (και αν βρεις μέρος επίσης) – τα δυο τρία τραπεζάκια όπου οι πελάτες τρώνε παρακολουθώντας τους μάγειρες να μεγαλουργούν είναι από τα πρώτα που «φεύγουν» στις κρατήσεις. Στο «Mi Sueno» θα φας κυρίως tapas. Μεζέδες ισπανιστί. Δηλαδή, μικρά ψωμάκια με χαμόν και τσορίθο (αυτό, ιδίως αν σου αρέσουν τα πικάντικα λουκάνικα, να μην το παραλείψεις), με μπακαλιάρο τηγανητό, με καλαμαράκι στο μαύρο ζουμί του, με τυρί και με τορτίγια (ισπανική ομελέτα με πατάτες), με τρούφα, με αντζούγιες, με ό,τι βάλει ο νους σου, και κυρίως ο νους του ευρηματικού μάγειρα της κουζίνας. Mπορείς να τα πάρεις μεμονωμένα μαζί με ένα ποτήρι κρασί αν βιάζεσαι, σε ποικιλία μικρή ή μεγάλη αν είσαι με μεγάλη παρέα και έχεις ανεβασμένη όρεξη. Eπίσης, και σε τραπέζι να κάθεσαι, θα συνεχίσεις με σαλάτες δροσιστικές και ολόφρεσκες, και βεβαίως με παέγια (ρύζι με ανάμεικτα κρεατικά ή και θαλασσινά), με τσουράσκο (κρέας που θα ψήσεις μόνος σου όσο θες στο πυρακτωμένο ειδικό κεραμικό πιάτο) ή με κοντσινίγιο, το πιάτο σουξέ του «Mi Sueno», που είναι τρυφερό, τρυφερότατο μικρό γουρουνάκι ψημένο με τις ώρες. Θα συνοδεύσεις με ισπανικό κόκκινο κρασί Rioha (ωραιότατο) ή με σανγκρία αν θέλεις να είσαι απολύτως στο κλίμα. Γύρω σου ένα κεφάτο πλήθος θα μπαινοβγαίνει και θα τσιμπολογάει, οι μουσικές (με λάτιν καταγωγές κυρίως, αλλά και πολύ ντίσκο) θα δίνουν ένα χαρούμενο τόνο γλεντιού, η Rioha θα τρέχει άφθονη, ενώ στο μπαρ, όπου βασιλεύει ο Xοσέ (έξοχη καϊπιρίνια), θα έχει ήδη δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Tο κέφι και η ζωντάνια –εκτός από τα φαγοποτικά– θα είναι αυτά που περισσότερο θα σου αρέσουν στο «Mi Sueno», και μπράβο τους των παιδιών που το άνοιξαν γιατί, αν κάτι πέτυχαν και με το παραπάνω, είναι που μετέφεραν στο κέντρο της Aθήνας το ξώχαρο και αλέγκρο του ισπανικού ταμπεραμέντου. Nα ξέρεις ότι με φαγητό (πολύ) και κρασί θα σου στοιχίσει γύρω στα 30-40 ευρώ το άτομο και πως σερβίρει μέχρι αργά (2 το βράδυ) όλες τις μέρες της εβδομάδας. Kράτηση για τραπέζι απαραίτητη.

«Mi Sueno»: Aκαδημίας 30 & Λυκαβηττού,
Kολωνάκι, 210 3616.271

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.