- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Sweet Little Rain: O καφές που σερβίρεται μαζί με ένα ζαχαρένιο σύννεφο
Και βρέχει ζάχαρη στο φλιτζάνι σου
Η ασιατική αλυσίδα καφέ Mellower Coffee σερβίρει καφέ Americano με ένα σύννεφο από μαλλί της γριάς
Αν σκέφτεσαι ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κρατάς στα χέρια σου ένα καυτό φλιτζάνι καφέ μια βροχερή μέρα, κάνεις λάθος. Ίσως γιατί δεν έχεις ακόμα φανταστεί την ιδέα που έκανε πραγματικότητα μια αλυσίδα καφέ στην Ασία. Το Mellow Coffee, μια καφετέρια στη Σιγκαπούρη οραματίστηκε μία βροχή να στάζει πάνω από την καυτή κούπα του καφέ σου. Όχι μια συνηθισμένη βροχή, αλλά μία μικρή καταιγίδα εξ ολοκλήρου φτιαγμένη από ζάχαρη.
Το “Sweet Little Rain” είναι στην ουσία ένας καφές Americano που σερβίρεται με χειροποίητο μαλλί της γριάς πάνω από το φλιτζάνι του. Εξαιτίας των υδρατμών που απελευθερώνει ο καυτός καφές, το μαλλί της γριάς αρχίζει να λιώνει, οπότε η ζάχαρη αρχίζει να στάζει μέσα στον καφέ. Όσο οι σταγόνες πέφτουν, γλυκαίνουν ελαφρώς τον καφέ προσφέροντας μια εμπειρία που για κάποιο λόγο το Mellow Coffee περιγράφει (επί λέξει) ως «παρόμοια με την απαλή βροχή που χαϊδεύει το δέρμα σας μια τέλεια ανοιξιάτικη μέρα» (!).
Παρά την άστοχη ποιητική διάθεση και την απουσία πρακτικότητας (τελικά το μαλλί της γριάς δεν στάζει μόνο στον καφέ, αλλά και σε όλο το τραπέζι), το Sweet Little Rain κατάφερε να μιλήσει σε όλες τις καρδιές των instagramers εκεί έξω. Σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε το πιο ευπώλητο προϊόν, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που πέρασαν το κατώφλι του Mellower Coffee για να βγάλουν μια τουλάχιστον φωτογραφία της ζαχαρένιας βροχής. Αν η πρώτη σου κίνηση όταν έρχεται ο καφές που παρήγγειλες είναι να βγάλεις το κινητό σου και να τον φωτογραφήσεις, τότε πιθανότατα καταλαβαίνεις κι εσύ το γιατί.
Το Sweet Little Rain κοστίζει περίπου 9 δολάρια, αλλά τουλάχιστον μπορείς να φας το μαλλί της γριάς σε περίπτωση που βαρεθείς να παρακολουθείς τη «βροχή» του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.