- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Taste of Athens, το γαστρονομικό φεστιβάλ επιστρέφει
19 έως 22 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![67934258_495265684349539_7862867504337518592_o.jpg 67934258_495265684349539_7862867504337518592_o.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/09/16/67934258_495265684349539_7862867504337518592_o.jpg)
Στο Taste of Athens 14 κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια σερβίρουν τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές
Το Taste of Athens επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα. Από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο δίνουν ραντεβού 14 κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (κάποια από αυτά βραβευμένα με αστέρι Michelin) τα οποία και θα σερβίρουν στα pop up κιόσκια τους ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ).
Το Taste of Athens ανοίγει την αυλαία του την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Περιστύλιο του Ζαππείου με κεντρικό παρουσιαστή τον Σωτήρη Κοντιζά σε ένα special Opening Reception για τους VIP επισκέπτες του φεστιβάλ. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ κορυφαίοι Έλληνες αλλά και διεθνούς φήμης σεφ θα παρουσιάσουν στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του Chefs Theater συνταγές, masterclasses, αλλά και εμπνευσμένες ομιλίες για όλους τους επισκέπτες. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα food & beverage εταιρειών και να μάθουν εκλεπτυσμένα προϊόντα και σύγχρονα γαστρονομικά trends. Φέτος θα υπάρχει και ένα Kids Zone, μια ειδική ζώνη αποκλειστικά για παιδιά με πολλές δραστηριότητες, ανάμεσά τους και εργαστήρια μαγειρικής.
Τα εστιατόρια που συμμετέχουν:
- ΣΠΟΝΔΗ | Άγγελος Λάντος
- HYTRA | Τάσος Μαντής
- VAROULKO SEASIDE | Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Παρίκος
- BALTHAZAR | Χριστόφορος Πέσκιας
- FUGA | Δημήτρης Κατριβέσης
- VEZENE | Άρης Βεζενές
- BIRDMAN | Άρης Βεζενές
- COOKOOVAYA | Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς, Μάνος Ζουρνατζής
- ΨΩΜΙ & ΑΛΑΤΙ | Γιάννης Λουκάκος
- MR PUG ATHENS | Γιώργος Βενιέρης
- SENSE ATHENS | Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
- ΦΒΚ | Δήμος Μπαλόπουλος
- ARTISANAL | Δημήτρης Δημητριάδης
- ERGON | Λευτέρης Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Ξάνθης
Επιπλέον, στον χώρο του εστιατορίου της Αίγλης, το Taste of Athens υποδέχεται το Dine Athens Restaurant Week με τη διοργάνωση δυο ειδικών γαστρονομικών βραδιών την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου των Celebrity Chef Matchups με επίτιμους καλεσμένους τους βραβευμένους σεφ με αστέρι Michelin Pascal Aussignac και Hervé Deville.
*Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Κοινωνική Δράση Taste of Athens
Στο πλαίσιο δράσεων του Taste of Athens για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και την επισιτιστική στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, το φεστιβάλ υποστηρίζει εμπράκτως την μη κερδοσκοπική οργάνωση Μπορούμε συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.