Θεματα

Pairing κρασιού και σοκολάτας στα Τζουμέρκα

Ο σοκολατοποιός Γιώργος Ζαρζώνης διοργάνωσε μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική βραδιά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
zarz.jpg

Στα μαγικά Τζουμέρκα τρία κρασιά από Ισραήλ, Γαλλία και Ελλάδα συνδυάστηκαν με τις σοκολάτες Cocoowa

30 Ισραηλινοί, Γάλλοι και Έλληνες απόλαυσαν το pairing κρασιού και σοκολάτας στα μαγικά Τζουμέρκα και το ξενοδοχείο Rouista. Διοργανωτής της ενδιαφέρουσας γαστρονομικής σύζευξης ο σοκολατοποιός, φωτογράφος και ταξιδευτής Γιώργος Ζαρζώνης, γνωστός από τις χειροποίητες σοκολάτες Cocoowa. Τρία κρασιά και συγκεκριμένα ένα κόκκινο γλυκό, ένα κόκκινο ξηρό κι ένα λευκό κρασί συνδυάστηκαν με σοκολάτες που φτιάχτηκαν in situ, με βάση την έμπνευση της στιγμής. Οι πειραματισμοί ξεπέρασαν τα τετριμμένα και η γεύση έφτασε σε επίπεδα απογείωσης, όταν στη σοκολάτα που συνόδευσε το γλυκό κρασί ενσωματώθηκε φρέσκος βασιλικός!

Να σημειωθεί πως πρόσφατα προέκυψε και μια άλλη αξιοσημείωτη συνεργασία για τον Γιώργο Ζαρζώνη και τις σοκολάτες του: τα κρασιά Nico Lazaridi πλέον θα κυκλοφορούν σε πολυτελή συσκευασία με τις σοκολάτες Cocoowa chocolate. 

1.jpg

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.