- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Η βραζιλιάνικη κουζίνα έρχεται στο Hilton
Από τις 27/9 έως τις 6/10 μια μικρή Βραζιλία στήνεται στο Βυζαντινό
Το Hilton σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βραζιλίας διοργανώνει ένα δεκαήμερο βραζιλιάνικων γεύσεων
Χορευτές samba, βραζιλιάνικη μουσική και οι αέρινες κινήσεις της capoeira. Η εξωτική χώρα της Λατινικής Αμερικής δεν είναι όσο μακριά νομίζεις. Από τις 27 Σεπτεμβρίου έως και τις 6 Οκτωβρίου, στην καρδιά της Αθήνας στήνεται μια μικρή Βραζιλία μέσα στο ξενοδοχείο Hilton με σκοπό να μας μυήσει στις γεύσεις της βραζιλιάνικης κουζίνας. Το γευστικό αυτό αφιέρωμα, που ονομάζεται “Brazil on your Plate”, γίνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βραζιλίας, ενώ για το μενού ένωσαν τις δυνάμεις τους δύο σεφ της αλυσίδας Hilton: ο Κώστας Αθανασίου από το ξενοδοχείο της Αθήνας και η Βραζιλιάνα Claudiana Francisca da Luz, που έφερε στην Ελλάδα αυθεντικές συνταγές από την πατρίδα της.
Όσοι επισκεφθείτε το εστιατόριο Βυζαντινό, λοιπόν, μέσα σε αυτό το δεκαήμερο, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα αυθεντικό βραζιλιάνικο μενού που περιλαμβάνει πιάτα όπως η περίφημη Feijoada (μαύρα φασόλια κατσαρόλας μαγειρεμένα με διάφορα είδη κρέατος και λουκάνικα), coxinhas (κροκέτες με γέμιση κρέμας τυριού και κοτόπουλου), moqueca (σούπα θαλασσινών με γάλα καρύδας), αλλά και τροπικές σαλάτες με ψητό ανανά, πικάνια με τηγανιτές μπανάνες και πλήθος άλλων παραδοσιακών πιάτων που θα εναλλάσσονται καθημερινά στο μπουφέ, ταυτόχρονα με το μενού a la carte.
Να σημειώσουμε ότι τα Σάββατα 28/9 και 5/10 το δείπνο περιλαμβάνει ζωντανή βραζιλιάνικη μουσική, capoeira και χορευτές samba. Και μια που βρισκόμαστε στη Βραζιλία, εννοείται ότι μια δροσιστική καϊπιρίνια, είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε για να μπούμε στο κλίμα.
*Τιμή μπουφέ για μεσημεριανό ή δείπνο: €38/ άτομο και €45/ άτομο την Κυριακή το μεσημέρι με παιδική γωνιά και ανιματέρ. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο 210 7281400
Εστιατόριο Βυζαντινό, Hilton Athens, Βασ. Σοφίας 46
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.