Η βραζιλιάνικη κουζίνα έρχεται στο Hilton
Από τις 27/9 έως τις 6/10 μια μικρή Βραζιλία στήνεται στο Βυζαντινό
Το Hilton σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βραζιλίας διοργανώνει ένα δεκαήμερο βραζιλιάνικων γεύσεων
Χορευτές samba, βραζιλιάνικη μουσική και οι αέρινες κινήσεις της capoeira. Η εξωτική χώρα της Λατινικής Αμερικής δεν είναι όσο μακριά νομίζεις. Από τις 27 Σεπτεμβρίου έως και τις 6 Οκτωβρίου, στην καρδιά της Αθήνας στήνεται μια μικρή Βραζιλία μέσα στο ξενοδοχείο Hilton με σκοπό να μας μυήσει στις γεύσεις της βραζιλιάνικης κουζίνας. Το γευστικό αυτό αφιέρωμα, που ονομάζεται “Brazil on your Plate”, γίνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βραζιλίας, ενώ για το μενού ένωσαν τις δυνάμεις τους δύο σεφ της αλυσίδας Hilton: ο Κώστας Αθανασίου από το ξενοδοχείο της Αθήνας και η Βραζιλιάνα Claudiana Francisca da Luz, που έφερε στην Ελλάδα αυθεντικές συνταγές από την πατρίδα της.
Όσοι επισκεφθείτε το εστιατόριο Βυζαντινό, λοιπόν, μέσα σε αυτό το δεκαήμερο, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα αυθεντικό βραζιλιάνικο μενού που περιλαμβάνει πιάτα όπως η περίφημη Feijoada (μαύρα φασόλια κατσαρόλας μαγειρεμένα με διάφορα είδη κρέατος και λουκάνικα), coxinhas (κροκέτες με γέμιση κρέμας τυριού και κοτόπουλου), moqueca (σούπα θαλασσινών με γάλα καρύδας), αλλά και τροπικές σαλάτες με ψητό ανανά, πικάνια με τηγανιτές μπανάνες και πλήθος άλλων παραδοσιακών πιάτων που θα εναλλάσσονται καθημερινά στο μπουφέ, ταυτόχρονα με το μενού a la carte.
Να σημειώσουμε ότι τα Σάββατα 28/9 και 5/10 το δείπνο περιλαμβάνει ζωντανή βραζιλιάνικη μουσική, capoeira και χορευτές samba. Και μια που βρισκόμαστε στη Βραζιλία, εννοείται ότι μια δροσιστική καϊπιρίνια, είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε για να μπούμε στο κλίμα.
*Τιμή μπουφέ για μεσημεριανό ή δείπνο: €38/ άτομο και €45/ άτομο την Κυριακή το μεσημέρι με παιδική γωνιά και ανιματέρ. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο 210 7281400
Εστιατόριο Βυζαντινό, Hilton Athens, Βασ. Σοφίας 46
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.