- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
3 συνταγές για να γίνεις ο bartender της παρέας
Πώς θα κάνεις το καλοκαίρι να κρατήσει για λίγο ακόμη;
Τρεις συνταγές κοκτέιλ για να γίνεις ο αγαπημένος μπαρτέντερ της παρέας σου
Το καλοκαίρι πέρασε και στο μυαλό μας η μάχη ανάμεσα στα θερινά πάρτι και στη χειμωνιάτικη ή αποκαλοκαιριάτικη ρουτίνα είναι μεγάλη. Τον Σεπτέμβριο, μήνα προσαρμογής, η σκέψη μας ισορροπεί από την διασκέδαση με όσους αφήσαμε πίσω τον Αύγουστο από τη μια πλευρά και τις υποχρεώσεις από την άλλη. Στην ίδια ζυγαριά και το πρόγραμμα γυμναστικής που πλέον πρέπει να επανεκκινήσει. Πώς θα κάνεις το καλοκαίρι να κρατήσει για λίγο ακόμη;
Οι πρώτες μαζώξεις έχουν ξεκινήσει και αν το σκηνικό με τα κοκτέιλ στην παραλία θες να μεταφερθεί αυτήν την φορά στην Αθήνα, με την παρέα σου, δεν έχεις παρά να διαβάσεις τις συμβουλές μας και να γίνεις ο bartender της παρέας σου. Μάθε τρεις απλές συνταγές και φώναξέ τους όλους στο σπίτι!
The Bulldog G&T
Καθώς οι περισσότεροι καλώς ή κακώς, προτιμούν το Gin και την Vodka, θα πρέπει να γνωρίζεις τι χρειάζεσαι έτσι ώστε να δημιουργήσεις τα πιο στάνταρ ποτά. Το κλασικό Gin Tonic είναι οπωσδήποτε ένα από τα ποτά που πρωταγωνιστούν σε κάθε πάρτι και σίγουρα πρέπει να το λάβεις υπόψιν. Το Bulldog G&T είναι μια παραλλαγή του που αρέσει αρκετά στους φαν του τζιν με την διαφορά στο γαρνίρισμα να είναι καθοριστική!
Πώς λοιπόν θα κάνετε τον αγαπημένο συνδυασμό gin και tonic λίγο πιο ξεχωριστό; Πέρα από Bulldog Gin και Schweppes Aromatic Tonic, αν προσθέσετε τριμμένο πιπέρι και βατόμουρο, τότε θα διαπιστώσετε ότι το αποτέλεσμα θα είναι αισθητά διαφορετικό και σίγουρα πιο γευστικό.
- Bulldog Gin
- Schweppes Aromatic Tonic
- Γαρνίρισμα με τριμμένο πιπέρι και βατόμουρο
Mojito
Το τροπικό κοκτέιλ αποτελεί must για κάθε μπαρτέντερ που σέβεται τον εαυτό του και αν θέλετε να βάλετε το κάτι extra ώστε να ξεχωρίσετε, τότε μπορείτε να το φτιάξετε κάπως πιο ελαφρύ. Υπάρχει ένας αρκετά φυσικός τρόπος το μοχίτο όπως το έχουμε συνηθίσει να πάρει έναν πιο φυσικό τόνο και μαζί πιο υγιεινό.
Αντί λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη, λιώνουμε με ένα κουτάλι κομμάτια από καρπούζι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι και Schweppes Soda Water. Έτσι, έχουμε φτιάξει ένα κοκτέιλ με σχεδόν τις μισές θερμίδες από το κανονικό και ίσως ακόμη πιο δροσιστικό.
- Brugal Rum
- Schweppes Soda Water
- Χυμός Lime
- Χυμός Καρπούζι
- Γαρνίρισμα με δυόσμο
Paloma
Άλλο ένα κοκτέιλ που φτιάχνεται γρήγορα και πανεύκολα για τους λάτρεις της τεκίλας αυτήν την φορά. Τι απαιτείται; Για το Paloma απαιτούνται 60 ml El Jimador Blanco και συμπλήρωμα από το viral Schweppes Pink Grapefruit, που τονίζει τον έντονο χαρακτήρα του κοκτέιλ, κάνοντάς το πιο δροσιστικό, και φυσικά χρωματιστό, ενώ αν προσθέσεις και 8 ml χυμό lime, τότε το κάνετε ακόμη πιο ευκολόπιοτο.
- El Jimador Blanco 60ml
- Schweppes Pink Grapefruit
- Χυμός Lime
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Προσοχή: οι επόμενες εικόνες μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτη λιγούρα
Ο Στέφανος Λιβάνιος στο δεύτερο πόστο του με ακόμα πιο πολλές ζυμαρένιες νοστιμιές
Το El Mío Abnormal μάς συστήνει την πιο πλήρη εμπειρία εξόδου στον Βόλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.