Τι θα έκανες αν το φαγητό σου ερχόταν μέσα σε ένα παπούτσι; (εικόνες)
22 φορές που οι σεφ ξεπέρασαν τη φαντασία τους. Όχι με καλό τρόπο.
Η σελίδα “We Want Plates” εκλιπαρεί τα εστιατόρια να χρησιμοποιούν πιάτα
Σας έχει τύχει ποτέ να πιείτε το cocktail σας ή να φάτε το γλυκό σας μέσα από βαζάκι; Να σας σερβίρουν τις τηγανιτές σας πατάτες μέσα σε καλαθάκι και το burger σας πάνω σε ξύλο κοπής; Αν ναι, τότε έχετε ήδη παρατηρήσει ότι εστιατόρια και σεφ αρχίζουν και γίνονται υπέρ του δέοντος εφευρετικοί όσον αφορά το σερβίρισμα. Για κάποιο λόγο φαίνεται να τους απασχολεί πολύ πού θα σερβιριστεί το φαγητό μας. Και αυτός ο λόγος ονομάζεται Instagram. Είναι αλήθεια ότι όσο πιο εντυπωσιακό ή περίεργο είναι ένα γεύμα, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει η φωτογραφία του να αναρτηθεί στα social media. Και όσο περισσότερο ταξιδέψει αυτή η φωτογραφία στην οδύσσεια του διαδικτύου, τόσο περισσότερους υποψήφιους πελάτες-φωτογράφους θα προσελκύσει για το εστιατόριο. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στη θεωρία, γιατί στην πράξη η φαντασία μπορεί να ξεφύγει και πολλά πράγματα να πάνε στραβά. Πώς θα σας φαινόταν για παράδειγμα αν τα ραβιόλι σας έφταναν σερβιρισμένα πάνω σε μια κρεμάστρα και οι κροκέτες σας μέσα σε ένα… παπούτσι;
Με αυτά κι με αυτά, ήταν επόμενο να δημιουργηθεί μία διαδικτυακή κοινότητα με υπέρμαχους των πιάτων. Η ιστοσελίδα “We Want Plates” («Θέλουμε πιάτα») έχει μια ξεκάθαρη αποστολή. Θέλει τα εστιατόρια να αρχίσουν να σερβίρουν ξανά το φαγητό σε πραγματικά πιάτα και όχι σε «κομμάτια ξύλου και κεραμίδια, κούπες και βαζάκια μαρμελάδας». Και πραγματικά, μετά από μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες, ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει;
1. Η μηλόπιτα που σερβιρίστηκε σε ένα εικονικό πιάτο… Πάνω σε ένα IPad.
2. H μαρέγκα που σερβιρίστηκε πάνω σε ένα ιπτάμενο μαξιλάρι
(To εν λόγω «πιάτο» λειτουργεί με μαγνητισμό)
3. Το ψωμί μέσα σε λούτρινο ζωάκι
4. Τι τα χρειάζεσαι τα πιάτα όταν έχεις το χέρι σου;
(Αυτός είναι αφρός τυριού που σερβίρεται από τον σερβιτόρο στην ανάποδη του χεριού σου. Και ναι, για να τον φας, πρέπει να τον γλείψεις)
5. Εδώ έχουμε ένα πιάτο. Γυρισμένο από την ανάποδη.
6. Burger (και πατάτες) μέσα σε ποτήρι, γιατί για κάποιο λόγο αυτό ακούγεται καλή ιδέα.
7. Κρέας σερβιρισμένο μέσα σε κάτι που μοιάζει με… ουρητήριο.
8. Bloody Mary μέσα σε σακουλάκι...
9. Ραβιόλι σερβιρισμένο σε κρεμάστρα
10. Δεν θέλουμε ούτε να ξέρουμε τι συμβαίνει στο μυαλό αυτού του σεφ
11. Μπρόκολο πάνω σε μεταλλικό δέντρο
12. Σοκολατένιο επιδόρπιο από λεκάνη τουαλέτας κανείς;
13. Πατατάκια (τρία στον αριθμό γιατί παν μέτρον άριστον) πάνω σε κλαδί
14. Από το... φτυάρι κατευθείαν στο τραπέζι σου
15. Ποιος δεν θέλει να φάει πάνω σε μια γυάλα με ψάρια;
16. Πλατό αλλαντικών- φόρεμα κούκλας, σημειώσατε Χ
17. Cocktail σερβιρισμένο μέσα σε μια πέτρα. Χωρίς καλαμάκι.
18. Η πίτσα σε γάντζο…
19…Και η πίτσα πάνω σε σανίδα του snowboard
20. Κροκέτες μέσα σε παπούτσι
21. Amuse bouche πάνω στην πετσέτα
22. Τι θα μπορούσα αντί για πιάτο; Ένα τεράστιο κόκαλο φυσικά!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μεζές είναι ένας τρόπος ζωής που μας θυμίζει την αξία του ελληνικού τραπεζιού
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.