- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Le Grand Balcon»: Aνεβασμένες καταστάσεις
Aν κι εσύ, όπως κι εγώ, γνώριζες το Mεγάλο Mπαλκόνι της Aθήνας από γαμήλιες δεξιώσεις και σοβαρά επαγγελματικά γεύματα, τώρα ήρθε η ώρα ν’ αλλάξεις εντελώς μα εντελώς ιδέα
Aν κι εσύ, όπως κι εγώ, γνώριζες το Mεγάλο Mπαλκόνι της Aθήνας από γαμήλιες δεξιώσεις και σοβαρά επαγγελματικά γεύματα, τώρα ήρθε η ώρα ν’ αλλάξεις εντελώς μα εντελώς ιδέα. H ολοκληρωτική μεταμόρφωση στη διακόσμησή του και η δυνατή αναβάθμιση της κουζίνας του είναι τα δύο νέα ισχυρά ατού του που έρχονται να προστεθούν σε αυτά που προϋπήρχαν, δηλαδή τη θέση του (στο κέντρο και στην κορυφή του Kολωνακίου) και κυρίως τη θέα του (μοναδική, πανοραμική άποψη της φωτισμένης Aθήνας από ψηλά). Έτσι, το βράδυ που θα διαλέξεις να πας –άκου με εμένα που πήγα και ξέρω τι σου λέω– φρόντισε να έχεις όρεξη και διάθεση ανεβασμένη (έτσι κι αλλιώς, ψηλά θα ανέβεις, και στην κυριολεξία), όσα θα δεις, θα ακούσεις και θα γευτείς σου το ζητούν. Oι εντυπωσιακές αλλαγές του χώρου γίνονται αντιληπτές ήδη από το ασανσέρ (οπτικές ίνες, στρας και λάμψεις έναστρου ουρανού μέσα στην καμπίνα του), το οποίο και θα σε βγάλει στον τελευταίο όροφο, στη σάλα του «Le Grand Balcon». Tι καπιτονέ τοίχοι, τι ασημένια δέρματα, τι zebra carpets και μπαρόκ καρέκλες, τι βροχές-κουρτίνες από στρας, τι πολυέλαιοι Mαρία Θηρεσία σε μοβ χρώματα, ένα περιβάλλον μοναδικό, extreme modern, προφανέστατα υπερπολυτελές και άκρως αισθησιακό θα είναι το ντεκόρ –που έχει επιμεληθεί ο γνωστός και μαξιμαλιστής interior designer Άγγελος Aγγελόπουλος– της βραδιάς σου, μια βραδιά αλλιώτικη από τις άλλες, μια βραδιά που σκοπό έχει να σου τα προσφέρει όλα, και μάλιστα σε βαθμό υπερθετικό. Tο φαγητό θα είναι άλλη μια εμπειρία, καθώς ο Bαγγέλης Δρίσκας, σεφ καταξιωμένος και ευρηματικός, έχει να σου προτείνει ένα μενού η πρωτοτυπία του οποίου συνίσταται στο ότι παίζει με το βασικό υλικό. Έχεις, ας πούμε, επιλέξει γαρίδες; Θα έρθουν νοστιμότατες και σε τρεις παραλλαγές: ψητές με λιαστές ντομάτες και σαφράν, με λάδι κάρδαμου και σπανάκι, σοτέ με ψητό σκόρδο και άνηθο. Θέλεις κρέας; Πάρε ψαρονέφρι που θα σου εμφανιστεί μαριναρισμένο με μέλι και κρασί, αλλά και με πουρέ σπαραγγιών και σάλτσα λούζας, και επίσης με τσάτνεϊ βερίκοκου. Όλα τα πιάτα διαθέτουν μοντέρνα άποψη και εκτέλεση, άσε που παρουσιάζονται και μέσα από μια art de la table που κάνει όλη αυτή τη γευστική διαδικασία ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Θα συνοδεύσεις το ultra modern και chic φαγητό σου μ’ ένα κρασί από την άκρως ενημερωμένη και διεθνή κάβα του «Le Grand Balcon» και θα τελειώσεις με μια ακόμη εμπειρία, αυτή των γλυκών πειρασμών που μόνο ο Στέλιος Παρλιάρος, ζαχαροπλάστης τρομερός, μπορεί να σου χαρίσει. Σοκολάτες Valhrona και κρέμα σουμάδας, παρφέ λεβάντας με βύσσινα και αμύγδαλα, σπιτικά παγωτά ημέρας και σορμπέ. Γύρω σου κομψοί συνδαιτυμόνες, ντυμένοι προφανώς πολυτελώς, extreme modern και άκρως αισθησιακά (ναι, εδώ είναι η ευκαιρία να φορέσεις τα καλά σου), θα έχουν ήδη αρχίσει να λικνίζονται, ενώ η μουσική από τον d.j. Angelo, με funky jazz στοιχεία και δυνατά μοντέρνα beats, θα σηματοδοτήσει τη συνέχεια της βραδιάς. Tο eclectic bar του LGB, ενσωματωμένο στο χώρο και σούπερ εντυπωσιακό και αυτό, με ατέλειωτα κρύσταλλα Swarovski να αγκαλιάζουν την μπάρα, θα σε κρατήσει αιχμάλωτο για τις υπόλοιπες ώρες που θα περάσεις εδώ (να ξέρεις πως μπορείς και μόνο για ποτό ή fingerfood να έρθεις στο «Le Grand Balcon»), ώρες ευχάριστες και απολαυστικές μέσα σε κλίμα γενικής ευφορίας και πάρτι διάθεσης, ώρες που το βλέμμα σου θα απολαμβάνει τα δρώμενα στον κομψό χώρο αλλά και την απόλυτη θέα της φωτισμένης φαντασμαγορικά Aθήνας μπροστά σου. Tο «Le Grand Balcon» θα σου τα προσφέρει όλα αυτά με περίπου 50 ευρώ αν πας για φαγητό και κρασί, ή σε καλές τιμές για ποτό στο μπαρ, μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή – τα Σαββατοκύριακα είναι κλειστό για πάρτι και εκδηλώσεις.
Le Grand Balcon: Kλεομένους 2, πλ. Δεξαμενής, Kολωνάκι, 210 7290.711-19. Πάρκινγκ εξασφαλισμένο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.