- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Imerouli: Δεν έχετε φάει τέτοια πίτα!
Η Αθηνούλα από τη Γεωργία στην 3ης Σεπτεμβρίου φτιάχνει πίτες σε όλες τις εκδοχές
![32014-72458.jpg 32014-72458.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/32014-72458_0.jpg)
![Imerouli Imerouli](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/09/09/69699824_717863775341954_144662543003025408_n.jpg)
Στο Imerouli, στην 3ης Σεπτεμβρίου 73, δοκιμάσαμε τις νοστιμότερες γεωργιανές πίτες.
Γράφει η Μαρία Κελέση
Θεσσαλονικιά γαρ και η πίτα τρέχει στο αίμα μου. Μόλις τη δω, την πιάσω, τη μυρίσω, την αναδεύσω για λίγο στο στόμα είτε θα κατέβει με ευγνωμοσύνη είτε με ζόρι γιατί πεινάω... Η σφολιάτα στον «εξ από δω»! Καλοδεχούμενο το χειροποίητο φύλλο αλλά κι αυτό με προϋποθέσεις. Φυσικά, να έχει και γέμιση κι όχι να την κυνηγάω για ώρα από δω κι από κει. Και να που η τύχη μ’ έφερε στο Imerouli, αφού η Αθηνούλα τα ’χει αυτά! Στην 3ης Σεπτεμβρίου 73, με μαυρισμένο το μάτι απ' την πείνα παίρνω την τυρόπιτα. Έκπληξη! Τέλεια;
Το φύλλο τραγανό, στεγνό, ωραίο τυρί που μοσχομυρίζει, και όχι τσιγκούνικο μέγεθος. Την άλλη μέρα σπανακόπιτα. Τα ίδια. Κι ένα pεϊνιρλί... Και μια κρεατόπιτα... Και μια κουρού... Για μένα τελείωσε η αναζήτηση! Η πίτα σε όλες τις εκδοχές, από σπανακόπιτα μέχρι φασολόπιτα είναι εδώ! Ποιότητα, χαμόγελο, καθαριότητα, τιμές χαμηλές, μαγαζάκι καλαίσθητο, όλα μια γλύκα, από μια οικογένεια απ' τη Γεωργία!
![Imerouli Imerouli](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/70775671_670531683434578_911181267511279616_n.jpg)
Imerouli, 3ης Σεπτεμβρίου 73, Αθήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.