- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Tα overnight oats και έξι συνταγές για γλυκά και υγιεινά πρωινά
Η αλήθεια είναι πως λέξεις όπως «πουτίγκα» και «βρώμη» δεν προκαλούν κάποια ιδιαίτερη περιέργεια στον φιλόδοξο μάγειρα να τρέξει στην κουζίνα, να βάλει ποδιά και να δοκιμάσει νέες συνταγές. Τι το νόστιμο μπορεί να προκύψει άλλωστε από τον συνδυασμό αυτών των δύο αδιάφορων (και μεταξύ μας λίγο μπλιαχ) φαγητών που να αξίζει τον κόπο; Απολύτως τίποτα. Αφήστε τα πρωινά μας ήσυχα!
Ας συμφωνήσουμε λοιπόν ότι θα αποκαλούμε την πουτίγκα βρώμης με το διεθνές της όνομα, πολύ πιο ελκυστικό στο άκουσμα, που προκαλεί και μία μεγαλύτερη περιέργεια για το τι ακριβώς πρόκειται να γευτείς δοκιμάζοντάς το. Overnight oats λοιπόν.
Με λίγα λόγια είναι μία μέθοδος που δεν χρειάζεται καθόλου μαγείρεμα και αποτελεί την «κρύα» απάντηση στο βρετανικό porridge. Αντί λοιπόν να βράζεις τη βρώμη σου μαζί με κάποιο υγρό (συνήθως γάλα) και ό,τι άλλο συμπλήρωμα σου αρέσει, ανακατεύεις όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και τα αφήνεις να κρυώσουν για ένα βράδυ.
Το πρωί θα έχεις ένα ωραιότατο κατασκεύασμα με υφή πουτίγκας, ό,τι πιο κατάλληλο για πρωινό στο χέρι, που όμως εξακολουθεί να είναι υγιεινό, κρεμώδες, δροσερό, γεμάτο πρωτεΐνη και σχετικά χαμηλό σε θερμίδες.
Υπάρχουν χιλιάδες συνταγές και παραλλαγές των overnight oats στο διαδίκτυο, τις οποίες μπορείς να ακολουθήσεις κατά γράμμα ή να αυτοσχεδιάσεις με βάση το τι ακριβώς αρέσει σε εσένα. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει έξι από αυτές, γεμάτες νοστιμιά και συστατικά που δίνουν το κατάλληλο boost στον μεταβολισμό και τη διάθεσή μας.
1. Σοκολάτα και φυστικοβούτυροΑπό τους πιο κλασικούς συνδυασμούς γλυκών γεύσεων που σε κάνει να νομίζεις πως τρως κάτι το εξαιρετικά θερμιδούχο, χωρίς όμως να τρως κάτι το εξαιρετικά θερμιδούχο. Το γιαούρτι με την σκόνη κακάο και το μέλι είναι ότι πιο νόστιμο.
2. Carrot cake
Άλλο ένα παράδειγμα healthy επιδόρπιου που μπορείς να φας για πρωινό! Μία συνταγή που ταιριάζει γάντι στην φθινοπωρινή εποχή που σιγά-σιγά διανύουμε και έχει ως επιπλέον bonus πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά.
3. Μπανάνα και σοκολάτα
Ιδιαίτερα αγαπητό στα μικρότερα μέλη της παρέας! Αν σου αρέσει να γεύεσαι κομματάκια μπανάνας, τότε κόψε το φρούτο με μαχαίρι. Αν όμως επιθυμείς μία πιο βελούδινη υφή και πιο ισχυρή γεύση, τότε κάνε την μπανάνα πουρέ πριν την αναμείξεις με τα υπόλοιπα συστατικά. Και σιγουρέψου πως είναι αρκετά ώριμη!
4. Μango and cream
Στην θέση του μάνγκο μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε τροπικό φρούτο ή ακόμα και σταφύλι! Η εξωτική γεύση θα σε γυρίσει κατευθείαν σε κάποια παραλία που άραζες το καλοκαίρι. Παρόλο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο είδος γάλακτος σου αρέσει περισσότερο, η συγκεκριμένη συνταγή πάει σε άλλο επίπεδο νοστιμιάς με γάλα καρύδας.
5. Cheesecake φράουλας
Λίγο πιο «άτακτο» από τα υπόλοιπα λόγω των μπισκότων, όμως εξακολουθεί να είναι υγιεινό και γευστικότατο.
6. Pumpkin spice
Πείτε μας βασικούς, σκασίλα μας! Η μυρωδιά, το χρώμα, η γεύση της κολοκύθας μας γεμίζουν διάθεση για όλα τα φθινοπωρινά πράγματα που έρχονται και ναι, τα θέλουμε για πρωινό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.