Imerouli: Δεν έχετε φάει τέτοια πίτα!
Η Αθηνούλα από τη Γεωργία στην 3ης Σεπτεμβρίου φτιάχνει πίτες σε όλες τις εκδοχές
Στο Imerouli, στην 3ης Σεπτεμβρίου 73, δοκιμάσαμε τις νοστιμότερες γεωργιανές πίτες.
Γράφει η Μαρία Κελέση
Θεσσαλονικιά γαρ και η πίτα τρέχει στο αίμα μου. Μόλις τη δω, την πιάσω, τη μυρίσω, την αναδεύσω για λίγο στο στόμα είτε θα κατέβει με ευγνωμοσύνη είτε με ζόρι γιατί πεινάω... Η σφολιάτα στον «εξ από δω»! Καλοδεχούμενο το χειροποίητο φύλλο αλλά κι αυτό με προϋποθέσεις. Φυσικά, να έχει και γέμιση κι όχι να την κυνηγάω για ώρα από δω κι από κει. Και να που η τύχη μ’ έφερε στο Imerouli, αφού η Αθηνούλα τα ’χει αυτά! Στην 3ης Σεπτεμβρίου 73, με μαυρισμένο το μάτι απ' την πείνα παίρνω την τυρόπιτα. Έκπληξη! Τέλεια;
Το φύλλο τραγανό, στεγνό, ωραίο τυρί που μοσχομυρίζει, και όχι τσιγκούνικο μέγεθος. Την άλλη μέρα σπανακόπιτα. Τα ίδια. Κι ένα pεϊνιρλί... Και μια κρεατόπιτα... Και μια κουρού... Για μένα τελείωσε η αναζήτηση! Η πίτα σε όλες τις εκδοχές, από σπανακόπιτα μέχρι φασολόπιτα είναι εδώ! Ποιότητα, χαμόγελο, καθαριότητα, τιμές χαμηλές, μαγαζάκι καλαίσθητο, όλα μια γλύκα, από μια οικογένεια απ' τη Γεωργία!
Imerouli, 3ης Σεπτεμβρίου 73, Αθήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.