Η «Ζουμπουρλού» άνοιξε στο Ψυρρή για επικά γλυκά
Μία «κομφεταρία & πιτασερί» για κάθε γλυκιά σου επιθυμία
![christiperri.jpg christiperri.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/christiperri.jpg)
![zoymbourloumain.jpg zoymbourloumain.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/09/23/zoymbourloumain.jpg)
Η Ζουμπουρλού είναι το καινούργιο talk of the town μαγαζί στη γειτονιά του Ψυρρή για όσους αγαπούν τα γλυκά.
Τι κάνει ο γλυκατζής άνθρωπος αμέσως μόλις γυρίσει από διακοπές; Σίγουρα όχι δίαιτα. Φυσικά, ξεκινάει να φέρνει βόλτες σε όλη την Αθήνα προς αναζήτηση νέων σταθμών με λιχουδιές (και από το πολύ πάνω-κάτω ίσως χάσει καμιά θερμίδα).
![zoump9.jpg zoump9.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/zoump9.jpg)
Η εκτενής μου έρευνα για καινούργιες γλυκο-περιπέτειες λοιπόν με οδήγησε στη φωτογραφία ενός γοητευτικού γλυκού στο ίνσταγκραμ, σε χρώμα κίτρινο και πορτοκαλί. Φαινόταν σαν έργο τέχνης, η περιγραφή έλεγε πως είχε μάνγκο, φράουλα και λευκή σοκολάτα και ήταν στολισμένο με ζαχαρένια λουλουδάκια. Ε προφανώς ξεκίνησα να τρέχω προς την πηγή αυτού του αριστουργήματος εώς ότου βρεθώ (λαχανιασμένη και φορώντας διαφορετικές κάλτσες) στο κατώφλι της «Ζουμπουρλούς». Το νέο μέλος του ομίλου «Καστελόριζο» που ήρθε για να σιροπιάσει τη ζωή μας.
![zoump2.jpg zoump2.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/zoump2.jpg)
Το πρώτο που θα σου κάνει εντύπωση εκεί είναι σίγουρα η σάλα, αρκετά πιο ευρύχωρη από τα περισσότερα μαγαζιά στη γειτονιά του Ψυρρή και πολύ ιδιαίτερα διακοσμημένη. Ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος δεσπόζει στη μέση της μεγάλης αίθουσας, ενώ οι τοίχοι είναι στολισμένοι όχι με ταπετσαρία αλλά με ένα υπέροχα σχεδιασμένο μπορντό χαλί. Είναι να απορείς πώς κατάφεραν να το κρεμάσουν εκεί πάνω. Ίσως όσοι εργάστηκαν να είχαν την υπόσχεση ενός Bueno Lover με το όνομά τους για όταν τελείωναν. Το τι ακριβώς εννοώ όταν λέω Bueno Lover είναι θέμα που βεβαίως θα επεκταθώ παρακάτω.
![zoump4.jpg zoump4.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/zoump4.jpg)
Κωνσταντινουπολίτικος αέρας με παριζιάνικα στοιχεία κυριαρχούν σε κάθε γωνία της Ζουμπουρλούς και είναι η ίδια φιλοσοφία που χαρακτηρίζει και το μενού της. Συστήνεται άλλωστε ως «κομφεταρία & πιτασερί», πράγμα που στην απλή γλώσσα των λιχούδων σημαίνει πως παίζει μπάλα σε δύο γήπεδα.
![zoump6.jpg zoump6.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/zoump6.jpg)
Από τη μία μεριά της βιτρίνας μπορείς να χαζέψεις παραδοσιακές συνταγές όπως ραβανί, γαλακτομπούρεκο και εκμέκ κανταΐφι. Από την άλλη παρελαύνουν πιο ευάφανταστες επιλογές με γαλλικό ύφος (δηλαδή ελαφρώς διεστραμένες), όπως η πραλίνα μπαβαρουάζ με κρέμα από φρούτα και η τάρτα σοκολάτας με ganache Philadelphia και κρέμα Oreo.
![zoump8.jpg zoump8.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/zoump8.jpg)
![zoump11.jpg zoump11.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/zoump11.jpg)
Μαέστρος σε όλη αυτή τη λαχταριστή ορχήστρα είναι ο κύριος Τάσος Ζησόπουλος, εξαιρετικός pastry chef και πιο γλυκός από οποιοδήποτε συστατικό που χρησιμοποιεί στις συνταγές του.
Καταφθάνοντας στο μαγαζί μάς προσέφερε μία θέση στο πιο κεντρικό τραπέζι, σιγουρεύτηκε πως καθόμασταν αναπαυτικά και μας υποσχέθηκε πως θα μας οδηγήσει σε ένα γευστικό ταξίδι άνευ προηγουμένου. Ξεκίνησαν λοιπόν να εμφανίζονται τα πιάτα και να ακούγονται τα «κλινκ» των κουταλιών όσο εμείς γουρλώναμε τα μάτια και προσπαθούσαμε να μη βγάζουμε περίεργους θορύβους υπερβολικής ευχαρίστησης.
![zoump7.jpg zoump7.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/zoump7.jpg)
Όλα άρχισαν με ένα προφιτερόλ αλλιώτικο, με βάση το τραγανό γαλλικό choux Craquelin και επικάλυψη λαχταριστής σοκολατένιας σος, η οποία περιχύνεται μπροστά στα μάτια σου.
Ακολουθούν σκληρές εικόνες:
Τον «χορό» ακολούθησε μία ζουμπουρλούδικη πάστα φλώρα με πραλίνα και κρέμα σοκολάτας και η συμφωνία έφτασε στο crescendo της με ένα κομμάτι κροκάν (πανδαισία σοκολάτας, κρέμας καφέ και πραλίνας φουντουκιού).
![zoump1.jpg zoump1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/zoump1.jpg)
Φυσικά δεν είχαμε ακόμα φτάσει στον τερματισμό καθώς μας περίμεναν ονειρεμένες μπουκιές από φραουλένια πανακότα, καταλάνα με βατόμουρα, κράμπλ πραλίνας φουντουκιού με κρέμα λεμονιού και μάνγκο και φυσικά το Bueno Lover, για να τα ισοπεδώσουμε όλα. Ένας πελώριος σοκολατένιος πύργος με τραγανούς ορόφους και στην κορυφή φραγκοστάφυλα. I came in like a wrecking ball.
Η αλήθεια είναι πως η ποικιλία του μενού σού απαγορεύει να τα δοκιμάσεις όλα με τη μία (αλήθεια, προσπάθησα), κι έτσι η δεύτερη επίσκεψη επιβάλλεται. Έχω ακόμα να εξερευνήσω τον μπακλαβά, το κιουνεφέ με παγωτό, το κλασικό σεράνο και τόσες ακόμα δημιουργίες του κύριου Τάσου που σε γεμίζουν ευτυχία από την πρώτη μπουκιά.
![zoump3.jpg zoump3.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/zoump3_1.jpg)
Όσο για εκείνους που είναι περισσότερο του αλμυρού ρεπερτορίου (n00bs), η Ζουμπουρλού διαθέτει μπαμπάτσικες χειροποίητες πίτες (δοκιμάσαμε εκείνη με ντομάτα και φέτα γιατί ταίριαζε μετά την καταλάνα), νοστιμότατο λαχματζούν και άλλους τίμιους μεζέδες. Σύντομα θα προστεθεί στο μενού και ένα υπέροχο καλάθι πρωινού δύο ατόμων για επικές μπραντσοκαταστάσεις.
![zoump5.jpg zoump5.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/zoump5.jpg)
Αν περάσει η ώρα και προκύψει το αναπόφευκτο food coma, μην αποφασίσεις να φύγεις. Συνέχισε τη βραδιά σου με τρομερά signature κοκτέιλ όπως το Chios Secret (vodka, μαστίχα Χίου, μοσχολέμονο και φράουλα) και άραξε στην ατμοσφαιρική ταράτσα του επάνω ορόφου, η οποία θα εγκαινιαστεί μέσα στις επόμενες μέρες.
![zoump10.jpg zoump10.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/zoump10.jpg)
Όλα αυτά σε πολύ λογικές τιμές, από 4 εώς 7 ευρώ το γλυκό.
Ραντεβού στη Ζουμπουρλού!
Αισχύλου 4, Ψυρρή, 210331 4854. Ανοιχτό από το πρωί εώς αργά το βράδυ.
Φωτογραφίες: Τζοβάννα Στεφάνου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.