Θεματα

Στην αυλή της Irene

Για τάρτα φράουλα και καφέ

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
57237-114623.jpg

Τι είναι καλύτερο από ένα χαρούμενο ζαχαροπλαστείο με το νοστιμότερο προφιτερόλ της πόλης; Ένα χαρούμενο ζαχαροπλαστείο με το νοστιμότερο προφιτερόλ της πόλης και ρομαντική αυλή με λουλούδια για να μην το φας μόνος.

Το Irene, chocolatier-patissier το ξέραμε εδώ και 14 χρόνια στην Εκάλη. Για τα πικάντικα σοκολατάκια, τις τάρτες, την υπέροχη μους σοκολάτας του και πολλά άλλα. Τώρα που μεταφέρθηκε στη Δροσιά, σε ένα καινούργιο χώρο που έχει σχεδιάσει και πάλι ο Μπάμπης Ιωάννου των ISV, λειτουργεί και ως καφέ με έξτρα ροφήματα, αφεψήματα, νοστιμότατα, δικά τους κρουασάν βουτύρου, σάντουιτς, πίτες, πιατέλες τυριών, μπυρίτσα και ό,τι άλλο τραβάει η καρδιά σου. Ένα καφέ σε ήσυχο και όμορφο μέρος για να ξεφύγεις για λίγο από τον παλμό της πόλης και να γεμίσεις «γλυκά» τις μπαταρίες σου. Ειδικά για τα Χριστούγεννα, στης Irene θα βρεις τα πιο ωραία δώρα όπως σπιτάκια από μπισκότο και σοκολάτα και ανθρωπάκια από μπισκότο και τζίντζερ, τους λεγόμενους Gingermen. Σημαντικό ότι όλα φτιάχνονται με τα καλύτερα υλικά και με δικές τους πρώτες ύλες.

Η Ιρέν με λίγα λόγια:

Μπορείτε να μου περιγράψετε την Irene με 5 λέξεις;

Αυστηρή - δημιουργός - απρόβλεπτη -σταθερή -συνεπής.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας γλυκό;

Η σοκολάτα.

Σε ποια άλλη χώρα θα θέλατε να έχετε ένα «παράρτημα» Irene;

Στην Αγγλία, στο Λονδίνο.

Όταν ήσασταν παιδί τι θέλατε να γίνετε;

Χειρουργός ή μάγειρας.

Που έχετε σπουδάσει ζαχαροπλαστική;

Στο Βέλγιο και στη Γαλλία.

Ποιο είναι το πρώτο γλυκό που φτιάξατε;

Cake chocolat.

Ποιο γλυκό σας πουλάει πιο πολύ;

Το profiterol που πάντα γίνεται εκείνη την στιγμή.

Τι σημαίνει πολυτέλεια για σας;

Nα μπορώ να είμαι ήρεμη και ήσυχη ότι και συμβαίνει γύρω μου, να μένω κάπου ήσυχα.

Η κρίση δεν σας φοβίζει;

Όχι, όταν κάνεις κάτι με ψυχή και καρδιά.

Έχετε κάποιο μότο;

H ποιότητα και η συνέπεια.

n

n

 n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.