- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τι είναι καλύτερο από ένα χαρούμενο ζαχαροπλαστείο με το νοστιμότερο προφιτερόλ της πόλης; Ένα χαρούμενο ζαχαροπλαστείο με το νοστιμότερο προφιτερόλ της πόλης και ρομαντική αυλή με λουλούδια για να μην το φας μόνος.
Το Irene, chocolatier-patissier το ξέραμε εδώ και 14 χρόνια στην Εκάλη. Για τα πικάντικα σοκολατάκια, τις τάρτες, την υπέροχη μους σοκολάτας του και πολλά άλλα. Τώρα που μεταφέρθηκε στη Δροσιά, σε ένα καινούργιο χώρο που έχει σχεδιάσει και πάλι ο Μπάμπης Ιωάννου των ISV, λειτουργεί και ως καφέ με έξτρα ροφήματα, αφεψήματα, νοστιμότατα, δικά τους κρουασάν βουτύρου, σάντουιτς, πίτες, πιατέλες τυριών, μπυρίτσα και ό,τι άλλο τραβάει η καρδιά σου. Ένα καφέ σε ήσυχο και όμορφο μέρος για να ξεφύγεις για λίγο από τον παλμό της πόλης και να γεμίσεις «γλυκά» τις μπαταρίες σου. Ειδικά για τα Χριστούγεννα, στης Irene θα βρεις τα πιο ωραία δώρα όπως σπιτάκια από μπισκότο και σοκολάτα και ανθρωπάκια από μπισκότο και τζίντζερ, τους λεγόμενους Gingermen. Σημαντικό ότι όλα φτιάχνονται με τα καλύτερα υλικά και με δικές τους πρώτες ύλες.
Η Ιρέν με λίγα λόγια:
Μπορείτε να μου περιγράψετε την Irene με 5 λέξεις;
Αυστηρή - δημιουργός - απρόβλεπτη -σταθερή -συνεπής.
Ποιο είναι το αγαπημένο σας γλυκό;
Η σοκολάτα.
Σε ποια άλλη χώρα θα θέλατε να έχετε ένα «παράρτημα» Irene;
Στην Αγγλία, στο Λονδίνο.
Όταν ήσασταν παιδί τι θέλατε να γίνετε;
Χειρουργός ή μάγειρας.
Που έχετε σπουδάσει ζαχαροπλαστική;
Στο Βέλγιο και στη Γαλλία.
Ποιο είναι το πρώτο γλυκό που φτιάξατε;
Cake chocolat.
Ποιο γλυκό σας πουλάει πιο πολύ;
Το profiterol που πάντα γίνεται εκείνη την στιγμή.
Τι σημαίνει πολυτέλεια για σας;
Nα μπορώ να είμαι ήρεμη και ήσυχη ότι και συμβαίνει γύρω μου, να μένω κάπου ήσυχα.
Η κρίση δεν σας φοβίζει;
Όχι, όταν κάνεις κάτι με ψυχή και καρδιά.
Έχετε κάποιο μότο;
H ποιότητα και η συνέπεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.