- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
Τα φετινά Χριστούγεννα ο περισσότερος κόσμος διάλεξε το «έξω» με αποτέλεσμα στα μαγαζιά να μην πέφτει καρφίτσα όχι μόνο τις δύο παραμονές, αλλά σε όλη τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου. Εγώ αντίθετα έκανα αποτοξίνωση και τις μέρες τις πέρασα σπιτικά, κάνοντας και ξανακάνοντας τραπέζια με αγαπημένους φίλους… ό,τι του λείπει του καθένα…
Σε βόλτες όμως για ψώνια και δώρα είδα το κέντρο της πόλης ξαναζωντανεμένο, χαρούμενο, με καινούργια στέκια. Πέρασα από την Καπνικαρέας και βρήκα στον αριθμό 3 το Collage, ωραίο και all day, με industrial ντεκόρ, που προσφέρει καφέ, κοκτέιλ, κρασί και φαγητό, στο πλάι έχει και τραπέζι-«καβάτζα» για πιο ήσυχα, ενώ μαθαίνω ότι συχνά διοργανώνονται και εκθέσεις στον πάνω του όροφο. Πιο πέρα, στη μικρή οδό Καρόρη (αριθμός 4) συνάντησα τον Μπούφο, με το γνωστό πουλί για σήμα στην είσοδό του, κι αυτό νέο και all day στέκι που συστήνεται ως… καφέ-σαλάμι-μπαρ, με ποικιλία αλλαντικών, κάποια πιάτα, αλλά και μεγάλη μπάρα για ποτό. Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης το νέο λέγεται Rock & Balls και σερβίρει… κεφτέδες και κοκτέιλ μέσα σε πολύ ντιζαϊνάτο χώρο.
Για φαγητό κατέληξα στο Κολωνάκι, μια και έμαθα ότι ο Κώστας και η Λίζα (παλιό Rock’n’Roll, Scala Vinoteca, και δεν θυμάμαι τι άλλο έχουν κάνει αυτά τα υπερδραστήρια παιδιά) μόλις άνοιξαν το The Grocery στη θέση του επίσης δικού τους και γνωστού Tribeca, Σκουφά 46 και Ομήρου.Ο χώρος, που είναι φτιαγμένος από τους εξαιρετικούς αρχιτέκτονες Κούρκουλα-Κοκκίνου, θυμίζει παλιό μπακάλικο, είναι απλός και μαζί πολύ όμορφος, με μωσαϊκά, παλιές ζυγαριές και ράφια που σύντομα θα γεμίσουν με αντίκες, αλλά και προϊόντα ποιότητας ελληνικά που τα παιδιά έχουν σκοπό να ανακαλύπτουν και να πωλούν με τυποποίηση «The Grocery».
Στους εξωτερικούς πάγκους, μπροστά στην περατζάδα του κόσμου, με πολύ κρύο και με σόμπες-«μανιτάρια» να μας κρατούν ζεστούς είπαμε τα νέα μας, τσιμπήσαμε μελιτζανοσαλάτα με σταφίδες και κουκουνάρι, πιτάκια με μετσοβόνε και ντιπ πορτοκαλιού-κύμινου, χταπόδι σαλάτα με γλυκόξινη κολοκύθα, spring rolls με κολοκυθοκεφτέ και μαγιονέζα βιολογικής φάβας, πολλά μικρά και νόστιμα δηλαδή (σε τιμές που αρχίζουν από €4,5), πριν φτάσουμε σε ένα καταπληκτικό αρνίσιο κότσι φρικασέ με ασκολύμπρους, άγρια χόρτα της κρητικής γης.
Ε, εκεί ρώτησα και έμαθα ότι το φαγητό επιμελείται ο καλός και βραβευμένος σεφ Δημήτρης Δημητριάδης και πως την ψάχνουνε με τα προϊόντα, πολλά τα προμηθεύονται από τον τροφοσυλλέκτη Σωτήρη Λυμπερόπουλο-radiki.gr. Τα κρασιά τους είναι ελληνικά, υπάρχει και χύμα από το Κτήμα Εύχαρις, ρακή από την Κρήτη, καλά τσίπουρα. Είναι ανοιχτά κάθε μέρα από το πρωί, σερβίρουν μέχρι τη 1 π.μ., το «κλίμα» ευνοεί και το τσιμπολόγημα με ποτήρι κρασί, ενώ με πλήρες γεύμα βγαίνει περίπου στα €25 το άτομο. Αυτά σαν μια πρώτη γεύση, και καλή χρονιά σε όλους…
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.