- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το θρυλικό Privilege επιστρέφει στην Αθήνα
Ένα από τα πιο γνωστά clubs της πόλης γυρίζει σελίδα
Το Privilege, το θρυλικό club των 90’s ανοίγει ξανά στο Γκάζι
Υπήρξε από τα clubs που χάρισαν στην Αθήνα αρκετή από τη νυχτερινή της μαγεία. Πολλές ιστορίες έχουν γραφτεί στους χώρους του, ενώ οι clubbers της δεκαετίας του ’90 το θυμούνται ακόμα με νοσταλγία. Το Privilege του Βασίλη Τσιλιχρήστου, όμως, δεν είπε ακόμα την τελευταία του λέξη. Αντίθετα, μόλις γύρισε σελίδα για να επιστρέψει δυναμικά στην καρδιά της πόλης.
Στη νέα του εποχή δεν θα είναι αυτό που οι περισσότεροι θυμούνται. Με υπότιτλο τη φράση “Restaurant & Cocktail Bar”, βρίσκεται σε μια μαγική ταράτσα, έχει εκπληκτική θέα, αλλά και μια ενδιαφέρουσα κουζίνα, αφού τα ηνία σε αυτόν τον τομέα αναλαμβάνει ο σεφ Νίκος Θωμάς (τον ξέρουμε από το εστιατόριο Simul στο Κολωνάκι) σε συνεργασία με τον Κώστα Τερζούδη (τον σεφ του Villa Mercedes). Οι δυο τους δημιουργούν ένα μενού μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας βασισμένο στις πρώτες ύλες και στις σύγχρονες τεχνικές.
Ο χώρος, απλός και minimal, εμπνέεται από την Αρχαία Ελλάδα και βάζει μια επιβλητική προτομή της θεάς Αθηνάς (!) που έχει δημιουργήσει ο γλύπτης Βασίλης Σακής, πάνω από το κεντρικό bar, προσθέτοντας πόντους στη δημιουργία μιας μυσταγωγικής ατμόσφαιρας.
Το Privilege θα ανοίξει σε λίγες μέρες και θα λειτουργεί καθημερινά από τη δύση του ηλίου έως αργά τη νύχτα.
Βουτάδων 6, Γκάζι, 2289200000
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μεζές είναι ένας τρόπος ζωής που μας θυμίζει την αξία του ελληνικού τραπεζιού
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.