Ξέρω τι έφαγες φέτος το καλοκαίρι
Και φέτος ο Αύγουστος μας βρήκε με όρεξη μεγάλη. Σούζη, πάλι το παράκανες!
Η Taste Police Νενέλα Γεωργελέ βρήκε όλα τα μικρά μυστικά αυτού του καλοκαιριού και τα καλύτερα γευσιγνωστικά tips από όλη την Ελλάδα
Σκύρος Στον Άγιο Φωκά, μπροστά στην Ταβέρνα της Καλής, κολυμπάγαμε στα κρύα τα νερά μέχρι η Αμέρσα να καθαρίσει τις πρωί-πρωί ψαρεμένες σκορπίνες. Η καλύτερη κακαβιά των Σποράδων!
Νάξος 1 Τυροπιτάκια, πιτσάκια, λουκανοπιτάκια, μπουγατσάκια, κουλουράκια και όλα τα -άκια στις σακούλες, η Βαγγελίτσα και η Ιωάννα μάς… ματιάζανε για την όρεξή μας! Τα παίρναμε για την παραλία, τα τσακίζαμε στο αυτοκίνητο… Στον φούρνο του Λαγογιάννη στους Τρίποδες.
Νάξος 2 Στην παραλία του Αλυκού, πηγαίνοντας στη διάσημη Χαβάη δίναμε ραντεβού στην ωραιότερη και νοστιμότερη καντίνα των Κυκλάδων, το FBI (Food Beverage Ice Cream). Ο Τάσος (Σκουλάτος) και τα άλλα παιδιά μάς έφτιαχναν τάκος με καραμελωμένη πανσέτα και λιωμένη γραβιέρα Νάξου που σετάραμε με απίθανα κοκτέιλ – τύφλα να ’χουν τα αθηναϊκά. Σας θέλουμε και στην Αθήνα!
Δονούσα Ρόκα, σταφύλι, κίτρινο ντοματίνι, ξινοτύρι, παπαρουνόσπορος, βινεγκρέτ λεμονιού, όλο το νησί θα το δεις στην Κόρη του Μιχάλη (αρχική φωτογραφία) .
Ικαρία Στην παραλία των σέρφερ, τη Μεσακτή, ξεκινάγαμε το πρωί με βουτιά, συνεχίζαμε το απόγευμα με σερφ, το ξημέρωμα μας έβρισκε στο μπιτσόμπαρο αγκαλιά με την τοπική (και καταπληκτική) ικαριώτικη μπίρα.
Γαύδος Εκεί στις θάλασσες του Νότου ρίχναμε βουτιές πρωινές στο Σαρακήνικο κι έπειτα όλοι για ομελέτες με αυγά από κότες γαυδοπούλες κι αλανιάρες. Στο Kiki’s.
Πάτμος Στα Καρντάσια, στον κεντρικό Σκάλας Χώρας, για μπουγάτσα κρέμα, μπουγάτσα τυρί, μπουγάτα σπανάκι, μπουγάτσα σοκολάτα. Στην ουρά με τους πεινασμένους ή όπου τους λέγαμε με delivery!
Μήλος Μουσακάς vegan και καλά, με κολοκύθι, πατάτα, μελιτζάνα, κρέμα φάβας με κύμινο, όλα από τα μηλέικα μποστάνια. Από τα χεράκια του Παπικινού στην απίθανη ταβέρνα Αλευρόμυλος στον Παρασπόρο.
Πάρος Τις πιο ωραίες γούνες του νησιού μαζί με τηγανητά χταπόδια, αλλά και τέλεια μαραθοπιτάκια, τις φάγαμε στο Θαλάμι στην παραλία (ακόμη χωρίς ξαπλώστρες) Αμπελάς.
Κύθηρα Αμπελοφάσουλα με φρέσκια τριμμένη ντοματίτσα και ντόπια λουκάνικα στην ταβέρνα του Πανάρετου, στον Ποταμό. Όταν μαθαίναμε για τα ωραία αφήναμε τις παραλίες και παίρναμε τα βουνά!
Σύρος Πρώτο τραπέζι πίστα! Ορχήστρα οι μαρίδες και τα καλαμάρια και πρώτο όνομα στη μαρκίζα η θάλασσα. Ταβέρνα Δελφίνι στη Σύρο. Θέλω να γυρίσω πίσω τώρα!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.