Θεματα

Κι όμως είναι τούρτες, όχι κεντήματα

Η καλλιτέχνιδα τούρτας έχει τον τρόπο της με τον φούρνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
leslie-vigil.jpg
Τούρτα - Leslie Vigil © instagram

Η Λέσλι Βίτζιλ κοσμεί τις δημιουργίες της ζαχαροπλαστικής με ζώα του δάσους, κάκτους, σχήματα χιονοκρυστάλλων.

Η καλλιτέχνιδα τούρτας -ναι, υπάρχει αυτή η ειδίκευση- Λέσλι Βίτζιλ (Leslie Vigil) έχει τον τρόπο της με τον φούρνο. Τις δημιουργίες της ζαχαροπλαστικής κοσμεί με ζώα του δάσους, κάκτους, σχήματα χιονοκρυστάλλων. Στην πιο πρόσφατη, ιδιαίτερα πολύχρωμη «κολεξιόν» της, η Βίτζιλ έχει κατακτήσει την τέχνη του κεντήματος, χρησιμοποιώντας γλασάρισμα για να φιλοτεχνήσει ανθοσυνθέσεις με «βελονάκι».

Στην κολεξιόν -με την επωνυμία «Ταπισερί»-, η, με έδρα τη νότια Καλιφόρνια, καλλιτέχνις φιλοτεχνεί διακόσμηση που θυμίζει τα κεντημένα σε λαϊκές φορεσιές μεξικανικά μοτίβα ή παραπέμπει στις τεχνικές ρωσικού λαϊκού κεντήματος.

Το χόμπι ξεκίνησε μικρή, όταν έκανε τούρτες με τη μητέρα της. Εντυπωσιασμένη με τη διακόσμηση που επιτύγχανε, άρχισε να μελετά βιβλία μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής. Αυτή η διαδρομή μετέτρεψε το χόμπι σε επάγγελμα.

Παρακολούθησε μαθήματα στην περίφημη σχολή μαγειρικής «Le Gordon Bleu», στο Παρίσι, όπου παρακολουθούσε τους καθηγητές της να δημιουργούν απίστευτες τούρτες, πραγματικά γλυπτά από σοκολάτα, buttercream (μίγμα βουτύρου και γλάσου), φοντάν και ζάχαρη. Τώρα, συμμετέχει σε ένα ζαχαροπλαστείο στην Καλιφόρνια και, παράλληλα, διοργανώνει εργαστήρια όπου διδάσκει τις τεχνικές της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.